Main menu

header

661 27 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Miranda Kerr este cunoscută drept primul model australian care a defilat vreodată pentru Victoria’s Secret. Iar când a făcut-o, începând cu 2007 și până în 2012, a reușit să se situeze foarte sus în topul celor mai bine plătite femei din lume, publicat de revista „Forbes”. După ce a renunțat la podiumul de prezentare, Miranda și-a deschis propriul business cu produse de înfrumusețare 100% organice, KORA Organics. Afacerea vine la pachet cu un blog personal, pe care Miranda scrie frecvent despre produsele pe care le comercializează, dar oferă femeilor și sfaturi despre cum să se mențină tinere și frumoase ori să gătească sănătos. Pe plan personal, Miranda Kerr a fost căsătorită timp de cinci ani cu actorul Orlando Bloom, alături de care are un fiu. În prezent, frumoasa australiancă, în vârstă de 34 de ani, este căsătorită cu cofondatorul Snapchat, Evan Spiegel.

„Micul dejun constă, de obicei, în fulgi de ovăz sau ouă”

Miranda Kerr este faimoasă nu doar pentru frumusețea sa răpitoare, ci și pentru stilul său de viață sănătos, care a inspirat milioane de femei. Pe lângă sport și yoga, ea urmează și o dietă echilibrată, care o ajută să aibă un metabolism perfect și o piele strălucitoare. „În fiecare dimineață beau apă caldă cu lămâie, pentru că stimulează sistemul digestiv. Apoi urmează o sesiune de exfoliere uscată, care curăță și detoxifiază pielea, și un duș revitalizant. După aceea îmi beau sucul. Pun în el tot ce este verde: napi, spanac, castravete și țelină. Adaug puțină apă și blenduiesc legumele. Îl beau într-o clipă și cam peste o oră iau micul dejun, care, de obicei, constă în fulgi de ovăz sau ouă. Apoi beau shake-ul meu energizant, rețetă proprie, și ziua începe cum nu se poate mai bine”, a declarat ea într-un interviu pentru revista „Elle”.

Shake energizant

661 27 2Ingrediente: 1/2 pahar cu apă de nucă de cocos, 1/2 pahar cu lapte de capră sau de migdale, 1 lingură cu pudră de acai, 1 lingură cu goji, 1 lingură cu spirulină, 1 lingură cu pudră de cacao, 1 lingură cu pudră de maca, 1 lingură cu semințe de chia, 1 lingură cu pudră proteică raw vegană, 1 lingură cu ulei de nucă de cocos.

Mod de preparare: toate ingredientele se pun în blender și se mixează. Apoi se adaugă apă plată, astfel încât să se obțină o băutură lichidă.

Pui la cuptor cu legume

661 27 3Ingrediente pentru carne: 1 pui organic întreg, 4 linguri cu ulei de nucă de cocos, 3 cepe, 6 căței de usturoi striviți, 1 lămâie întreagă, 3 linguri cu turmeric, 2 lingurițe cu sare de Himalaya, 3 linguri cu Amino Liquid, 2 crenguțe de rozmarin. Pentru legume: 4 căței de usturoi, 1 ceapă tăiată în sferturi, 1 legătură de rozmarin, 1 dovleac mic tăiat cubulețe, 2 linguri cu sare de Himalaya, 2 linguri cu ulei de nucă de cocos, 1 linguriță cu mix de ierburi aromatice.

Mod de preparare pentru carne: se preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Se clătește bine puiul și se așază într-o tavă, cu pieptul în jos. Se adaugă în interiorul puiului usturoiul și cepele tăiate în sferturi. Se pune uleiul de nucă de cocos peste carne, apoi turmeric, Amino Liquid și se stoarce lămâia. Se presară sarea peste toată pielea puiului. Se adaugă rozmarinul. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă la cuptor timp de patru ore. Din când în când se verifică puiul și se stropește cu sucul propriu lăsat în tavă. Cu 30 de minute înainte de scurgerea timpului indicat se îndepărtează capacul, pentru ca pielea puiului să se prăjească și să devină crocantă. Pentru legume: se preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Se pun legumele într-un vas termore- zistent, se adaugă uleiul de nucă de cocos și restul de ingrediente. Se lasă la cuptor timp de 80 de minute. La final se servesc ca garnitură pentru carnea de pui.

