Main menu

header

irina_nistorDacă vă plac filmele cu extratereştri veţi deveni imediat fanul acestei pelicule, în care marţianul, sau ce-o fi el, e tare simpatic şi se lasă ajutat de doi britanici ca să scape de poliţie atunci când nu mai reuşeşte să se facă temporar invizibil. Slăbiciunea regizorului faţă de Steven Spielberg este evidentă, el aducându-i un omagiu fără să devină linguşitor, abordând totul cu un umor englezesc.

Paul este un biet nepământean, pe care s-au făcut experienţe şi care acum vrea la el acasă, cu condiţia să-şi regăsească nava şi să fie reprimit. Pe parcurs va avea tot felul de întâlniri, nu doar cu cei doi nebuni după benzile desenate, care vor trage un oarecare folos din povestea asta, ci şi cu o fetiţă pe care o nedreptăţise, fără voia sa, şi pe care şi-a dorit s-o împace după câteva decenii. Ea este interpretată la anii târzii de Blythe Danner, mama lui Gwyneth Paltrow. El nu este singurul sentimental, pe fir intrând o copilă cu un singur ochi, de care se îndrăgosteşte pe loc unul dintre englezii din rulotă, pe care toată lumea îi bănuieşte iniţial că ar fi gay, doar pentru că au decis să călătorească împreună cu un prieten. Ca şi în filmul care a plecat cu Palme d’Or-ul de la Cannes, se amestecă Darwin cu Dumnezeu, care iniţial par ireconciliabili, mai ales în ochii unei sectante fanatice.
Muzica are şi ea un rol important în această adorabilă poveste, cu bătăi mai ceva ca în celebrul „7 păcate” şi cu fumători, ceea ce pare aproape imposibil în America zilelor noastre. Prin urmare, profitaţi de ocazie şi vedeţi-l pe marele ecran până ce „Paul” nu se retrage undeva, între stelele de cinema.

„Paul. Un extraterestru fugit de acasă“

SUA, 2010
Regia: Greg Mottola
Cu: Nick Frost, Seth Rogen, Simon Pegg
Distribuit de Ro Image 2000