Main menu

header

irina_nistorGreu de uitat o comedie în mai multe serii, atunci când socrul de coşmar este Robert De Niro, un tip autoritar şi adesea insuportabil pentru cei doi gineri ai săi. Producătorii au decis să facă acest film special pentru Sărbătorile de iarnă şi de aceea a fost lansat la noi de Crăciun. Ben Stiller este în continuare ginerele sacrificat, luat peste picior, dar acceptat în cele din urmă, de nevoie, să devină, eventual, capul familiei. Între timp a dat dovadă că poate face şi copii, ba mai mult, chiar gemeni, ce-i drept destul de antipatici. Fetiţa e o turnătoare în devenire, cu accese clare de răutate, iar băieţelul e de o încăpăţânare care se termină de fiecare dată cu nişte scene scabroase. Barbra Streisand face din nou pereche cu Dustin Hoffman, ei fiind cuscrii, unul mai straniu şi mai ridicol decât celălalt.

Ca să se condimenteze puţin povestea, mai apare şi Jessica Alba, care se dă la Ben Stiller, creând impresia că bărbăţelul cel cuminte nu e chiar aşa cum pare. Pentru a crea echilibrul, apare şi un rival, Owen Wilson, prietenul imposibil, care are nepermis de mulţi bani.
În scenariu se apelează şi la o directoare de grădiniţă pentru superdotaţi şi superblindaţi financiar, Laura Dern, şi la un şef de şantier hipiot şi iresponsabil, Harvey Keitel.
Mama-soacră, Blythe Danner, este adorabilă, ca şi motanul Jinx, care nu suportă concurenţa animăluţului cu sânge rece, o reptilă.
Comedia s-ar putea să nu fie chiar pe gustul tuturor, pentru că, uneori, umorul e foarte american (vezi tăiatul curcanului). Dar cine rezistă tentaţiei de a vedea un film cu Robert De Niro, care face inclusiv arborele genealogic ale unei familii inventate, ce se încheie, pentru moment, cu un naş mai puţin mafiot?

„O familie de coşmar“

„Meet the parents: little Fockers“
SUA, 2010
Regia: Paul Weitz
Cu: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Blythe Danner, Teri Polo, Jessica Alba, Laura Dern, Harvey Keitel, Dustin Hoffman, Barbra Streisand
Durata: 104 minute
Distribuit de: RoImage 2000