Main menu

header

irina_nistorDavid Norris (Matt Damon) este un politician cu mult şarm, care pierde nişte alegeri, dar se îndrăgosteşte aproape simultan de o fată de vis (Emily Blunt). Din păcate, în calea fericirii lor stau nişte personaje stranii, care au decis, nu se ştie foarte bine de ce, că în niciun caz nu trebuie să fie împreună şi, prin urmare, vor apela la toate trucurile şi şiretlicurile posibile ca să-i împiedice să se mai întâlnească. Dar acolo Sus există cineva care e chiar înduioşat de această dragoste şi care le va mai acorda o şansă, dar pe care o veţi vedea doar la cinema cu deznodământ cu tot.

Scenariştii, care au preluat ideea dintr-o nuvelă a unui autor consacrat de SF-uri (Phili K. Dick), ne poartă prin existenţa fostului senator de New York care, cu o perseverenţă lăudabilă, merge zi de zi pe acelaşi drum, în speranţa că, până la urmă, o va întâlni tot în autobuz pe cea de la care nu-şi mai poate lua gândul. Întrebarea pe care va trebui să şi-o pună, şi mai ales dilema din care va trebui să iasă, este: să renunţe la ea şi atunci i se va îngădui o strălucită carieră ca balerină sau să dea ghes inimii şi s-o transforme într-o nevastă simplă, muritoare de rând? Spectaculoasă este o hartă a destinului, pe care o ţin în mână nişte entităţi ciudate şi nu tocmai simpatice, care seamănă cu foarte comentatul iPad, fiind probabil şi o încercare subliminală de a mai găsi ceva cumpărători pentru această nouă jucărioară, care nici nu mai e atât de costisitoare. New York este splendid filmat, idila pare sinceră, există şi momente de umor, deci ar fi păcat să nu-l vedeţi!

„Gardienii destinului“

(„The adjustment bureau“)
SUA, 2011
4 stele din 5
Regia: George Nolfi
Cu: Matt Damon, Emily Blunt, Fabrizio Brienza, John Slattery, Michael Kelly, Anthony Mackie, John Bernhardt, Jon Stewart
Durata: 105 minute
Distribuit în România de Ro Image 2000