Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

549 14 1de Raluca Grințescu

Una dintre cele mai inedite tehnici de masaj este cea denumită biodinamică. Această tehnică îmbină masajul cu psihoterapia şi oferă un bun suport pentru refacerea echilibrului emoţional, precum şi pentru vindecarea fizică şi psihică. Acest masaj este foarte indicat pentru tratarea unor migrene, dureri lombare, artroze, nevroze şi în caz de depresie.

Tehnicile sunt de liniștire sau revigorante

Masajul biodinamic a fost creat de psihoterapeuta norvegiană Gerda Boyessen, care s-a inspirat din lucrările medicului şi psihanalistului Wilhelm Reich (1897-1957). Potrivit afirmaţiilor lui Wilhelm Reich, dificultăţile psihologice au consecinţe directe la nivelul corpului sub formă de tensiuni şi de înţepeneli. Reich a identificat șapte inele musculare care strâng corpul şi protejează de suferinţă fizică.

Potrivit care2.com, masajul biodinamic poate să elibereze energia despre care se crede că este acumulată în exces în muşchi şi în intestine, cauzând disconfort fizic şi emoţional. Trebuie spus că tehnicile şi manevrele folosite sunt de liniştire sau revigorante. Emoţiile suprimate pot fi cauza tensiunilor musculare, energia pozitivă urmează să fie eliberată prin acţiune simultană asupra minţii şi a corpului.

Eliberează „bioenergia” din abdomen

În cadrul unei şedinţe, pacientul se află întins pe masa de tratament dezbrăcat, acoperit cu un cearşaf şi i se aplică un masaj suedez combinat cu mişcări de ridicare a membrelor. Acestea au rolul de a detecta şi de a elibera „bioenergia” care este în abdomen. Practicianul trebuie să aplice un stetoscop pe stomac pentru monitorizarea progresivă a vindecării în funcţie de intensitatea zgomotelor din abdomen şi poate conduce discuţia cu pacientul pentru a-l elibera de orice problemă. Totodată, acest masaj vizează să perceapă şi apoi să relaxeze aceste tensiuni. Este vorba despre o lucrare asupra corpului şi a psihismului, care capătă dimensiunea unei dezvoltări personale. Este indicat îndeosebi în tulburările psihosomatice sau în traumatisme grave.

Atenție! Se recomandă un aviz medical în caz de tulburări circulatorii precum flebită, varice sau hipertensiune, dar şi în caz de diabet.

Experţii susţin că aceste masaje sunt interzise dacă pacientul are febră puternică, a avut o intervenţie chirurgicală recentă de infecţie cutanată sau de tumoare. De asemenea, starea de ebrietate este contraindicată la masaje şi este necesar să fie păstrată o maximă prudenţă în timpul sarcinii

Add comment


Security code
Refresh