Main menu

header

  Cea mai graţioasă felină desen animat şi diamant de mare preţ a avut premiera la Bucureşti, înaintea Berlinalei şi chiar a Parisului. Inspectorul Clouseau ne-a făcut din nou să râdem, chiar mai izbutit ca în prima parte, când Steve Martin părea încă destul de intimidat de faptul că prelua rolul unui monstru sacru al comediei precum Peter Sellers. La conferinţa de presă din capitala germană, actorul avea să declare, cu umor, că această partitură e asemeni lui Hamlet pentru tragedieni!!! Orice comic îşi doreşte s-o interpreteze! Regizorul danez Harald Zwart, cu care se pare că se va lucra şi în episodul următor, a mărturisit că marea lui pasiune sunt desenele cu Tom şi Jerry şi s-a străduit să obţină cam aceleaşi efecte, trezind nostalgii publicului, indiferent de vârstă.

  Steve Martin şi Jean Reno, despre care primul spune că a adus echilibrul prin „moştenirea“ sa europeană, fac un cuplu de poliţişti în stilul lui... Stan şi Bran. Emily Mortimer este şi ea în continuare iubirea nemărturisită a mustăciosului distrat şi împiedicat, dar şef ajunge britanicul John Cleese. Ca să-l prindă pe celebrul tâlhar se adună Alfred Molina, Yuki Matsuzaki, Andy Garcia, adorabil pe post de macaronar cuceritor, dar şi o splendidă indiancă, fostă Miss,  Aishwarya Rai. Nu lipsesc ironiile la adresa Papei, despre care s-a întrebat toată lumea dacă nu s-o fi supărat. Diplomat, Steve Martin a răspuns: „Biserica Catolică e mult prea tare pe poziţie ca să dea dovadă de asemenea slăbiciuni!”.
Irina-Margareta Nistor
PANTERA ROZ 2
Regia: Harald Zwart
Distribuţie: Steve Martin, Jean Reno, Alfred Molina, Emily Mortimer, Aishwarya Rai, Bachchan, Andy Garcia, Lily Tomlin, John Cleese, Yuki Matsuzaki, Geoffrey Palmer, Jeremy Irons,  Johnny Hallyday, Philip Goodwin
Distribuit de Intercom