Main menu

header

irina_nistorDacă aţi văzut „Jocuri, poturi şi focuri de armă”, o să vi se pară că tot fostul soţ al Madonnei, respectiv Guy Ritchie, a făcut şi acest film. Dacă Bostonul are şi el un cartier rău famat, de ce n-ar avea şi capitala britanică unul? Ca să-şi asigure spectatorii în sală, i-au pus în rolul principal pe unul dintre „nominalizaţii” la James Bond, Colin Farrell, şi pe Keira Knightley chiar pe primul loc, deşi n-apare prea des pe ecran.

În România, filmul este interzis sub 16 ani, mai cu seamă pentru scenele violente, deşi, după cum bine spunea o altă actriţă care nu joacă însă aici, Christina Ricci: „Dacă nu ne-am fi obişnuit de la televizor cu durităţile, ne-ar fi fost mai greu să supravieţuim în lumea asta nebună”.
Sigur că pe ecran un fost puşcăriaş este întotdeauna carismatic, deşi nu aşa stau lucrurile şi în realitate. Veţi avea ocazia să descoperiţi breasla cămătarilor, cu clanurile lor englezeşti, unde mai dai şi de câte un irlandez. Figura cea mai înspăimântătoare este a londonezului Ray Winston, care taie şi spânzură la propriu, iar viaţa actriţei, care vrea să fugă de paparazzi, e tratată destul de banal. Soluţia e să se izoleze şi să se lase ocrotită de un drogat (David Thewlis) care îi este foarte credincios şi să mai angajeze câteva „gorile”.
Wiliam Monahan, regizorul şi coscenaristul, a ecranizat de fapt un roman semnat de Ken Bruen. Dacă ne-am obişnuit cu petrecerile de divorţ (în caz că aţi văzut spectacolul semnat de Chris Simion „Dragostea durează trei ani”, ştiţi deja despre ce e vorba), acum veţi constata că se poate da un party şi când se iese din puşcărie. Universul interlopilor pare fără frontiere, doar nivelul lor de educaţie e uşor diferit.

„Bulevardul crimei“

(„London Boulevard“)
SUA, 2010
Regia: William Monahan
Cu: Keira Knightley, Colin Farrell, Ben Chaplin, Ray Winstone, David Thewlis, Anna Friel, Jamie Campbell Bower
Distribuit de Ro Image 2000.