Main menu

header

irina_nistorDe fapt, la taifas cu Salt, mai exact agenta Evelyn Salt, care se dă drept reprezentanta unei multinaţionale pe teritoriul Coreii de Nord, stă mai întâi o echipă de torţionari care o suspectează că ar fi spioană. După ce e bumbăcită bine, e totuşi recuperată, la schimb, de americani. Îşi vede mai departe de viaţa şi de meseria sa, se mărită cu un neamţ, specialist în scorpioni şi alte gângănii, până într-o zi în care apare un autointitulat disident rus, care furnizează informaţii interesante. Şi anume că Evelyn Salt îl va ucide pe preşedintele Rusiei, venit la înmormântarea vicepreşedintelui american. Cum colegii ei de la CIA sunt gata să-l creadă pe dezertor, fata începe să fugă, îşi pune la adăpost căţelul adorabil, se caţără pe clădiri, îşi schimbă pe cât posibil fizionomia şi ajunge chiar şi în Rusia.

Angelina şi-a dorit mult rolul ăsta, a făcut mai toate cascadoriile, probabil şi în ideea de a rămâne în memoria spectatorilor cu celebrele calităţi ale Larei Croft. Colegi de platou i-au fost Liev Schreiber, şef direct foarte grijuliu, Chiwetel Ejiofor, tipul de culoare, inteligent şi foarte perspicace, şi Daniel Olbrychski, polonezul în rol de rus. Cu această ocazie mai aflăm şi cum se organizează serviciile secrete de la Răsărit (în raport cu noi), dar şi ce înseamnă „Ziua X”, despre care, în realitate, mulţi spun că e doar o teorie a conspiraţiei, iar alţii se tem de ea. Este vorba despre momentul în care ar fi activaţi toţi spionii ruşi de pe teritoriul SUA, ca să înceapă un adevărat război, care se stinsese o dată cu dispariţia celui rece, adică din 1990. Sigur că uneori realitatea bate filmul, dar deocamdată, din păcate, scenariul este mult prea naiv, pe gustul celor cu experienţă.

SALT

SUA, 2010
Regia: Phillip Noyce
Cu: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl, Daniel Pearce, Hunt Block, Andre Braugher, Olek Krupa, Cassidy Hinkle, Corey Stoll, Vladislav Koulikov, Olya Zueva, Gaius Charles
Distribuit de InterComFilm