Main menu

header

După succesul incontestabil cu „Jocurile foamei”, pentru copii s-a inventat o animație cu un personaj deja extrem de îndrăgit: Albinuța Maya, care se înhamă la Jocurile… mierii. Din punct de vedere estetic, totul e de o frumusețe absolută: florile de câmp par personaje în sine, viu colorate și întotdeauna asortate. Există o regină și o împărăteasă, regina e bună, împărăteasa rea, și fac parte din stupi diferiți (ca să nu mai fie mereu ca în basmele autohtone cu Roșu și Verde Împărat). Din păcate, e un an prost pentru producția de miere, așa încât se joacă totul pe o carte. Sau, mai bine zis: cine câștigă donează celorlalți întreaga cantitate de licoare mult invidiată. În echipa adversă există o albinuță cu părul violet, iar în cea a Mayei, câteva personaje cam leneșe și chiar apatice. Muzica ajută, ca mai întotdeauna, și dă un ritm alert intrigii.

În orice animație trebuie să existe și o parte motivațional-mobilizatoare. Unde-s mai mulți, puterea crește și trebuie să-ți ajuți chiar și adversarii. Așa s-ar putea rezuma acest nou episod din 2018. Nici umorul nu lipsește și, firește, împăcarea finală. Prin urmare, o invitație dulce în Valea Macilor, într-un paradis secret. Regizorii sunt trei la număr: Noel Cleary, care este australian și a mai făcut animații despre urșii polari și bufnițe, Sergio Delfino, un italian după nume, care a lucrat la „Evadarea din coteț”, și Alexs Stadermann, care a supervizat „Regele Leu” din 2004. În concluzie, Maya e un îndemn să vă faceți într-o bună zi un insectar, ca să cunoașteți mai bine gâzele care cântă în… engleză.

„Albinuţa Maya 2“ 3D („Maya the Bee: The Honey Games“)

Germania, Australia, 2018

Regia: Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann

Cu: Coco Jack Gillies, Benson Jack Anthony, Richard Roxburgh, Rupert Degas, Justine Clarke, Cam Ralph, Peter McAllum, Shane Dundas, David Collins

Distribuit în România de:

Vertical Entertainment