Main menu

header

589 26 1de Gabriela Militaru

Vara este în toi și nimic nu este mai potrivit pentru a domoli canicula ca un cocteil delicios. Adăugați șampanie la cupa preferată și obțineți o băutură fină ce poate fi servită în orice moment al zilei.

Bellini de piersici

Ingrediente: 3 cupe cu piersici tăiate mărunt, 1 cană cu nectar de mango, 750 ml Prosecco rece.

Mod de preparare: piersicile și nectarul de mango se mixează într-un blender. Umpleți cupele de șampanie pe jumătate cu mixtura obținută și completați cu Prosecco. Puteți garnisi cupele cu bucăți de piersică.

Micul Napoleon

589 26 2Ingrediente: 30 ml Courvoisier Napoleon, 15 ml Pineau des Charentes, 20 ml lichior de căpșuni (de preferință Giffard Strawberry Cordial), 15 ml suc de lămâie, 30 ml șampanie.

Mod de preparare: toate ingredientele se amestecă, se omogenizează și se toarnă într-o cupă. Se adaugă șampania și se garnisește cupa cu o floare de dalie.

Cocteil de căpșuni

Ingrediente: 1/2 cană cu căpșuni mărunțite, 2 lingurițe cu suc de lămâie, 1 linguriță cu zahăr, 400 ml șampanie, 30 ml lichior Chambord.

Mod de preparare: blenduiți împreună căpșunile, sucul de lămâie și zahărul până ce obțineți o pastă omogenă. Îndepărtați semințele căpșunilor cu o strecurătoare fină. Umpleți 3/4 dintr-o cupă de șampanie, adăugați câțiva stropi de lichior Chambord și două lingurițe de piure de căpșuni.

Cocteil de șampanie cu pere și ghimbir

Ingrediente: 1 ceșcuţă cu miere, 3 cești cu apă, 2 pere descojite și mărunțite, 1 rădăcină mică de ghimbir descojită și mărunțită, 1 sticlă cu șampanie, frunze de salvie.

Mod de preparare: la foc mic, într-un ibric, amestecați mierea și apa până ce devin o mixtură omogenă și mierea se dizolvă complet. Adăugați perele, ghimbirul și frunzele de salvie. Amestecați timp de 15-20 de minute până ce 1/3 din nectarul obținut se evaporă. Îndepărtați compoziția de pe foc, strecurați-o printr-o sită fină și lăsați-o să se liniștească zece minute. Turnați două linguri din siropul obținut într-o cupă și completați cu șampanie. Garnisiți cupa cu felii de pere.

Spumant de zmeură

Ingrediente: vin spumant sec, 1 zmeură, 1 linguriță cu lichior de zmeură.

Mod de preparare: puneți o zmeură într-o cupă, turnați o linguriță cu lichior și completați cupa cu șampanie.

Cocteil de rodii

589 26 3Ingrediente: 2 lingurițe cu suc de rodii 100% natural, 1 linguriță cu lichior de portocale (de preferință Cointreau), 1/2 linguriță cu semințe de rodie, 1/2 linguriţă cu suc de lime, 100 ml șampanie.

Mod de preparare: presărați semințele de rodie pe fundul cupei. Adăugați sucul de rodii, lichiorul și sucul de lime. Adăugați șampania și garnisiți cu gheață mărunțită.

French 75

589 26 4Ingrediente: 1 sticlă cu Prosecco (de preferință Santa Margherita Prosecco Superiore), 1 ceșcuţă cu Gin, 1/4 lime stoarsă, 1 linguriță cu zahăr, coajă de lămâie tăiată spirală, gheață.

Mod de preparare: mixați într-un blender gheață, sucul de lămâie, Ginul și zahărul până ce se omogenizează. Turnați compoziția într-o cupă și adăugați Prosecco. Garnisiți cu coaja de lămâie spiralată.

Razz Berries

Ingrediente: 200 ml vermut (de preferință La Quintinye Royal Rouge), 1 sticlă cu Prosecco (de preferință Bisol Jeio Prosecco), 1 cană cu zmeură, 2 lingurițe cu nectar de acve.

Mod de preparare: puneți la un loc într-un bol zmeura, vermutul și nectarul de acve. Amestecați puțin, apoi lăsați compoziția pentru o oră la frigider. Mixtura este suficientă pentru șase cupe în care adăugați la final Prosecco. Garnisiți cu zmeură și coajă de lămâie spiralată.

Bellini cu fructe de pădure

Ingrediente: 300 g fructe de pădure, 1/4 cană cu zahăr, 750 ml Prosecco.

Mod de preparare: fructele de pădure și zahărul se omogenizează prin blenduire. Semințele nedorite pot fi strecurate din mixtura obținută cu ajutorul unei site fine. Se umplu cupele cu șampanie și se adaugă nectarul de fructe de pădure.

Kir Royale

Ingrediente: 200 ml șampanie, 20 ml Crème de Cassis, coajă de lămâie.

Mod de preparare: turnați șampania și cassis-ul în cupe și garnisiți cu coajă de lămâie tăiată spirală.

Cocteil Spritz

589 26 6Ingrediente: 60 ml lichior Viniq, 60 ml șampanie, 30 ml apă minerală, 1 felie lime.

Mod de preparare: într-un pahar în care puneți gheață mărunțită, turnați lichiorul, șampania și apa minerală. Agitați puțin paharul și garnisiți cu o felie de lime.

Spumant de vanilie cu țuică de caise

Ingrediente: 45 ml vodcă Reyka, 10 ml suc de lămâie, 15 ml sirop de vanilie, 15 ml țuică de caise, 1/2 fructul pasiunii, 100 ml șampanie.

Mod de preparare: siropul de vanilie se prepară din apă și extract de vanilie, amestecate la foc mic. Pentru cocteilul propriu-zis, adăugați vodca, sucul de lămâie, siropul de vanilie și țuica de caise într-un shaker și agitați puternic. Turnați compoziția într-o cupă, completați cu șampanie și garnisiți cu fructul pasiunii.