Main menu

header

irina_nistorDacă n-aţi citit „Legendele Olimpului”, mai puteţi recupera, parţial, cu acest film, „Înfruntarea Titanilor”, ce aduce în discuţie o parte dintre personajele despre care citeam în copilărie.

Perseu este eroul principal şi cel mai aşteptat de fanii „Avatarului”, pentru că este interpretat de Sam Worthington. Ca şi mult mai recentul 3D cu fiinţe albăstrii, tot el e pe cale să salveze lumea, punându-se chiar cu Hades, Zeul Infernului. Personajul înspăimântător care pare a fi făcut din cenuşa vulcanului ce a izbucnit acum câteva săptămâni (care i-a fost încredinţat lui Ralph Fiennes) doreşte supremaţia. Ba mai mult, vrea să distrugă pământul. Zeus însă (paşnicul Liam Neeson) încearcă să-i stăvilească poftele. Călătoria lui Perseu în lumi interzise este o ocazie în plus pentru regizor ca să-şi demonstreze imaginaţia pornind însă de la descrierile cărţilor de istorie, mai mult sau mai puţin adevărate. Grecia Antică pare ameţitoare mai ales prin filmările extrem de spectaculoase, ce s-au făcut însă în cu totul altă parte, din Tenerife până în Ţara Galilor şi Etiopia. Dar şi multe scene sunt la limita coşmarului, după moda mai nouă, favorizată şi de cele trei dimensiuni. Regia este semnată de Louis Leterrier, care a fost foarte încântat să realizeze un remake după pelicula copilăriei sale, ce purta acelaşi titlu şi care a fost făcută în 1981 de britanici, cu Sir Lawrence Olivier în rolul lui Zeus. Din varianta actuală nu lipsesc nici femeile frumoase, ca de exemplu Gemma Arterton, care s-a impus cu rolul ei din cel mai recent „James Bond - Partea lui de consolare”. Asta da întoarcere în timp!

„Înfruntarea Titanilor“

(„Clash of the Titans“)
SUA, 2010
Regia: Louis Leterrier
Cu: Liam Neeson, Sam Worthington, Ralph Fiennes, Nathalie Cox, Eric Geynes, Gemma Arterton, Jimi James, Jamie Sives, Nicholas Hoult
Distribuit de: InterComFilm Distribution