Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

561 14 1de Gabriela Niculescu

Persoanele care permit animalelor de companie să doarmă alături de ele, în acelaşi pat, beneficiază de un somn mai bun pe timpul nopţii, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite.

Vă simţiţi mai apăraţi

Cercetătorii americani au stat de vorbă cu 150 de pacienţi despre obiceiurile lor în privinţa somnului şi despre animalele lor de companie şi au aflat că persoanele care dorm în acelaşi pat cu pisicile sau câinii lor se simt „mai apărate şi mai în siguranţă”. Experţii au descoperit faptul că 56% dintre participanţii la studiu dorm alături de pisicile sau de câinii lor. Doar 20% au spus că au fost treziţi în mijlocul nopţii de prietenii lor necuvântători, în vreme ce 41% dintre respondenţi consideră că prezenţa animalelor de companie în paturile lor îi ajută să se simtă mai protejaţi şi să doarmă mai bine. Rezultatele studiului au fost obţinute pe baza răspunsurilor oferite de pacienţii care au beneficiat de consultaţii la Centrul pentru Medicina Somnului din cadrul Mayo Clinic, din Arizona.

Add comment


Security code
Refresh