Main menu

header

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Pentru friptură
După cum o spune şi numele lui, cuţitul pentru friptură este utilizat pentru porţionarea fără efort a bucăţilor de carne prăjită. Acest cuţit are lama zimţată şi lungimea variază între zece centimetri şi 12 cm. Lama trebuie să fie confecţionată din oţel inoxidabil, rezistent la coroziune şi la şocuri. De asemenea, trebuie să fie foarte bine ascuţit.