Main menu

header

irina_nistorSammy este o broscuţă ţestoasă animată, extrem de ataşată, şi nu din categoria celor obraznice precum Ţestoaselor Ninja de altădată. Personajul străbate lumea într-un scop clar ecologic, împănat însă şi cu ceva întâmplări nostime şi utile, mai cu seamă pentru orele de biologie. Ideea i-a venit regizorului Ben Stassen când era în vacanţă, undeva în Mexic.

Viaţa subacvatică e, fireşte, şi mai palpitantă atunci când e însoţită de o proiecţie în 3D, prin urmare nu mai e nevoie de scuba-diving, poţi merge direct la cinema. Prietenia şi iubirea reptiluţei sunt foarte abil împletite, cât să nu se plictisească nici părinţii, nici copiii. Oceanele sunt poluate, se navighează pe o plută pe care mai apar şi ceva conflicte, cât să nu fie chiar o poveste prea siropoasă. Un duşman previzibil este un motănel, ceea ce nu-i foarte elegant din partea scenariştilor, mai ales că-i ştiut că aproape nu există critic de specialitate fără o felină în casă. Din când în când mai apar şi oameni, împărţiţi în buni şi răi, ca în orice basm atemporal, printre atacatori, rechini, şerpi şi, bineînţeles, pirania, mult mai puţin penibili decât în filmul care le poartă numele şi se vrea un horror ideal de Halloween. Peştişorii aduc foarte mult cu Nemo.
Această producţie belgiană a avut ca titlu de lucru „În jurul pământului în 50 de ani”, între altele o aluzie la faptul că fiinţele acestea verzi, cu carapace protectoare, trăiesc nepermis de mult, comparativ cu muritorii de rând. Dar dacă vreţi să aflaţi detalii ştiinţifice, IMAX-ul vă aşteaptă cu o producţie filmată în Insulele Galapagos.

Sammy’s adventures: The secret passage / Aventurile lui Sammy 3D

Belgia, 2010
Regia: Ben Stassen
Voci: Melanie Griffith, Isabelle Fuhrman, Yuri Lowenthal
Distribuit de MediaPro Distribution