Main menu

header

660 30 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Buddy Valastro este unul dintre cei mai simpatici și, mai ales, creativi maeștri ai bucătăriei. Cunoscut drept „regele torturilor”, grație produselor sale care depășesc cu mult orice imaginație, Valastro face cele mai inedite figurine dulci. De la personaje din desene animate la stadioane de fotbal, Buddy dă frâu liber fanteziei în lumea dulciurilor.

Tort de nucă de cocos

Ingrediente. Pentru blat: 3 ouă, 1/2 cană cu ulei, 1/2 cană cu smântână, 1/4 cană cu suc de limetă, 3/4 cană cu lapte, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2 linguri cu unt topit. Pentru glazură: 1/4 cană cu unt, 1/4 cană cu zahăr, 2 linguri cu suc de limetă, 1/2 cană cu rom. Pentru umplutură: 1/2 cană cu unt, 1/2 cană cu margarină, 1 linguriță cu extract de nucă de cocos, 1 linguriță cu rom, 1/2 linguriță cu sare, 4 căni cu zahăr pudră, 1/2 cană cu smântână de cocos, 3/4 cană cu fulgi de cocos, felii de limetă.

Mod de preparare. Pentru blat: se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ung două tăvi rotunde de prăjituri. Într-un bol se pun împreună ouăle, uleiul, smântâna, zeama de limetă, laptele și zeama de lămâie și se amestecă bine cu mixerul timp de două minute. Untul se porționează în două și se ung tăvile. Se pune câte o jumătate din compoziție în fiecare tavă și se coace timp de 25 de minute. Pentru glazură: se pune untul într-un vas și se dă la foc mic până ce se topește. Se adaugă zahărul și zeama de limetă. Se lasă la foc până ce fierb, apoi se dau deoparte și se toarnă romul. Cu ajutorul unei furculițe se înțeapă blaturile, apoi se împarte glazura cu rom în mod egal pe cele două blaturi. Se lasă la răcit timp de zece minute, în formele lor. Se pune o folie de pergament peste fiecare formă de prăjitură, se răstoarnă formele cu blaturile peste foaia de pergament și se pun pe farfurii întinse. Pentru umplutură: se bate untul împreună cu margarina, apoi se adaugă nuca de cocos, romul și sarea și se bat din nou. După aceea se presară zahărul pudră și smântâna de cocos și se mixează în continuare până ce se obține un amestec pufos. Se pune jumătate din compoziție deasupa unui blat și se nivelează bine. Se așază deasupra celălalt blat și se acoperă cu restul de umplutură. La final se presară fulgi de nucă de cocos și se ornează cu felii de limetă.

Tort de ciocolată cu mentă

Ingrediente. Pentru blat: 3/4 cană cu unt, 2 căni cu zahăr, 2 lingurițe cu praf de copt, 3 ouă, 2 lingurițe cu esență de vanilie, 2 căni cu făină, 3/4 cană cu cacao pudră, 1 linguriță cu sare, 3/4 cană cu lapte bătut, 3/4 cană cu apă, puțină pudră de cacao pentru tapetarea tăvii. Pentru umplutură: 1 cană cu unt, 1 cană cu cremă de bezea, 1 linguriță cu sare, 2 lingurițe cu vanilie, 1 linguriță cu extract de mentă, 8 căni cu zahăr pudră, 3/4 cană cu smântână, 1/2 cană cu chipsuri de mentă, gel roz pentru gătit, sclipici comestibil.