Quinoa cu rodie

661 27 4Ingrediente: 4 căni cu quinoa fiert, 1/2 cană cu semințe de rodie, 2 linguri cu ulei de nucă de cocos sau unt, 1/2 cană cu ceapă tăiată fin, 1/2 cană cu ardei roșu tăiat fin, 4 linguri cu amestec de pătrunjel, mentă și coriandru proaspete și mărunțite, 1/2 cană cu nucă de cocos rasă, 1/2 cană cu amestec de semințe de dovleac și de floarea-soarelui, 2 linguri cu sirop de arțar sau miere, 1 linguriță cu sare, 1 praf de piper.

Mod de preparare: într-un vas mare se încălzește uleiul de nucă de cocos la foc mediu, se adaugă legumele și ierburile aromatice și se lasă la foc aproximativ trei minute. Apoi se pun nuca de cocos rasă și semințele și se gătesc în continuare. Se adaugă quinoa gătit, siropul de arțar, sarea și piperul și se reduce intensitatea focului. Se lasă pe flacără timp de două minute, apoi se toarnă și puțină apă. La final, se presară semințele de rodie și se ia de pe foc.

Guacamole

661 27 5Ingrediente: 500 g avocado, sucul de la 1 lămâie, 1 cană cu frunze de pătrunjel mărunțit, 1 cană cu frunze de mentă mărunțită, 2 căni cu frunze de spanac, 1/2 cană cu miez de semințe de dovleac, 1/2 lingură cu sare de Himalaya, 1 praf de piper, 1/4 cană cu apă.

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un blender până ce se obține o pastă cremoasă. Se servește cu crackers de orez și crudități.

Hummus cu legume

661 27 6Ingrediente: 400 g năut fiert de la cutie, 2 linguri cu suc proaspăt de lămâie, 2 linguri cu pastă de tahini, 1 cățel de usturoi strivit, 1 linguriță cu chimen, 1 praf de sare de Himalaya, 60 ml apă, 2 morcovi, 2 castraveți, 1 țelină, toate tăiate bețigașe.

Mod de preparare: se pun năutul, usturoiul, chimenul, pasta de tahini, sarea, sucul de lămâie și apa într-un blender. Se mixează până ce se obține o pastă cremoasă. Se ajustează gustul hummusului, adăugând, după preferință, mai multă apă sau mai mult suc de lămâie. Apoi se servește cu bețigașele de legume proaspete.

Salată de crudități

661 27 7Ingrediente: 1 legătură de fenicul, 1 castravete, 150 g brânză feta, 1 legătură de spanac, 1 avocado, 1 lingură cu ulei de măsline, 1 linguriță cu ulei de macadamia, oțet balsamic și aminoacizi.

Mod de preparare: se taie legumele, se fărâmițează brânza și se stropesc toate ingredientele cu uleiurile organice și cu aminoacizii.

Brioșe fără gluten

661 27 8Ingrediente: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 lingurițe cu praf de copt, 2 lingurițe cu praf de scorțișoară, 1/4 cană cu miere, 2 linguri cu semințe de chia, 1/4 cană cu iaurt de capră, 1/2 cană cu suc de mere, 2 ouă bătute, 1 albuș, 4 linguri cu ulei de nucă de cocos, 1/2 linguriță cu pudră de vanilie, 2 mere verzi, 2 banane coapte bine, 1/2 cană cu nuci mărunțite.

Mod de preparare: într-un blender se mixează fulgii de ovăz, se adaugă nucile și se mărunțesc și acestea. Apoi, compoziția se pune într-un bol și se amestecă împreună cu praful de copt și cu semințele de chia. Într-un vas separat se bat două ouă și albușul de la un al treilea. După aceea se adaugă iaurtul și sucul de mere. Într-un bol mic se amestecă uleiul de nucă de cocos, scorțișoara, vanilia și mierea la foc mic, până când capătă consistența unui sirop. Apoi se combină cu mixtura de ouă. Când aceasta este gata se amestecă și cu compoziția uscată pe bază de ovăz și se încorporează merele rase și bananele. Se încălzește cuptorul la 350 de grade Celsius. Se pune compoziția în forme de brioșe și se dau la cuptor pentru 40 de minute.

