Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

  Sonia Gambaşu este un îngeraş de doar 6 luni, care se luptă pentru dreptul său la viaţă. Fetiţa suferă de dextrocardie, trunchi arterial grad IV, atrezie arteră pulmonară, DSV, DSA şi canal arterial permeabil atipic. Sonia s-a născut la maternitatea Spitalului Elias, din Bucureşti. A avut o greutate de 2,270 kg şi măsura 46 cm.

Are inima în partea dreaptă

  Deşi sarcina a fost monitorizată de doctori, aceştia nu au putut observa că micuţa are inima pe partea dreaptă şi nici gravele malformaţii. Pe toată perioada sarcinii, mama fetiţei a fost la toate controalele medicale, chiar mai des decât trebuia. Toate morfologiile de sarcină indicau că Sonia va fi un copil perfect sănătos. Ultimele săptămâni de sarcină le-a petrecut în spital, pentru că a fost diagnosticată cu preeclampsie (boală ce se manifestă la gravide prin pierderea cunoştinţei, crampe şi spasme violente). Din acest motiv şi a retardului de creştere intrauterină, Sonia a fost adusă pe lume în urma unei operaţii de cezariană.

A făcut două stopuri cardiace

  Suferinţa micului îngeraş şi al familiei a început la doar şase zile de la naştere. Multiplele malformaţii cardiace i-au obligat pe medici să o transfere pe Sonia la Institutul pentru Orotirea Mamei şi Copilului (IOMC). La zece zile de la naştere s-a impus perfuzarea permanentă cu prostaglandine, pentru ca pătrunderea sângelui în plămâni să fie făcută în continuare prin canalul arterial permeabil, care în mod normal se închide la naştere. Doctorul Pavel Platon, de la Institutul de Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”, a fost cel care a realizat o investigaţie amănunţită a inimii fetiţei. În urma tratamentului, evoluţia a fost favorabilă şi fetiţa a fost deconectată de la aparate şi externată. Sonia era doar de patru zile acasă în momentul în care a făcut stop cardiac. Mama sa a resuscitat-o şi a dus-o de urgenţă la spital, unde a mai făcut un stop cardio-respirator. Acolo i s-a montat un cateter prin care i se administrau diferitele perfuzii. Evoluţia a fost şi de această dată favorabilă.

Viaţa fetiţei depinde de 88.000 $

  Au fost trimise în străinătate analizele medicale la diferite clinici şi au găsit înţelegere la Spitalul „German Heart Centre Munich”, unde a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă, ce i-a prelungit viaţa, cel puţin până la operaţia de reconstituire, ce ar trebui să aibă loc în această săptămână la Boston. Pentru intervenţia chirurgicală, Sonia are nevoie de 88.000 de dolari. Cu o reconstrucţie corespunzătoare a inimii, Sonia are şanse să îmbătrânească ca un om normal.
Dumneavoastră o puteţi ajuta!
Cristina Voicilă

Conturile bancare în care puteţi depune orice sumă sunt:
Cont BCR (RON): O59RNCB0318088189010001, Geambaşu Oana, Sucursala Lacul Tei;
Cont Raiffesein (RON): RO02RZBR 0000060007006182, Geambaşu Oana, Sucursala Lipscani;
Cont BRD (RON): RO84BRDE441SV93643704410, Geambaşu Oana, Sucursala Unirea;
Cont BRD (USD): RO77BRDE 441SV93168544410, Geambaşu Oana, Sucursala Unirea;
Cont BRD (EURO): RO69BRDE441SV93168704410, Geambaşu Oana, Sucursala Unirea, cod Swift: BRDEROBU.

Add comment


Security code
Refresh