Home Taifasuri Pagina de slăbit Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

de Elena Nedelcu

Carbohidraţii, cunoscuţi şi sub denumirea de glucide, au un rol important în metabolism şi reprezintă principala sursă de energie a organismului. Aceştia sunt de trei feluri: simpli, care datorită structurii lor pot fi metabolizaţi rapid şi convertiţi în grăsime, complecşi, care sunt procesaţi mai lent, dar sunt transformaţi în energie, şi fibre, care au un rol important în procesul de digestie. Dacă reduceţi numărul glucidelor, puteţi să mâncaţi orice fără să vă îngrăşaţi sau chiar să slăbiţi. Aceasta este una dintre cele mai în vogă diete, şi anume dieta Low-Carb (săracă în carbohidraţi).

Duce la scăderea producţiei de insulină
Caloriile consumate zilnic sunt, pe de o parte, calorii care se ard în urma activităţilor fizice, iar, de cealaltă parte, sunt calorii necesare menţinerii sănătoase a organismului. Tot ceea ce rămâne în plus, după ce aceste calorii sunt consumate, se transformă în grăsime corporală. Regimurile în care se recomandă consumul redus de carbohidraţi se bazează pe principiul că orice dietă Low-Carb duce la scăderea producţiei de insulină, rezultând transformarea grăsimilor depozitate în sursă de energie. Aşadar, dacă organismul nu îşi primeşte porţia de glucide, atunci foloseşte din rezerve, adică din stratul adipos. Prin urmare, aşa veţi pierde kilogramele în plus.
După fiecare masă bogată în carbohidraţi, nivelul de zahăr din sânge creşte şi stimulează pancreasul să producă insulină, care la rândul ei transportă glucoza la nivelul ţesuturilor musculare şi adipoase. Excesul de insulină are ca efect secundar stocarea surplusului de zahăr din sânge sub formă de depuneri de grăsime. O altă problemă a excedentului de insulină constă în scăderea nivelului de zahăr, ceea ce cauzează stări de oboseală şi poftă de mâncare. Astfel, ciclul se repetă, ajungându-se să se consume din ce în ce mai mult dulce şi mai multă mâncare. Este demonstrat faptul că un nivel ridicat de insulină are efecte negative asupra organismului, incluzând chiar îmbătrânirea prematură. În concluzie, în urma unei diete cu un aport glicemic scăzut, adică mai puţini carbohidraţi care provin din zahăr şi amidon, se poate pierde grăsimea depozitată, se reduce producerea de insulină şi organismul este mult mai sănătos.

Un mod de viaţă
Dieta Low-Carb implică reducerea carbohidraţilor din meniul zilnic şi creşterea aportului de proteine şi grăsimi. Prin reducerea carbohidraţilor înţelegându-se eliminarea zahărului, amidonului şi fructozei şi nicidecum a fibrelor, fructelor şi legumelor. Deci, dacă doriţi să limitaţi consumul zilnic de carbohidraţi trebuie să renunţaţi, fără regrete, la paste, pâine, cereale, alcool, dulciuri de tot felul, cartofi, fructe uscate, chipsuri şi orez. Atenţie însă! Regimurile fără carbohidraţi pot da rezultate destul de bune, dar, dacă doriţi să păstraţi pe termen lung aceste rezultate satisfăcătoare, trebuie să transformaţi dieta Low-Carb într-un mod de viaţă.

Trecerea se face treptat
Prima fază a regimului (două săptămâni) constă în scăderea consumului de carbohidraţi, astfel încât organismul să fie obligat să înceapă cetoza (în lipsa glucidelor, corpul trece la arderea grăsimilor). Aceasta cauzează o scădere a apetitului, pentru că este unul dintre mecanismele de protecţie ale organismului. În această perioadă este interzis consumul de cereale, cartofi, dulciuri, pâine, fructe şi legume.
În cea de-a doua fază se introduc în alimentaţie fructe şi legume, dar în cantităţi mici. Această etapă durează până în momentul în care aţi atins greutatea dorită. Ultima fază, dar şi cea mai importantă, ţine toată viaţa. De acum încolo aveţi voie să introduceţi zilnic câţiva carbohidraţi cu indice glicemic scăzut.

