Main menu

header

irina_nistorSe pare că filmele de aventuri cu iz istoric sunt foarte pe gustul publicului de pretutindeni. Probabil că s-a făcut întâi un studiu de piaţă şi apoi s-a investit serios (130 de milioane de dolari) în această peliculă, cu doi actori de pe un continent îndepărtat. Russell Crowe (fost Gladiator acum un deceniu, în viziunea aceluiaşi regizor) şi Cate Blanchett (fostă, de două ori, Regina Elisabeta I).

El din Noua Zeelandă şi ea din Australia. Plus un european octogenar, de mare clasă, suedezul Max von Sydow. Robin şi Lady Marianne, împreună cu socrul unei proaspete văduve, încearcă să facă dreptate, mai cu seamă pentru ei. Se luptă cu foc, Robin e viteaz pe câmpul de bătălie şi readuce la modă arcul cu săgeţi. La Cannes, povestea n-a fost primită cu prea mult entuziasm, dar a fost mare înghesuială înainte de proiecţie. Scenele în natură sunt de vis, Cate e dârză şi mai apoi foarte senzuală, iar Russell a profitat de ocazie să-şi scoată pe covorul roşu o nevastă recentă, care i-a făcut deja, demult, doi copii. Cel mai rău ies francezii din tot scenariul - ei sunt prezentaţi ca trădători şi uneltitori. Caii, în schimb, sunt superbi, mai cu seamă cel alb, al lui Richard Inimă de Leu. Evul Mediu e zugrăvit cu grijă, deşi istoricii spun că n-ar fi fost chiar aşa; greu de demonstrat, chiar şi pentru experţi. Bărbaţii tinerii constituie marea masă a spectatorilor peste Ocean, însă, la noi, fanele lui Crowe sunt multe la număr şi magnetismul său inexplicabil va face alte victime. Dar tot Errol Flynn avea mai mult şarm, chiar dacă acum peste 70 de ani. Căutaţi-l pe internet ca să vă convingeţi!

Robin Hood

SUA, Marea Britanie, 2010
Regia: Ridley Scott
Cu: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Mark Addy, Matthew Macfadyen, Luke Evans, Joe Golby, Robert Pugh, Kevin Durand, Scott Grimes, Alan Doyle, Lea Seydoux, Douglas Hodge
Distribuit de RO Image 2000