Main menu

header

Știți că sunteți, pur și simplu, minunați? Da, dumneavoastră, cititorii! Am poposit în sufletele voastre ca musafiri și am rămas o familie... Astăzi, revista TAIFASURI „împlinește“ 800 de numere. E o vârstă considerabilă, având în vedere un săptămânal pe hârtie clasică de ziar, care nu doar că se „vinde“, ci este și iubit. Nu suntem mercantili, ne-ați demonstrat că ne iubiți... Și noi v-am arătat dragostea, ieri și azi, trudind pentru un sigiliu al zilei de mâine.

Suntem emoționați și emoționali. Iubind iubirea, iubind iubindu-vă, ca să parafrazăm un dicton din zona radiesteziei și din reiki, „fenomene“ pe care intens le-am abordat, de-a lungul vremii. Știți, în esență, TAIFASURI nu este o publicație dedicată doar „medicinei“ și/sau Farmaciei Verzi. Este o revistă cu o puternică latură culturală, ceea ce în zilele noastre ne poare arunca în categoria... naivilor. Sau a sinucigașilor... Ați deschis aici pupilele vieților marilor artiști. Ați făcut cunoștință cu societățile secrete, cu supranaturalul, cu viața semenilor noștri de pe alte continente, ați cântat alături de Cenaclul Flacăra și de mulți artiști... O să vă spunem un secret: La TAIFASURI nu se „muncește“ ca la uzină! La TAIFASURI ne bucurăm, iar o bucurie nu e bucurie decât dacă e întreagă. Și este întreagă doar alături de dumneavoastră.

Când iluminatul Silviu Prigoană a fondat această gazetă, a avut curaj! N-a fost prima sa „aventură“ mediatică, dar roadele muncii promiteau. Suntem, de atunci, în concurență cu noi înșine. Acum, ne putem citi destinul, în radiografia tulburătoare a acestui salt, de la numărul 1 la numărul 800...

Când doamna Stela Popescu ni s-a alăturat, sentimentul a pendulat între har și idee. N-a plecat niciodată, stați liniștiți! Ne veghează și vă veghează, trimițând din Cer aceleași bomboane cu gust concentrat de noblețe, ca de laser, așa cum o făcea când ne trecea pragul redacției.

Fuego vă „pictează“ săptămânal și ne mirăm cum de nu-i explodează inima de drag. Acest băiat trăiește o stare paroxistică de bine, rar întâlnită în pandemia societății contemporane. Și nu ne referim la virusul care ne bântuie, ci la contextul general.

Florin Condurățeanu ne trimitea la doctor. Pe dumneavoastră vă supunea „caznelor“ unei generoase educații medicale și a unui flux de cultură, incorigibil și mieros.

În scrisul Irinei Margareta Nistor, tonalitatea frazelor are un ecou. Îl „citești“ pe De Niro și joci cărți cu Stallone, la umbra gigantului Amza Pellea!

Mircea M. Ionescu a lăsat sportul pe partea cealaltă a marii sale dragoste, „Thalia“. Pământul se rupe din Lună...

Până la urmă, toți gazetarii de la TAIFSURI sunt mici „vedete“. Dar „starurile“, cei care sclipesc și care ne oferă o zi eternă, sunteți dumneavoastră. Însă, performanța nu se face cu justificări, iar viziunea nu este scopul final, ci punctul lui de plecare. Iar acest start este reprezentat de sufletele domniilor voastre, care alcătuiți publicul-amiral pe care vom încerca să nu-l dezamăgim niciodată!

Dincolo de aniversare, bucuria noastră este că vă avem lângă noi. Ne tragem seva din poporul român, care, iată, încă mai citește. Și nu presă de scandal, ci delicatesuri, de la cele... gastronomice la cele... literare. Și avem așa... o bucurie tainică. Oare pe câți i-am vindecat cu rețetele Taifasuri? Sau pe câți singuratici i-am alinat la „inimioară“? Oare câți s-au bucurat și au dansat acasă pe CD-urile Taifasuri? Sau câți au savurat delicatesele Taifasuri? Sau pe câți i-am scos din tristețe și din disperare doar că au stat la „taifasuri“ cu revista noastră?

Ne înflăcărăm din flacăra țării și ne împrimăvărăm din setea de demnitate a românului. Nu, n-a spus-o Adrian Păunescu (unul dintre Magii care și-au făcut cuib, de-a lungul timpului, în sufletele paginilor revistei), ci o spunem noi, la taifas cu dumneavoastră.

O colegă îl cita pe marele actor Jean Gabin, care afirmase: „A fi actor nu e greu. Este ori ușor, ori imposibil“. Cu alte cuvinte, spiritul este mai puternic decât talentul, iar dumneavoastră ne demonstrați asta și ne provocați să urcăm săptămână de săptămână pe o scară lăuntrică.

Noi nu avem concurență, noi avem doar milioane de Frați Români.

Vă mulțumim și vă iubim! La mulți ani tuturor: cititorilor, dar și colegilor noștri minunați, inimoasa echipă Taifasuri!