Main menu

header

631 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Bucătăriile contemporane sunt sub un adevărat asediu din partea unor dispozitive inteligente - termostate, becuri, frigidere etc. Era doar o chestiune de timp până la apariția unei tigăi de acest tip - Pantelligent.

Asistent permanent

Tigaia Pantelligent este neaderentă și are pe mâner un senzor de temperatură și un sistem Bluetooth. Vine cu o aplicație care oferă rețete - este suficient să alegeți una dintre acestea, să dați drumul la flacără și să lăsați tigaia să vă conducă prin tot procesul de gătit cu ajutorul aplicației amintite. De la ajustarea temperaturii ca să nu se ardă uleiul până la atenționarea cu privire la faptul că este momentul să întoarceți fileul de somon, Pantelligent vă anunță cu exactitate inclusiv când este mâncarea gata, arată cnet.com.

Tehnologie de ultimă generație

Pantelligent mai are o opțiune cel puțin interesantă, perfect adaptată comunicării. Mai exact, aplicația poate înregistra pașii de execuție a unei rețete de familie, de pildă, ajutându-vă apoi să recompuneți meniul la fel, pas cu pas. Acesta poate fi un aspect de mare interes și pentru bucătarii profesioniști, care pot avea acces la rețete în timp real. Tigaia Pantelligent, construită din aluminiu și dotată cu aceste sisteme inteligente, poate deveni vedeta oricărei bucătării, fiind un accesoriu cu tehnologie și capabilități de ultimă generație.

Controlează întregul proces de gătit

631 26 2Cum funcționează? Puneți tigaia pe flacără, iar senzorul din interior va „vorbi” imediat cu aplicația de pe telefonul mobil. Aceasta urmărește temperatura, așa că veți ști exact când este momentul ideal să interveniți în procesul de realizare a felului de mâncare, când să amestecați sau să adăugați ingredientele. Pe măsură ce gătiți, tigaia comunică și cu utilizatorul prin intermediul ecranului, dar și verbal, ca un sistem GPS. Așadar, tigaia controlează perfect întregul proces de gătit. În plus, fiecare rețetă aleasă de pe aplicație este ușor de descifrat și cu instrucțiuni clare.

Risotto cu ciuperci

Ingrediente: 1 pahar cu orez, 1/2 ceapă, 200 ml supă de pui, vin alb, ciuperci, parmezan, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 lingură cu unt, usturoi, pătrunjel, sare, piper.

631 26 3Mod de preparare: căliți ceapa cu o lingură cu ulei de măsline până devine translucidă. Puneți și usturoiul și apoi, repede, orezul. Stingeți cu puțin vin alb și adăugați supa de pui, sare și piper. Lăsați totul la foc domol. Ulterior se adaugă și o lingură cu unt pentru un gust deosebit și, eventual, supă pentru ca risotto să rămână cremos. La final presărați o mână cu parmezan. Separat, puneți ciupercile la călit într-o lingură cu ulei de măsline, lăsați-le câteva minunte, apoi adăugați-le la final, când orezul este gata. Ce face Pantelligent? Gătește totul la consistența perfectă, mai ales orezul, care nu poate fi nici moale, nici nefiert, ci perfect! Vă asistă pas cu pas și, în plus, va menține preparatul la temperatura ideală pentru ca risotto-ul să absoarbă supa.

Paste Carbonara

Tigaia Pantelligent asigură sosul perfect pentru pastele Carbonara. Iată o rețetă simplă și delicioasă, propusă de chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente: piper proaspăt măcinat, 25 g parmezan ras, 1 ou, 50 g bacon, 100 g spaghete.

Mod de preparare: în tigaie se rumenește baconul tăiat cuburi, adăugându-se apoi câte un polonic cu apă din oala în care fierb pastele. Când baconul este crocant, parmezanul trebuie să fie ras și gălbenușul pregătit. Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie ușor maronie până puneți pastele, așa că Pantelligent va furniza cel mai bun sos cu putință. Nu vă rămâne decât să puneți pastele fierte în tigaie, să amestecați, să opriți focul, să adăugați parmezanul, să amestecați din nou, să spargeți gălbenușul în tigaie, să amestecați o dată în plus, apoi să turnați o lingură cu apă fierbinte din oala în care au fiert spaghetele. Omogenizarea va fi impecabilă, iar gustul minunat, mai ales cu puțin piper deasupra. Sosul bogat de bacon, realizat în tigaia care vă arată pas cu pas ce să faceți pentru a-l realiza, este tot secretul acestor celebre paste.

Somon simplu

631 26 4Peștele este mai dificil de gătit decât pare, și toate gospodinele știu acest lucru. Dar cine se poate lipsi de gustul minunat al acestuia și mai ales de toate beneficiile pentru organism pe care le are consumul de pește? Dar de la a-l alege în magazin și a-l prepara corect și savuros sunt câțiva pași de-a lungul cărora există tigaia cu senzori. Cu aceasta, în primul rând, nu riscați ca în câteva secunde fatale să aveți un pește prea tare făcut. Așadar, puneți somonul în tigaie, activați aplicația care vă arată ce aveți de făcut în cel mai mic detaliu și lăsați dispozitivul să vă alerteze când este momentul să întoarceți peștele, apoi când porția dumneavoastră de somon este impecabil gătită, numai bună de savurat, cu toate proteinele, vitaminele și mineralele pe care le conține.

„Nu țin cont de reguli atunci când gătesc. Mă bazez pe imaginație“ (Akshai Kumar, actor)