Mod de preparare. Pentru blat: se încălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Se ung trei tăvi medii cu unt și se presară pudră de cacao. Într-un bol se bate untul cu zahărul până devine pufos. Se adaugă ouăle și vanilia și se bate compoziția în continuare. Se presară făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea, se toarnă laptele bătut și apa. Se mixează până se obține o compoziție cu textură păstoasă. Se pune compoziția în cele trei tăvi și se ţine la cuptor timp de 22-24 de minute. Apoi se lasă la răcit zece minute înainte de a scoate blaturile. Pentru umplutură: se bat untul și crema de bezea până ce devin un amestec cremos. Se adaugă sarea, vanilia și menta și se mixează din nou. Apoi se toarnă zahărul pudră și smântâna și se bat împreună timp de două minute, până ce compoziția devine pufoasă. Se iau două căni din aceasta și se amestecă bine cu gelul roz. 1/4 cană din amestec se oprește pentru decorare. Se așază un blat pe un platou întins. Se întinde 1/2 din cantitatea de umplutură roz și se presară 1/4 cană cu chipsuri de mentă. Se pune deasupra al doilea blat și se unge și acesta cu cremă roz, apoi se presară restul chipsurilor de mentă. Se pune ultimul blat. Se acoperă întregul tort cu umplutura albă rămasă. Apoi se execută decorațiuni cu cremă roz și cu sclipici comestibil.

Tort de vanilie cu glazură de lămâie

660 30 2Ingrediente. Pentru blat: 3 căni cu făină, 2 căni cu zahăr, 3/4 cană cu ulei vegetal, 2 lingurițe cu praf de copt, 1 linguriță cu extract de vanilie, 1/2 linguriță cu sare, 4 ouă mari, 1 cană cu lapte integral, unt pentru ungerea tăvii. Pentru glazură: 2 căni cu zahăr, 6 ouă bătute, 1/4 din coaja rasă de la o lămâie, 3/4 cană cu suc proaspăt de lămâie, 5 linguri cu unt, frișcă pentru ornat.

Mod de preparare. Pentru blat: se încălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un mixer se pun făina, zahărul, uleiul, praful de copt, vanilia și sarea și se amestecă până ce ingredientele se omogenizează. Se adaugă un ou, mixând în continuare până ce este încorporat. La fel se pro- cedează cu toate cele patru ouă. Se toarnă laptele, mixând în continuare până ce compoziția devine păstoasă. Se ung două tăvi medii cu unt și se împarte amestecul în ele în mod egal. Se ţin la cuptor timp de 25-30 de minute. Când blaturile sunt gata se scot de la cuptor și se lasă să se răcească 30 de minute înainte de a fi scoase din tăvi. Se pun la frigider câteva ore înainte de a fi decorate și se scot de la rece cu cel puțin 30 de minute înainte de această operațiune. Pentru glazură: se bat într-un mixer zahărul cu ouăle, coaja de lămâie și sucul. Compoziția se pune la foc mic, amestecând încontinuu, până ce începe să se îngroașe. Se adaugă untul, câte o lingură, și se amestecă până ce se topește și se încorporează. Se lasă glazura să se liniștească două minute, apoi se întinde peste blat, la temperatura camerei. Se adaugă și decorațiuni din frișcă.

Tort tiramisu cu înghețată

660 30 3Ingrediente: 1 chec cu ciocolată cumpărat sau făcut în casă, 1/4 cană cu lichior de cafea, 1 kg înghețată de cafea, 100 g frișcă, 100 g fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: checul înlocuiește blatul în tortul tiramisu cu înghețată. Se taie checul în patru felii, pe lung. Se căptușește o tavă de chec cu folie alimentară și se așază prima felie. Se însiropează cu lichior de cafea cu ajutorul unei pensule. Se pune 1/4 din înghețată și se întinde bine. Se procedează la fel până ce se termină cele patru felii. Deasupra lor se pune un alt strat de înghețată și apoi folie alimentară. Se dă la congelator câteva ore, până ce se întărește. Se scoate tortul de la frigider, se îndepărtează folia. Se taie în felii groase de trei centimetri care se așază pe farfurie și se asezonează cu frișcă și cu fulgi de ciocolată.

„Dacă ar fi să aleg una dintre cele mai ciudate comenzi, categoric aş aminti de tortul în formă de scaun de WC“ (Buddy Valastro)