Main menu

header

666 31 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Un dispozitiv uimitor, care vine împreună cu o aplicație specială pe telefonul mobil, vă toarnă vin în pahar fără să înlăture dopul și poate realiza o „rezervă virtuală” din vinurile pe care le aveți, recomandând ce fel se potrivește unui anumit film pe care doriți să-l vizionați.

Resigilează recipientul după turnare

Una dintre cele mai renumite companii pentru dispozitive dedicate vinului și păstrării acestuia a făcut recent o demonstrație uimitoare cu un desfăcător care toarnă în pahar fără să înlăture dopul, captând imediat atenția tuturor celor care iubesc vinurile bune, notează „Daily Mail”. Astfel, cu ajutorul unui ac inspirat din medicină, dopul este penetrat în așa fel încât să permită, pe de o parte, curgerea lichidului, în fir relativ subțire, în pahar, iar, pe de altă parte, resigilarea imediată a sticlei în momentul în care nu se mai toarnă. Pe scurt, atunci când doriți să beți doar un pahar cu vin, nu toată sticla ori nu doriți același tip de vin și data viitoare, nu trebuie să vă mai faceți griji, desfăcătorul se asigură că restul licorii rămâne cu aceleași calități. „În momentul în care o sticlă cu vin este deschisă, băutura începe să oxideze. De aceea ne-am gândit la o formulă prin care să turnăm fără să deschidem sticla”, explică reprezentantul producătorului.

Aplicația recomandă vinul perfect pentru filmul ales

666 31 2Prezentat la show-ul de produse electronice de la Las Vegas, dispozitivul este nu doar cel mai nou de pe segmentul invențiilor companiei, ci și un aparat echipat automatic și conectat la o aplicație care îi dă utilizări cel puțin surprinzătoare. Prin intermediul acesteia, desfăcătorul care nu înlătură dopul sticlei poate face recomandări referitoare la cel mai bun vin care poate fi ales din „rezerva virtuală” pentru o seară specială sau pentru vizionarea unui anume film. Mai exact, puteți „întreba” aplicația ce vin este cel mai potrivit pentru a vă ține companie la filmul „Nașul”, pentru muzica trupei Queen sau dacă intenționați să mâncați o prăjitură cu ciocolată. „Aplicația trece în revistă ce aveți în pivniță și face recomandări”, explică Greg Lambrecht, fondatorul companiei care a realizat produsul.

Desfăcătorul care toarnă vin fără să înlăture dopul va fi lansat în toamna acestui an, la un preț de aproximativ

1.000 de dolari