Main menu

header

irina_nistorCe ne-am face fără personajele de benzi desenate? Şi mai ales ce s-ar face creatorii de animaţii fără ele? Iată că a fost inventat un nou monstru ataşant şi hidos, care va face probabil o lungă carieră. Mintosul, cam ăsta ar fi echivalentul lui Megamind, este mai întâi un sugar aruncat în spaţiu, care devine mai apoi un tip diabolic. Numai că autorii au ales să-l facă şi puţin sentimental, după ce întâlneşte o drăguţă şi înfiptă prezentatoare tv. Câtă vreme are şi un rival, pe Metro Man, totul pare să-l mulţumească pe Albăstrilă, dar când rămâne fără obiectul muncii, sau mai exact al urii, se gândeşte să-şi confecţioneze unul. Şi uite aşa, un cameraman cam bleg şi veşnic amorezat devine un duşman de temut, greu de oprit. Şi antipatic pe deasupra!

Nu trebuie nesocotită însă prezenţa unui peştişor, Minion, fidel lui Megamind, care are mereu ceva de comentat şi de sfătuit. Şi pentru că e prea mic, i s-a dat un costum de gorilă-cosmonaut, ca să ajungă până la urechea stăpânului, nu întotdeauna dispus să-l ajute.
Mulţimea are şi ea un rol foarte important, iar mesajul e clar: fără entuziasmul său, adesea lipsit de discernământ, n-ar mai apărea pe lumea asta supereroi pozitivi sau negativi.
Laboratorul minţii luminate e fascinant, chiar dacă nu foarte original. Acolo se încearcă până şi metode de tortură, care ar putea speria copiii dacă ei nu s-ar fi obişnuit cu tot ce poate fi mai înspăimântător din jocurile video, care fireşte că însoţesc şi această peliculă. Aşa se câştigă bani cu lopata la Hollywood.

Megamind

SUA, 2010
Regia: Tom McGrath
Voci: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill, David Cross, Ben Stiller, Justin Theroux
Distribuit de RoImage 2000