Main menu

header

O coincidență, cum se întâmplă de foarte multe ori, același subiect să fie tratat simultan. Dacă în cazul lui „Marguerite” (cu Catherine Frot) și „Florence Foster Jenkins” (cu Meryl Streep) primul în 2015, al doilea în 2016, despre o închipuită cântăreață de operă, plină de bani și care cade lesne în ridicol, acum avem „The loudest voice”, serialul de pe Netflix, cu Russell Crowe, premiat deja la Globuri, care are același subiect al scandalosului hărțuitor de la Fox News, Roger Ailes, interpretat în varianta pentru cinema de John Lithgow. Deja pentru Oscaruri au fost nominalizate două dintre victimele din scenariu: Charlize Theron, la rol principal, și la secundar - Margot Robbie.

Regizorul este Jay Roach, care până acum s-a ocupat mai degrabă de comedii gen „Austin Powers”, dar a dat lovitura și cu o poveste, din nou adevărată, a lui „Trumbo”, un scenarist nevoit să rămână anonim, chiar dacă a creat genialul „Vacanță la Roma”, doar pentru simpatiile sale politice, fiind trecut pe lista neagră a Hollywoodului anilor ’50. Compromisurile din televiziunea americană, care sunt de fapt general valabile, chiar dacă nu recunoscute, pretutindeni în această industrie, sunt scoase la iveală în cele din urmă de câteva femei, mai curajoase, ca de altfel și în celebrul caz care a declanșat mult comentatul „Me too”. În paralel se urmărește și intriga politică, inclusiv campania lui Donald Trump, precum și poziția mogulului Fox-ului, Rupert Murdoch, deținătorul unui adevărat imperiu mediatic, născut în Australia și care și la aproape 89 de ani (pe care îi împlinește la 11 martie) continuă să tragă toate sforile. De văzut pentru a înțelege mai bine cum funcționează culisele micului ecran.

„BOMBSHELL: SCANDALUL“ („BOMBSHELL“)

Canada, SUA, 2019

Regia: Jay Roach

Cu: John Lithgow, Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman, Ashley Greene, Alice Eve, Madeline Zima, Malcolm McDowell, Allison Janney, Elisabeth Röhm

Distribuit de: Vertical Entertainment