Main menu

header

Singurul blockbuster, din Festivalul de la Cannes, a avut parte de o lansare stelară, cu un foc de artificii extrem de sofisticat și cu o armată ca-n film, care să înconjoare vedetele pe drumul spre marele eveniment planetar și urcarea celor 24 de trepte cu covor roșu și selfie interzise! Westernul intergalactic are publicul său nerăbdător de a vedea în avanpremieră aventurile regizate de un american: Ron Howard, care, în 1995, a făcut docudrama istorică Apollo 13, cu experiență deci în spațiu, fiind cel care a susținut că se va resimți aportul adus de toți ceilalţi realizatori ai acestor 40 de ani și care și-a construit totul ca un videoclip, care pare să țină de viteza luminii și a apelat la vedete cu mare lipici la publicul pe care îl are deja de decenii, dar și la cei care nu erau nici în formă de proiect pentru părinții lor când a început această saga, mai ceva ca Șeherezada, fără de sfârșit!

Deci, din 1977 până în zilele noastre, a trecut pragul unui secol și al unui mileniu! Personajul principal e un răzvrătit, unul pozitiv, e frumușel și are un zâmbet fermecător: Alden Ehrenreich (care i-a avut contracandidați pe Milles Teller, Ansel Elgort, Dave Franco, Jack Raynor, Scott Eastwood, Logan Lerman Emory Cohen și Black Jenner, pe lista scurtă), care firește se îndrăgostește de o fată interpretată de Emilia Clarke, pescuită din Urzeala Tronurilor, avem și un actor de culoare, pe Donald Glover, ambiguu ca alegeri, și un Woody Harrelson greu de descris, dar foarte prezent și eficace. Pe bietul Paul Bettany îl va urî întreaga planetă cinefilă! Miza: un carburant și conflicte cu mutanți buni și răi! Interlopii există pretutindeni ca și corupția! Filmările îți taie respirația, dar mobilul rămâne universal valabil! Mai ales când ești pilot și ai un prieten monstrulică matusalemic și simpatic!

„Solo: A Star Wars Story“

SUA, 2018

Regia: Ron Howard

Cu: Emilia Clarke, Donald Glover, Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Paul Bettany, Thandie Newton, Jon Favreau, Joonas Suotamo

Distribuit în România de:

Forum Film România