După divorț, fostul fotomodel australian și actorul american și-au dat seama că au în comun dragostea pentru gastronomie, așa că s-au apucat să testeze rețete

„Ca să vă simțiți bine toată ziua, faceți sesiunea de mișcare dimineața cât mai devreme și mergeți la culcare cât mai devreme“ (Miranda Kerr )

Este vegan convins

661 27 9La fel ca fosta sa soție, Miranda Kerr, actorul Orlando Bloom, vegan de mai mulţi ani, și-a descoperit pasiunea pentru gătit. Starul, în vârstă de 40 de ani, a fost recent invitat la o masă delicioasă alături de chef Francis Mallman, și nu refuză niciodată o ocazie bună de a găti pentru prieteni. Specialitatea sa sunt, într-adevăr, cocteilurile, însă nu se dă la o parte nici atunci când vine vorba despre paste sau despre prăjiturele sănătoase, pentru fiecare având o rețetă proprie.

Cocteil Maraschino

661 27 10Ingrediente: 25 ml suc proaspăt de lime, 10 ml suc proaspăt de grepfrut, 10 ml lichior Maraschino, 45 ml rom light.

Mod de preparare: ingredientele se pun într-un shaker împreună cu câteva cuburi de gheață mărunțită și se agită bine. Apoi se servește cocteilul într-o cupă răcită.

Mix fructat

Ingrediente: 50 ml schweppes, 25 ml suc proaspăt de struguri, 40 ml vodcă, 1/4 linguriță cu sirop de grenadine.

Mod de preparare: se toarnă vodca într-un pahar plin pe sfert cu gheață. Se adaugă sucul de struguri și apoi schweppes-ul. Se toarnă siropul de grenadine și se servește rece.

Cocteil tomnatic

Ingrediente: 30 ml rom Bacardi, 30 ml sirop dulce-acrișor din zahăr, apă și lime, 15 ml triplu sec, 30 ml lichior de pepene Midori, 60 ml suc de ananas.

Mod de preparare: se pun toate ingredientele într-un shaker plin pe jumătate cu cuburi de gheață. Se agită bine și apoi se servește dintr-o cupă răcită în prealabil.

Aperitiv dulce-amărui

Ingrediente: 60 ml Campari, 25 ml Cointreau, 25 ml vermut sec.

Mod de preparare: se toarnă ingredientele într-un shaker plin pe jumătate cu cuburi de gheață. Se amestecă bine, apoi se servește cocteilul dintr-o cupă răcită.

Paste au Pistou

661 27 11Ingrediente: 450 g spaghete, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, 1 cană cu busuioc proaspăt mărunțit, 4 căței de usturoi, 6 linguri cu parmezan ras, 1/2 linguriță cu sare, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 ceapă mărunțită, 1 cană cu roșii uscate mărunțite.

Mod de preparare: se fierb pastele așa cum indică instrucțiunile de pe ambalaj, apoi se scurge apa și se reîntorc în oală. Se acoperă cu capacul pentru a se păstra calde. În paralel, într-un blender se pun împreună pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, parmezanul, sarea și o lingură cu ulei. Se mixează ingredientele până ce se obține o pastă. Restul de ulei de măsline se încinge într-o tigaie în care se sotează ceapa la foc mediu timp de șapte minute. Se adaugă roșiile și se gătesc împreună alte cinci minute. Se ia tigaia de pe foc și se amestecă bine cu mixtura de verdețuri. Apoi se toarnă tot sosul peste paste, care se servesc calde.

Biscuiți graham cu nuci

661 27 12Ingrediente: 1 pachet de biscuiți graham, 1 cană cu unt, 1 cană cu zahăr brun, 1 cană cu nuci pecan mărunțite.

Mod de preparare: se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așază biscuiții deasupra. Într-un vas pe aragaz se topește untul și se adaugă zahărul brun. După ce compoziția se omogenizează, se pun nucile pecan și se lasă la foc timp de două minute. Se scot biscuiții de la cuptor și se toarnă compoziția de unt și zahăr cu nuci pecan peste aceștia. Se dau la cuptor încă zece minute.