Main menu

header

de Elena Şerban

Canicula din ultima vreme ne determină să bem din ce în ce mai multe lichide. Lucru care nu e rău deloc, dar când ne gândim că răcoritoarele pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Răcoritoare cu... lapte
- Amestecaţi 25 ml de suc de fructe (după preferinţe) cu lapte, până când obţineţi 250 ml de preparat. Consumaţi rece.
- Zdrobiţi 100 g de fructe în mixer. Adăugaţi o lingură cu zahăr pudră şi 250 ml de lapte.
- Pregătiţi un vas mărişor ca dimensiune şi răcit înainte. Amestecaţi 25 ml de sirop de căpşuni (sau orice alt fruct) cu 500 ml de lapte. Adăugaţi două linguri cu îngheţată de căpşuni (sau din fructul din care este preparat şi siropul). Ornaţi cu fructe crude.
- Frecaţi 4 gălbenuşuri cu 80 g de zahăr pudră. După ce se transformă în cremă, adăugaţi 500 ml de suc de fructe. Amestecaţi şi turnaţi în pahare cu gura largă. Se pot orna cu frişcă şi cu puţin nes.
- Într-un pahar răcit puneţi 50 g de îngheţată, peste care adăugaţi 125 ml de lapte şi 25 ml de suc de fructe, amestecaţi uşor şi consumaţi pe măsură ce se topeşte îngheţata.

Pont! Aceste răcoritoare se prepară folosind lapte degresat sau integral, care a fost fiert în prealabil şi s-a îndepărtat caimacul. Laptele trebuie folosit rece, dar nu excesiv de rece. Sucurile se beau imediat după ce au fost pregătite.