Main menu

header

579 26 1de Gabriela Militaru

Păstrarea sănătății necesită timp și răbdare. Pentru a vă respecta dieta obișnuită, savurând, în același timp, o băutură delicioasă, puteți încerca smoothie-uri. Vestea bună e că aceste băuturi pot fi consumate la micul dejun ca și energizante naturale, dar și ca relaxante de seară îmbogățite cu puțin alcool.

Detoxifiant Răsărit

Ingrediente: 1 portocală, 1/2 morcov, 1/2 măr verde, 1/2 ghimbir, 1 praf de piper.

Mod de preparare: blenduiți ingredientele și veți obține un pahar mare cu băutură revigorantă, pe care o puteți garnisi cu un morcov. Pentru a transforma băutura într-un cocteil alcoolic, adăugați 45 ml vodcă.

Biekes

579 26 2Ingrediente: 120 ml apă de cocos, 1 cană cu ananas bucăți, 1/2 țelină, 1/2 măr verde.

Mod de preparare: puneți ingredientele în blender și mixați timp de două-trei minute. Garnisiți cu bucățele de ananas și veți obține o băutură hidratantă ideală pentru zilele toride de vară. Adăugați 45 ml vodcă de ananas sau rom și obțineți o răcoritoare aromată, perfectă pentru serile de vară.

Miami

579 26 3Ingrediente: 1 castravete, suc din 2 lămâi, 1 legătură de pătrunjel mărunțit, 1 măr verde, 2 frunze de napi, 1 tulpină de țelină felii, 1 linguriță cu in, 1 linguriță cu scorțișoară.

Mod de preparare: ingredientele blenduite sunt suficiente pentru a obține două pahare cu smoothie. Băutura poate fi ornată cu căpșuni. Adăugați 45 ml tequila sau vodcă de fructe.

De fructe de pădure

579 26 4Ingrediente: 1 cană cu pepene bucăți, 1/4 cană cu coacăze, 1/4 cană cu zmeură, 1/4 cană cu căpșuni, 1/2 cană cu lapte de migdale, 1 cană cu gheață.

Mod de preparare: blenduiți ingredientele și veți obține un pahar cu o băutură sănătoasă, pe care o puteți garnisi cu felii de căpșuni. Adăugați până la 90 ml vodcă de vanilie și veți avea o răcoritoare parfumată pentru o zi relaxantă la plajă.

Energizant cu potasiu

Ingrediente: 1 cană cu ananas feliat, 1/2 cană cu felii de banane, 1 papaya, 1 legătură de spanac, 1/4 cană cu felii sfeclă roșie, 180 ml suc de portocale, gheață.

Mod de preparare: pentru a obține două pahare cu băutură blenduiți ingredientele și adăugați gheață. Pentru și mai multă savoare puneți 45 ml vodcă fructată.

Cu pepene galben

Ingrediente: 1/2 pepene galben tăiat cuburi, 2 castraveți medii curățați de coajă, 1 linguriță cu suc de lămâie; 1/2 ceșcuţă cu iaurt, 2 linguri cu miere, câteva cuburi de gheață.

Mod de preparare: pentru două pahare cu băutură delicioasă, mixați ingredientele în blender și adăugați 90 ml vodcă aromată.

Mix somnoros

Ingrediente: 1 cană cu nap mărunțit, 1 cană cu spanac mărunțit, 1 măr felii, 180 ml apă de cocos, 1/2 avocado felii.

Mod de preparare: blenduți ingredientele, adăugați 45 ml vodcă de grepfrut și veți putea savura o băutură delicioasă, cu efecte relaxante, excelente pentru un somn liniștit.

Răcoritor verde

579 26 6Ingrediente: 1/2 pară, 1/4 avocado, 1/2 castravete, sucul de la 1/2 lămâie, 1 legătură de coriandru, 250 g varză kale, 1/2 linguriţă cu ghimbir ras, 1/2 cană cu nucă de cocos fulgi.

Mod de preparare: obțineți un pahar mare cu smoothie blenduind bine ingredientele. Adăugați 45 ml vodcă de ananas și veţi savura un delicios cocteil fructat.

Hrănitor cu țelină

Ingrediente: 1 măr tăiat cubulețe, 1 castravete tăiat rondele, 1-2 tije de țelină apio, sucul de la 1 lămâie, 3 frunze de salată, 1 cană cu apă, 1 lingură cu semințe de in.

Mod de preparare: ingredientele se pun în blender și se mixează timp de câteva minute, până când rezultă un smoothie detoxifiant şi hrănitor. Ambientați băutura cu 45 ml vodcă și veți avea două pahare cu cocteil fin pentru o seară liniștită.

Purificator cu sfeclă roșie și fructe goji

Ingrediente: 1 sfeclă roșie curățată și tăiată rondele, 1 lingură cu fructe goji, 1 ceșcuţă cu afine, 1 rodie, 1/2 măr, câteva căpșuni, 1 cană cu apă de cocos.

Mod de preparare: amestecați ingredientele cu ajutorul blenderului și consumați băutura dimineața la micul dejun. Adăugați 45 ml vodcă având aromă de fructe pentru două pahare cu cocteil după cină.

100% din legume

Ingrediente: 6 morcovi, 3 roşii mari, 2 ardei roşii, 4 căţei de usturoi, 4 tulpini de ţelină, 1 legătură de spanac, 1 cană cu apă.

Mod de preparare: tăiați ingredientele rondele sau cubulețe și striviți-le în blender. Adăugați apa și amestecați până ce obțineți două pahare cu băutură omogenă. Încercați puțină savoare cu 90 ml vodcă aromată.

Un smoothie este atât de hrănitor, încât poate înlocui o masă pe zi, fiind „o bombă“ de antioxidanți, fibre și vitamine, care ajută la slăbit