Main menu

header

Zăpadă multă. O tăvăleală lungă după ghinda binecunoscută. Personaje deja ştiute şi foarte îndrăgite de publicul a cărui vârstă nu mai contează. Remarce nostime.

De exemplu: „Şase luni de terapie pentru un bărbat pot fi înlocuite de bătaia pe umăr înţelegătoare, aşa ca între combatanţii aceluiaşi sex”. Se sparge însă gheaţa, se ajunge într-o lume verde, nu neapărat o aluzie la ecologie, în care domnesc dinozaurii (şi nu cei politici, ci unii de-adevăratelea, foarte răi). Doar ăia mici sunt drăguţi şi înduioşători, când nu se obrăznicesc. Ei sunt înfiaţi de Sid, animăluţul fără de pereche la propriu şi la figurat, care habar n-are ce ascund ouăle peste care a dat întâmplător. Această grădină zoologică fără frontiere, în spaţiu şi în timp, se înmulţeşte permanent şi probabil că le va fi de ajutor copiilor să recunoască mai uşor tot felul de lighioane mici şi mari, pe care le vor studia mai târziu la şcoală. Diego, tigrul portocaliu, e cam ciufut şi vrea să scape de epoca în care vieţuieşte. Ce va decide veţi descoperi abia la final. Dacă îl veţi vedea în 3D, efectul este şi mai grozav şi s-ar putea chiar să vi se facă frig de-a dreptul. Dar asta doar din cauza temperaturii subnormale de prin săli. La Epoca de gheaţă s-a lucrat peste cinci ani şi asta se vede, replicile curg cu un firesc absolut, sunt sclipitoare şi numără poante după poante. Poate o să simţiţi nevoia să le notaţi ca să „vindeţi” celor care încă n-au văzut pelicula. Dacă aveţi copii mici există şi varianta în româneşte, cu actori cu experienţă sau cu o voce foarte cunoscută din reclame şi de pe numeroasele Antene, precum cea a lui Vlad Blîndu. Dacă aveţi maşină, îl puteţi gusta în primul drive-in din România.

 

Epoca de gheaţă 3 - Apariţia dinozaurilor (Ice age 3 dawn of the dinosaurs)

Regia: Carlos Saldanha şi Michael Thurmeir
Voci: Ray Romano/Vlad Blîndu (Manny), John Leguizamo/Marius Săvescu (Sid), Denis Leary/Marius Vintilă (Diego), Simon Pegg/Constantin Bărbulescu (Buck), Queen Latifah/Adriana Trandafir (Ellie), Seann William Scott/Cosmin Şofron (Crash), Josh Peck/Cristian Şofron (Eddie), Carlos Saldanha (Baby Dino-Bebe Dino).