Main menu

header

irina_nistorAşteptat cu mare nerăbdare de câteva luni încoace, de când prin mall-uri a apărut imaginea în mărime supranaturală a patrupedului cel roşcat şi aproape niciodată desculţ... să vină mustăciosul! A intrat în sfârşit pe ecrane în 3D (ca, vorba Lupului din „Scufiţa Roşie”, basmul semnat tot de Charles Perrault: „Ca să-l vedem mai bine!”) Puss are vocea… inconfundabilă a lui Antonio Banderas, cuceritorul, latin-lover-ul care nu se mâţâie deloc şi dovedeşte mult curaj atunci când vrea să-şi împlinească un vis cu care speră să-i facă mai fericiţi pe locuitorii unui sat care l-au adoptat, în frunte cu o mămică surogat. S-ar putea ca Shrek, alături de care a apărut iniţial, să devină gelos pe această figură legendară, care are o slăbiciune pentru luminiţele mişcătoare (şi nu cele înşelătoare de la capătul tunelului), dar cu care în rest nu e de glumit.

Eroul nostru aleargă pe acoperişuri, nu neapărat fierbinţi, se ţine după o mâţă prefăcută şi cu mai multe feţe (la propriu şi la figurat) şi încearcă să i-o plătească celui care l-a atras într-o aventură necurată, Oul Humpty Alexandre Dumpty, o minte clocită pusă numai pe rele.

Era şi cazul să se mai facă un film şi cu o felină, pentru că şoriceii şi căţeii păreau să aibă întâietate. Ba până şi dinozaurii. Rămâne de văzut dacă nu cumva, după acest succes răsunător, autorii hollywoodieni nu vor încerca şi o variantă cu Măgăruşul, căruia îi dă glas Eddie Murphy. Până atunci însă bucuraţi-vă de muzică, de poveste şi de silueta de invidiat între timp a Motanului care cam luase proporţii în compania căpcăunului.

„Motanul Încălţat“

„Puss in Boots“
4 din 5 stele
SUA, 2011
Regia: Chris Miller
Voci: Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton, Amy Sedaris, Guillermo del Toro
Durata: 90 de minute
Distribuit de: Ro Image 2000