Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

549 4 2de Gabriela Niculescu

Societatea actuală promovează valori estetice greu de atins, iar femeile sunt, în general, foarte uşor impresionate de modelele pe care le observă în reviste. Un aspect fizic ca în reviste poate fi atins doar cu ajutorul operaţiilor estetice. Din acest motiv, atât reprezentantele sexului frumos, cât şi bărbaţii au început să îşi dorească fie sâni mai mari, fie un abdomen mai bine definit, fie un nas mai mic. Pentru că de cele mai multe ori operaţiile se fac pentru a impresiona persoanele de sex opus, a devenit din ce în ce mai accesat şi subiectul aspectului zonelor intime. Chirurgul estetician doctor Călin Doboş ne-a oferit detalii despre labioplastie, o operaţie din ce în ce mai căutată în cabinetele medicale.

 „Nu afectează actul sexual sau o viitoare sarcină”

Labioplastia este o operaţie estetică de îmbunătăţire a aspectului labiilor fără a afecta funcţia acestora. Procedura chirurgicală este utilizată pentru simetrizarea, reducerea sau armonizarea regiunii labiale, astfel încât să se ajungă la un aspect considerat normal. Labioplastia nu afectează în niciun fel desfăşurarea normală a actului sexual sau o viitoare sarcină.

Operaţia chirurgicală este recomandată femeilor care sunt deranjate de mărimea excesivă a labiilor mici, mai ales în cazul în care acestea sunt vizibile printr-o lenjerie mai strâmtă. Există cazuri în care mărimea labiilor afectează desfăşurarea actului sexual sau modul în care se realizează toaleta locală.

„Oferă satisfacţie din punct de vedere estetic şi psihic”

549 4 3Procedura este indicată după ce s-a încheiat procesul de creştere şi maturizare a organelor sexuale, la încheierea pubertăţii. „Labioplastia nu oferă satisfacţie doar din punct de vedere estetic, ci şi psihic. De cele mai multe ori, labiile mici sunt prea mari şi devin vizibile, spre exemplu atunci când persoana poartă un costum de baie sau un pantalon strâmt. În alte situaţii, labia mare poate avea un aspect căzut, flasc. Ambele situaţii pot crea complexe de inferioritate în intimitate, şi nu numai, iar o astfel de operaţie funcţionează ca o întinerire a aspectului zonei intime”, menţionează chirurgul estetician doctor Călin Doboş.

„Se realizează cu radioplasma Ellman, în anestezie locală”

Operaţia de labioplastie durează în jur de 30 de minute. „În funcţie de caz, se realizează o incizie la limita dintre pielea labiilor şi mucoasă şi se excizează o cantitate variabilă de piele, ţinându-se cont de simetria locală şi de reconstrucţia labiilor mici. Intervenţia se realizează cu radioplasma Ellman, în anestezie locală, iar vindecarea este foarte rapidă, pacienta putându-şi relua activităţile obişnuite imediat după operaţie”, explică doctor Călin Doboş.

Ca în cazul oricărui tip de operaţie chirurgicală, şi după efectuarea unei labioplastii pot apărea complicaţii postoperatorii. Din fericire, sunt minore şi uşor de rezolvat. Printre cele mai frecvente se află mici sângerări ale plăgii sau deschiderea suturilor. Infecţiile sunt rare, dar pot fi tratare cu antibiotice şi drenaje ce vor prelungi durata vindecării. Este recomandată mişcarea cât mai curând posibil după efectuarea operaţiei, pentru a minimiza riscul apariţiei trombozelor.

„Se realizează o incizie la limita dintre pielea labiilor şi mucoasă şi se excizează o cantitate variabilă de piele, ţinându-se cont de simetria locală şi de reconstrucţia labiilor mici“

Cicatricea lăsată de intervenţie este foarte discretă

Cicatricea pe care o lasă o astfel de operaţie este foarte discretă, fiind mascată în pliurile locale. După intervenţie, zona va fi probabil umflată şi cu suprafeţe puţin vinete, iar durerile şi disconfortul apărut pot fi diminuate cu ajutorul calmantelor. Foarte importantă este igiena locală, deoarece zona nu poate fi pansată. Firele de sutură sunt resorbabile. În tot acest timp, se recomandă duşuri cu apă călduţă şi cu săpun neutru. Este indicată utilizarea lenjeriei intime tip pantalon, sunt de evitat exerciţiile fizice solicitante, iar timp de apro- ximativ o lună zona trebuie protejată, pentru a-i oferi timp de vindecare.

Add comment


Security code
Refresh