Main menu

header

irina_nistor

Mare agitaţie mare a fost pe celebrele 24 de trepte cu covor roşu de la Cannes când au apărut Johnny Depp şi Penelope Cruz, deşi, la conferinţa de presă, piratul cel mai îndrăgit din lume a declarat că nu-i drept ca o asemenea superproducţie să le eclipseze pe cele independente. Aş spune că e loc sub soare şi în sala de cinema pentru toată lumea! Public să fie! Şi pentru o asemenea bijuterie în 3D, ba chiar şi pe IMAX, aici la noi, la AFI Cotroceni, sunt amatori, extrem de entuziaşti pentru noile peripeţii în căutarea Fântânii Tinereţii. Doar că nu va fi deloc uşor de găsit. Îndrăzneţii sunt puşi la încercare şi la cazne grele, pe drum cooptând şi o sirenă, fără de care nimic nu e posibil. Fiinţă serafică, de vis, purtată într-un fel de sicriu de sticlă, plin cu apă, ca să nu piară prin pădure, mica afurisenie pare înduioşată de iubirea unui muritor de rând, şi va dărui lacrima esenţială alchimiei vrăjii supreme. Va fi una mai de preţ, o lacrimă de bucurie!

 

Ca de obicei, că ne ştim deja de trei „episoade”, Jack/Depp are şi mult umor, e un personaj chefliu şi zurliu, aventurier (mai ceva ca-n viaţă, unde pare că s-a oprit, pe veci, la mama celor doi copii ai săi, fragila Vanessa Paradis), dă de o fostă iubită, decisă să se răzbune, măcar parţial. Şi când mai e întruchipată şi de focoasa Penelope, păzea, că ies scântei!
Mai sunt şi alţi piraţi interesaţi de leacul bătrâneţii, aşa că va fi concurenţă mare! De când cu relieful (când e bine făcut), chiar ai impresia că eşti şi tu pe ocean, într-o binemeritată vacanţă, într-un alt timp şi spaţiu! Poftiţi la bord!

Piraţii din Caraibe: în ape şi mai tulburi

Pirates of the Caribbean: On stranger tides
SUA, 2011
Regia: Bob Marshall
Cu: Johnny Depp, Penelope Cruz, Ian McShane, Geoffrey Rush, Astrid Berges-Frisbey, Keith Richards, Kevi R. McNally