Main menu

header

irina_nistorGuy Ritchie, fostul soţ al Madonnei, l-a distribuit din nou pe Robert Downey Jr în rolul lui Sherlock Holmes, pe care l-a imaginat mai ridicol şi mai cinic decât realizatorii anteriori. Pe Watson i l-a încredinţat lui Jude Law şi au plecat într-o aventură extrem de complicată, ce se petrece într-un ritm ameţitor, dar de o mare frumuseţe vizuală, ce conţine şi câteva scene ce o să vă taie respiraţia. Stephen Fry în costumul lui Adam te lasă fără grai.

Impecabila artă a deghizării pare a fi sursă de inspiraţie pentru balurile de sfârşit de an. Interioarele sunt fascinante, iar căţelul al cărui nume a fost uitat pe genericul de final face toţi banii.

Avem şi o ghicitoare, ca să fim în ton cu ştirile, interpretată de o suedeză descoperită de publicul de pretutindeni în trilogia „Millenium”: Noomi Rapace. Tarozii par să aibă soluţia. Se pleacă în Franţa într-o tabără de ţigani, de acum un secol şi ceva, nu lipseşte nici o nuntă destul de sofisticată şi plină de haz, iar la capitolul muzică e Shubert cu „Păstrăvul”.

Lumea clocoteşte şi pare să izbucnească un război între Franţa şi Germania, din care nu ar avea de câştigat decât nesuferitul de Moriarti, pasionatul jucător de şah, torţionarul, vânzătorul de arme, şi nu numai.

Trenul devine un personaj în sine, duşmanii sunt mereu mai numeroşi, conflictele între cei doi prieteni legendari, Holmes şi Watson, sunt parcă mai acute, iar Sherlock nu ratează ocazia de a spune celebra replică: „Elementar, dragă Watson”. În plus, valsul celor doi, cu siguranţă că o să vă surprindă…

„Sherlock Holmes: Jocul umbrelor“

„Sherlock Holmes: A game of shadows“
SUA, 2011
Regia:
Guy Ritchie
Cu: Robert Downey Jr, Jude Law, Noomi Rapace, Rachel McAdams, Jared Harris, Stephen Fry, Paul Anderson, Kelly Reilly, Geraldine James, Eddie Marsan
Distribuit de: MediaPro Distribution