Main menu

header

Personajul benzilor desenate cu care am fost foarte familiarizați reapare, în varianta de față, întruchipat de Tom Holland, un britanic de 23 de ani, născut la Londra de Ziua Copilului. El este și dansator de altfel, de asta se mişcă atât de grațios, și are un tată, din aceeași breaslă, care face radio și a scris vreo trei romane. Această vedetă în devenire, care a luat și un BAFTA în 2017 și a cucerit deja publicul, nu s-a lăsat intimidată să joace alături de mătușa din scenariu, fermecătoarea Marisa Tomei, care are și un Oscar, deja câștigat, pentru „Vărul meu Vinnie”, unde interpretează un personaj pe nume Mona Lisa (Vito). Pentru că se cuvine să fim cât se poate de toleranți cu cei de alte rase îl avem pe Samuel L. Jackson. Foarte cameleonic este Jake Gyllenhaal, alde Mysterio (care nu de mult a turnat în România „Frații Sisters”, la casa de producție a lui Cristian Mungiu). Călătoria în Europa, care începe la Veneția, pentru niște adolescenți dispuși oricând să se îndrăgostească, devine o aventură înspăimântătoare, cu monștri și mai ales cu efecte speciale, din care nu puteau lipsi celebrele pânze de păianjen, adesea salvatoare.

Este evident că publicul țintă este unul minor, ca vârstă, dar major ca importanță, nu degeaba blockbusterul s-a lansat în plină vacanță, după examenele de tot felul. Scriptul cuprinde și un curs pe repede-înainte pentru timizii care vor cu orice preț să-și dovedească, prin daruri, și cultura cinematografico-hollywoodiană: o Dalie Neagră, pentru cunoscători! Pe generic și o fostă vedetă de la Disney Channel, Zendaya, cuceritoarea, care nu duce lipsă de pretendenți, chiar dacă nu e o frumusețe clasică.

„Omul păianjen: departe de casă“ („Spider-man: far from home“)

SUA, 2019

Regia: Jon Watts

Cu: Zendaya, Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Micheal Keaton, Cobie Smulders, Jon Favreau, Angourie Rice

Distribuit de:

InterComFilm Distribution