Main menu

header

irina_nistorO animaţie de sezon, cu nişte animăluţe numai bune de o Grădină Zoologică situată pe vreo banchiză… Poate fi văzut în două variante, cea originală pe englezeşte sau cea românească, unde, din păcate, din nou, nu s-a găsit loc în lungul generic să fie menţionaţi actorii neaoşi, ceea ce e o lipsă de respect şi de eleganţă. Povestea e destul de încurcată, gheţurile se topesc, o parte din colonie rămâne izolată, o altă parte obsedată, cum ar putea să zboare, apare ca întotdeauna în asemenea situaţii şi un escroc.

Cei mai simpatici nu sunt băieţii în frac, ci două crevete, Will şi Bill Krill, roşcăţei şi plini de idei, care au replicile cele mai reuşite, bătând toate recordurile în înşiruirea numelor potenţialilor puiuţi. Se bate step, se cântă operă, dar şi „Dragostea din tei”, la care publicul autohton reacţionează pe măsură. Se aplaudă în sală de mai multe ori, mai ceva ca la teatru. Copiii par fericiţi, deşi sunt adesea zguduiţi de zgomote, dar probabil că nu-i mai impresionează.

Un personaj aparent antipatic, dar care se mai drege pe parcurs este elefantul de mare, care reacţionează mai ceva ca în „Harap Alb”, vrând să se revanşeze faţă de salvatorul său, promiţându-i că o să-l ajute dacă va fi vreodată nevoie. Totul se petrece în mai mult sau mai puţin îngheţata Antarctică, în 3D, dar uneori simţi câte o rafală de vânt în sală de te întrebi dacă nu cumva e în… 4D.

E introdus încă un tip haios, Ramon, probabil ca să le facă pe plac vorbitorilor de spaniolă destul de numeroşi. Aşa cum s-a întâmplat şi în „Toy Story”, unde Buzz e programat să vorbească în limbajul lui Don Quijote!

„Happy Feet 2: Mumble dansează din nou“

„Happy Feet two“
SUA, 2011
Regia: George Miller
Voci originale: Brad Pitt, Matt Damon, Elijah Wood, Alecia Moore (Pink), Robin Williams, Sofia Vergara, Hank Azaria, John Goodman, Common, Hugo Weaving, Richard Carter, Magda Szubanski, Anthony LaPaglia.
Voci româneşti: Loredana, Horia Brenciu, Pavel Bartoş, Willmark, Ioana Ginghină, Valentin Teodosiu, Cosmin Selesi.
Distribuit de: MediaPro