Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

544 13 1de Gabriela Niculescu

Seringa de care se tem milioane de oameni s-ar putea să îşi încheie cariera în medicină. Un banal plasture ar livra medicamentele total nedureros cu ajutorul unor ace miniscule, fără durere, fără sânge şi fără pericolul contaminării. Ideea nu e nouă, tot este învârtită de prin anii ’90, dar s-a lovit de diverse piedici, de la preţul ridicat până la riscul de rupere al miniacelor. Un grup de cercetători de la o universitate japoneză a găsit o metodă de a rezolva toate aceste probleme, iar plasturii s-au dovedit chiar mai buni decât acele pentru administrarea unor vacinuri. Aceştia poartă denumirea de MicroHyala.

Fără durere, sânge sau risc de contaminare

MicroHyala este un plasture cu miniace și a fost deja testat cu succes în Japonia pentru administrarea unui vaccin antigripal. Miniacele sunt atât de mici, încât abia străpung primele straturi ale pielii, apoi se dizolvă exact în vaccinul pe care îl administrează. Plasturele se spală apoi, pur și simplu, cu apă. Tot procesul este nedureros şi nu cauzează sângerări. Testele făcute în Japonia au arătat că această metodă este mai eficientă și mai ieftină decât cea în care se folosesc seringile pentru vaccinare.

Nu necesită personal medical autorizat

Pentru a administra un vaccin folosind o seringă este nevoie de personal medical autorizat, ceea ce este problematic, mai ales în zonele subdezvoltate ale globului. Pe lângă acest lucru, seringile trebuie distruse după folosire, pentru a preveni transmiterea unor boli, iar incinerarea lor este un proces complicat şi destul de scump. Ideea cu plasturele nu este chiar nouă, de fapt noutatea constă în faptul că miniacele sunt solvabile.

ATENŢIE. Cel mai important pas însă va fi administrarea cu ajutorul plasturelui a unor medicamente care astăzi se găsesc sub formă de pastile, cu efecte adverse grave asupra stomacului şi a ficatului!

Add comment


Security code
Refresh