Main menu

header

irina_nistorSă nu vă aşteptaţi la o adaptare fidelă a romanului lui Jonathan Swift, scris acum aproape 300 de ani. Varianta cinematografică a secolului al XXI-lea îl aduce pe Lemuel Guliver în zilele noastre şi îl transformă într-un tip care lucrează la un ziar ca simplu curier, dar care are o mare pasiune pentru rock şi e îndrăgostit, fără speranţe, de o jurnalistă foarte frumoasă (Amanda Peet).

Pentru rolul principal a fost ales Jack Black, care profită de ocazie să îşi etaleze toate giumbuşlucurile posibile. El pleacă într-o misiune de serviciu ca să scrie un articol despre misteriosul Triunghi al Bermudelor, după ce şi-a convins o potenţială şefă că are talent, copiind, fără jenă, din reportajele altora. Bucuria nu va fi de lungă durată, pentru că în barca sa, destul de fragilă, se trezeşte între nişte valuri cât zgârie-norii, care îl înghit. Scapă cu zile, dar este luat prizonier de liliputani. Aceasta este o populaţie care trăieşte într-un tărâm de vis, unde există un rege şi o prinţesă, dar şi un general dornic să-şi impună voinţa cu orice preţ. Întâi este închis într-un fel de temniţă, unde îşi face un prieten. Pe parcurs este eliberat, ca scut împotriva unor atacatori, care vin şi ei tot pe mare şi sunt ţinuţi la distanţă cu ajutorul eroului nostru. Ca răsplată i se construieşte un cartier pe măsură, care seamănă ameţitor cu Manhattanul şi totul pare idilic. Până când e nevoie să plece din nou şi se trezeşte, pentru scurt timp, în ţara uriaşilor. De aici revine însă curând, după ce ajunge jucărioara unei fetiţe imposibile, pentru că trebuie să-şi salveze iubita trimisă şi ea de şefi în Triunghiul Bermudelor, ca să afle taina care rămâne un mister şi după ce se termină filmul.

„Călătoriile lui Guliver“

„Gulliver’s Travels“
SUA, 2010
Regia: Rob Letterman
Cu: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet, Billy Connolly, Chris O’Dowd, T.J. Miller, James Corden, Catherine Tate, Emmanuel Quatra, Olly Alexander, Richard Laing, David Sterne, Stewart Scudamore, Jonathan Aris
Durata: 99 de minute
Distribuit de ODEON CINEPLEX