Plan pentru şapte zile
Luni

Mic dejun: două ouă omletă cu cârnaţi şi ardei roşu prăjit.
Prânz: un sandviş cu două felii de pâine de secară, carne conservată de vită, brânză, varză şi salată verde cu lămâie.
Cină: piept de pui la grătar, cu sparanghel fiert la aburi şi salată mixtă.
Marţi
Mic dejun: două ouă fierte cu somon afumat, sos de smântână cu mărar şi o roşie.
Prânz: muşchi de vită la grătar, cu garnitură de broccoli şi conopidă fierte şi salată verde cu ulei de măsline şi sos balsamic.
Cină: piept de pui cu ierburi, broccoli cu parmezan la cuptor şi salată de andive şi ridichi.
Miercuri
Mic dejun: o brioşă fără zahăr şi un ou fiert tare.
Prânz: salată Cobb (avocado, roşii, carne de pui fiartă, ou fiert tare, brânză cu mucegai, bacon şi lăptuci) cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: somon cu sos wassabi, fasole verde la aburi şi salată de varză.
Joi
Mic dejun: omletă cu două felii de şuncă şi o felie de pâine de secară.
Prânz: salată din creveţi fierţi, salată verde, roşii şi ulei de măsline.
Cină: cotlete de miel fript, salată verde cu ciuperci şi ulei de măsline şi oţet balsamic.
Vineri
Mic dejun: seminţe de floarea-soarelui, nuci şi alune crude.
Prânz: salată de alge, cu ton şi roşii.
Cină: muşchi de porc prăjit, cu sote de spanac şi ardei roşu.
Sâmbătă
Mic dejun: un cârnat şi două felii de brânză Cheddar.
Prânz: vită la cuptor, cu salată de broccoli crud, ulei de măsline şi suc de lămâie.
Cină: ton la grătar cu boia din ardei iute şi frigărui cu dovlecei şi ciuperci.
Duminică
Mic dejun: un ou fiert, o felie de pâine de secară, un castravete şi două felii de caşcaval.
Prânz: salată din friptură de curcan, brânză, ceapă roşie, salată verde şi roşii, cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: supă de legume şi piure de fasole verde, mazăre şi praz.

Alimente recomandate

Iată câteva idei de alimente Low-Carb: carne, ouă, lactate, brânzeturi de orice fel, uleiuri, fructe cu conţinut mic de zahăr (lămâie, rubarbă, mure, zmeură, coacăze negre şi roşii, merişoare, avocado), fructe cu un conţinut mediu de zahăr (căpşuni, papaya, mere, pepene roşu şi galben, piersici, nectarine, afine, caise, grepfrut), spanac, salată, leurdă, pătrunjel, ţelină, ridichi, alge de mare, varză, ciuperci, castraveţi, roşii, asparagus, broccoli, conopidă, ardei verde şi galben, ardei iuţi verzi, dovlecei, ceapă şi usturoi verde, praz, vinete, ceapă, dovleac, nuci, seminţe şi alune crude.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

Prev Next

Cicoarea, energizant

de Diana Georgescu Cunoscută în popor şi sub denumirea de doruleţ, spoiş, scai voinicesc sau floarea-secetei, cicoarea este înaltă de până la un metru, cu flori albastre, inconfundabile. Creşte în locuri...

Tensiune normală cu

de Cătălina Tăgârţă Datorită compoziţiei lor, dovleceii sunt foarte importanţi în terapia naturistă. Aceştia sunt bogaţi în apă, în proporţie de circa 95%, iar pulpa, şi mai ales coaja lor, conţine...

Porumbul salvează in

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Cunoscut şi sub denumirea de cucuruz, păpuşoi sau grinişor, porumbul este un remediu naturist bogat în numeroase substanţe hrănitoare, săruri şi vitamine (A, B, C, E...

Condimentele înlocui

de Daniela Anton Aveţi probleme cu inima, iar medicul v-a sfătuit să reduceţi consumul de sare, ca să ţineţi boala în frâu? Nu vă întristaţi, puteţi da gust mâncărurilor cu alte...

Sucul de ananas, un

de Cristina Cristache Ananasul este originar din America şi nu este nimic altceva decât un conglomerat de fructe produs din mai multe flori alăturate. Conţine bromelină, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina...

Andivele ajută în at

de Cristina Cristache Andivele sunt consumate îndeosebi iarna, însă, pentru o siluetă de invidiat în timpul verii, este bine să nu le evitaţi dacă le întâlniţi în supermarketuri. Sunt bogate în...

Cele mai bogate surs

de Gabriela Niculescu Magneziul este un mineral necesar bunei funcţionări a organismului uman, lipsa lui ducând la dereglări grave. Afecţiunile în care sursele bogate în magneziu pot ajuta sunt dintre cele...

Pelinul sfidează bol

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Considerat cel mai puternic tonic amar, pelinul este o adevărată plantă miraculoasă, ce curăţă întregul organism de impurităţi, redând vigoarea şi vioiciunea oricui îl foloseşte. Ceaiul...

Ţelina face minuni î

de Daniela Anton Ţelina este o legumă folosită în general la gătit, dar şi foarte apreciată datorită virtuţilor sale terapeutice. Este un medicament deosebit de preţios, bogat în vitamine şi în...

Scăpaţi de răguşeală

de Daniela Anton În timpul verii preferăm să consumăm băuturi reci şi îngheţată sau să folosim aparatele de aer condiţionat, sperând că astfel vom suporta mai uşor temperaturile ridicate. Dar acestea...

Oţetul de mărgăritar

de Carmen Ciripoiu Dincolo de frumuseţea lui, mărgăritarul este adevărat izvor de energie şi de sănătate, fiind considerat medicament natural autentic.

Uleiul de muşeţel tr

de Carmen Ciripoiu Pierderea auzului afectează mai mult de 10% din populaţia lumii. Provocată de deteriorarea funcţionării nervilor, hipoacuzia se poate ameliora, uneori până la vindecare, cu remediile bunicii.

