Main menu

header

Acest film adresat adolescenților de peste 15 ani cu siguranță va stârni multe comentarii, deși nu este la fel de explicit ca „120 de bătăi pe minut” al lui Robin Campillo sau „Touch Me Not”/„Nu mă atinge” al Adinei Pintilie. E povestea unui puști care-și dă seama că îi preferă pe cei de același sex, dar n-are curajul s-o mărturisească nici familiei, care de altfel e destul de permisivă, și nici colegilor de școală, ceea ce îl va determina pe unul dintre aceștia să-l șantajeze, ca să poată cuceri inima unei fete intangibile. Simon corespondează cu Bleu, a cărui identitate n-o vom afla decât în ultimul moment, și de care se îndrăgostește printr-un simplu schimb de mesaje, care se încheie cu formula: cu drag! Romanul semnat de Becky Albertalli, un psiholog specializat în terapia pentru copii, a fost tradus și în românește, la Editura Epica.

Scenele cele mai reușite sunt ale repetițiilor pentru un spectacol școlar cu „Cabaret”, un musical, în viziunea unor amatori dirijați de o profesoară care încearcă să-i coordoneze cu o mână de fier, dar nu-i prea iese! În rolul principal a fost ales Nick Robinson (care are 23 de ani, dar interpretează un băiat de 16 ani), care a debutat încă de la 13 ani, în spectacole de Crăciun, pentru televiziune, ulterior prinzând și un rol în „Jurassic World”, din 2015 (a cărei premieră, la noi, s-a făcut chiar în Dino Parc, de la Râșnov) și, ulterior, în jocul video Lego Jurassic World, iar la teatru, a jucat în „Să ucizi o pasăre cântătoare”. Cel mai ciudat personaj este cel al directorului adjunct al liceului, dușmanul celularelor, întruchipat de Tony Hale, cunoscut mai ales din serialele tv ca „Veep” („Vicepreședinta”).

„Cu drag, Simon“ („Love, Simon“)

SUA, 2018

Regia: Greg Berlanti

Cu: Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner, Josh Duhamel, Colton Haynes, Logan Miller, Darcy Rose Byrnes, Miles Heizer, Tony Hale

Distribuit de: Odeon Cineplex