Main menu

header

irina_nistorAtmosfera din acest film, care este al cincilea din seria sa, este una de coşmar absolut. O echipă stranie se trezeşte pe o planetă total necunoscută, unde o aşteaptă tot felul de capcane şi duşmani, iniţial invizibili, iar apoi prea vizibili.

Musculosul Schwarzenegger este înlocuit de ososul Adrien Brody, cel care de-a lungul vieţii a avut parte de un accident de motocicletă, care aproape l-a desfigurat şi şi-a spart proeminentul nas de câteva ori în timpul unor cascadorii. Cei care ajung acolo par a fi paraşutaţi pur şi simplu, nu se cunosc între ei, dar au cu toţii experienţă în lupta de gherilă şi sunt învăţaţi să ucidă fără milă. Acum, dintr-o dată, devin din vânători vânat şi un timp totul seamănă cu o excursie de dezvoltare profesională, mortală. Pe parcurs, precum în romanul „Zece negri mititei” al Agathei Christie, mor unul câte unul, în împrejurări terifiante. Nici măcar natura nu pare a fi de partea lor - e plin de plante carnivore, care secretă substanţe otrăvitoare, paralizante, extrem de periculoase. Animalele care atacă sunt un fel de amestec zoologic şi imaginaţie bolândă şi vor rămâne întipărite în memoria fricii spectatorilor. Există însă şi un fel de extraterestru mutant, favorabil, care i-ar putea salva pe cei care au mai rămas, inclusiv pe doctorul care pare cel mai simpatic dintre toţi şi pe fata întreprinzătoare şi plină de curaj. Printre izolaţi, fără prea multe explicaţii, se numără şi un rus, un japonez, un sud-american şi un tip de culoare. Singura lor speranţă, la final, este o navă salvatoare.

„Predators”

SUA, 2010
Regia: Nimrod Antal
Cu: Adrien Brody, Alice Braga, Danny Trejo, Topher Grace, Laurence Fishburne, Oleg Taktarov, Louiz Ozawa, Walton Goggins, Mahershalalhashbaz Ali
Distribuit de Odeon Cineplex