Maracuya ajută la re

de Gabriela Niculescu Fructul pasiunii sau maracuya este o sursă bogată în vitamina C, vitamina A şi fier. Seminţele au un conţinut mare de fibre, care îmbunătăţesc digestia. Vitamina A este...

Bolile coronariene p

de Gabriela Niculescu Tomata purpurie este o tomată modificată genetic, mai gustoasă decât celelalte soiuri, iar culoarea întunecată se datorează antocianinei, un pigment natural. Avantajul pe care-l are această roşie este...

Legume neobişnuite m

de Cristina Cristache Suntem obişnuiţi cu legumele noastre, pe care le savurăm în fiecare sezon, cu al căror gust suntem familiarizaţi şi ale căror proprietăţi le cunoaştem. Totuşi, dacă ne ferim...


Acum la chioscuri

Numarul 492

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

de Cătălina Tăgârţă Frumoasa Carmen Brumă este un exemplu pentru mulţi. A slăbit singură peste 30 de kilograme şi se menţine...

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

de Cătălina Tăgârţă Maria Loga iubeşte la nebunie florile, drept pentru care casa sa este veşnic plină cu muşcate de toate...

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de Paşti“

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de P

de Gabriela Niculescu Interpreta Alina Sorescu şi creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt căsătoriţi de aproape trei ani şi aşteaptă să...

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la genul etno am depăşit graniţele ţării şi am concertat în toată Europa“

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la g

de Cătălina Tăgârţă Oameni simpli, modeşti, dar cu o dragoste profundă pentru cântec. Aşa cum spune şi una dintre melodiile lor,...

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

de Gabriela Niculescu Gabriela Cristea a trecut printr-o perioadă agitată, însă divorţul de Marcel Toader nu i-a schimbat viaţa în mod...

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

de Cătălina Tăgârţă Veşnic cu zâmbetul pe buze şi cu o glumă pregătită, Nicolae Datcu e sufletul petrecerilor şi al emisiunilor...

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

de Gabriela Niculescu Alina Puşcaş a fost model, a lucrat în turism şi în vânzări de publicitate, iar rolul principal din...

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

de Gabriela Niculescu Cristina Cioran şi Paula Chirilă prezintă cu mare priză la public emisiunea „Draga mea prietenă” de la Kanal...

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

de Andrei Dicu - 6 milioane de persoane au urmărit spectacolele de muzică şi poezie La 15 iunie 1985, autorităţile puneau cătuşe...

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

de Cătălina Tăgârţă Mirela Boureanu Vaida este prezentatoarea emisiunii „Mireasă pentru fiul meu”, de la Antena 1, solistă a Teatrului de...

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

de Gabriela Niculescu Nuami Dinescu este actriţă de profesie şi sufletistă de meserie. Asta o poate spune oricine o cunoaşte. Are...

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

de Gabriela Niculescu Bruno Icobeţ are 50 de ani şi este câştigătorul show-ului „Românii au talent” de la Pro TV. Este...

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

de Cătălina Tăgârţă - Eugenia Şerbănoiu, din Căpăţâneni, judeţul Argeş, a luat maşina Dacia Logan, marele premiu la concursul „Taifasuri de...

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

de Gabriela Niculescu Gheorghe Turda nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaşte şi îl iubeşte o ţară întreagă. Dragostea...

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

de Gabriela Niculescu Puiu Codreanu este o persoană foarte discretă când vine vorba despre viaţa personală şi pare să se ferească...

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se ridică“

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se

de Cătălina Tăgârţă Monica Bunaciu a fost diagnosticată în 1994 cu leucemie acută limfoblastică. Însă nu s-a dat bătută. A pariat...

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

de Gabriela Niculescu Oana Cuzino este prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, difuzată în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, în...

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

de Gabriela Niculescu Violeta (41 de ani) şi Marcel Pavel (53 de ani) merg umăr lângă umăr de 21 de ani,...

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

de Dana Purgaru - Roxana Andronescu a revenit în forţă pe scena muzicală Roxana Andronescu, cea care a făcut senzaţie cu timbrul...

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

de Iulian D. Moleianu Soliman I, cunoscut drept Soliman Magnificul, este unul dintre cei mai importanţi sultani din istoria Imperiului Otoman,...

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

de Gabriela Niculescu Pavel Bartoş este unul dintre cei mai în vogă actori români ai momentului. Prezintă show-urile „Românii au talent”...

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

de Cătălina Tâgârţă Interpreta de muzică populară Elisabeta Turcu Juverdeanu este solista Ansamblului Doina al Armatei din 1979. De-a lungul anilor...

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

de Cătălina Tăgârţă Are doar 18 ani, însă vocea sa caldă şi tinerească, ce interpretează perfect melodiile compuse de tatăl său,...

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

de Gabriela Niculescu Cornelia şi Lupu Rednic debordează de energie şi voie bună în faţa micilor ecrane şi la spectacole, însă...

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

de Gabriela Niculescu Cristina Ciobănaşu (Criss, 16 ani) şi Vlad Gherman (20 de ani) formează un cuplu simpatic atât în serialul...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie