Main menu

header

Regizorul François Ozon vine cu un nou film fierbinte, în care o distribuie în rolul principal pe Marine Vacth, cea care, tot datorită lui, a ajuns să fie nominalizată la Césaruri pentru „Tânără și frumoasă”/„Jeune et jolie”. Partener: un belgian. Jérémie Renier, descoperit de frații Luc și Jean-Pierre Dardenne, unde cel mai bine a fost în „L’enfant”/„Copilul” (și el un adevărat „abonat” la Cannes). Marea surpriză în distribuție o reprezintă Jacqueline Bisset, devenită o mamă imposibilă, filmată tare dezavantajant, într-o țesătură psihologică extrem de complicată.

Psihanaliștii nu sunt priviți cu ochi buni, ba chiar, probabil, vor fi profund nemulțumiți de imaginea care le este creată și de multiplele încălcări ale unui cod deontologic de obicei foarte strict. Scenele sexy sunt multiple și adesea ambigue. Cele mai înduioșătoare rămân însă cele două pisici, care au o partitură esențială în structura scenariului, alături de o vecină imposibilă (Myriam Boyer). Fata în jurul căreia se învârtește povestea e plină de surprize și e interesant că ajunge să lucreze într-un muzeu, ceea ce pare a fi atracția anului și mai ales a Croazetei, pentru că Palme d’Or-ul l-a înhățat un nordic, cu „Pătratul”, care se derulează, în mare parte, în același tip de instituție, onorabil frecventabilă. Ascunzișurile devin periculoase, misterele se multiplică, și deznodământul e înșelător. Trecutul pare să aibă o pondere serioasă în această relație nebună, care se vrea hitchcockiană, dar nu reușește. Finalul rămâne unul deschis, deci pregătiți-vă să vi-l imaginați singuri/singure, după bunul plac.

„Amant dublu“ („L’amant double“)

Franța, 2017

Regia: François Ozon

Cu: Jérémie Renier, Marine Vacth, Jacqueline Bisset, Dominique Reymond, Myriam Boyer, Jean-Paul Muel, Pascal Aubert, Antoine De la Morinière, Benoît Giros

Distribuit în România de Independența Film