Home Taifasuri Pagina de slăbit Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

de Elena Nedelcu

Carbohidraţii, cunoscuţi şi sub denumirea de glucide, au un rol important în metabolism şi reprezintă principala sursă de energie a organismului. Aceştia sunt de trei feluri: simpli, care datorită structurii lor pot fi metabolizaţi rapid şi convertiţi în grăsime, complecşi, care sunt procesaţi mai lent, dar sunt transformaţi în energie, şi fibre, care au un rol important în procesul de digestie. Dacă reduceţi numărul glucidelor, puteţi să mâncaţi orice fără să vă îngrăşaţi sau chiar să slăbiţi. Aceasta este una dintre cele mai în vogă diete, şi anume dieta Low-Carb (săracă în carbohidraţi).

Duce la scăderea producţiei de insulină
Caloriile consumate zilnic sunt, pe de o parte, calorii care se ard în urma activităţilor fizice, iar, de cealaltă parte, sunt calorii necesare menţinerii sănătoase a organismului. Tot ceea ce rămâne în plus, după ce aceste calorii sunt consumate, se transformă în grăsime corporală. Regimurile în care se recomandă consumul redus de carbohidraţi se bazează pe principiul că orice dietă Low-Carb duce la scăderea producţiei de insulină, rezultând transformarea grăsimilor depozitate în sursă de energie. Aşadar, dacă organismul nu îşi primeşte porţia de glucide, atunci foloseşte din rezerve, adică din stratul adipos. Prin urmare, aşa veţi pierde kilogramele în plus.
După fiecare masă bogată în carbohidraţi, nivelul de zahăr din sânge creşte şi stimulează pancreasul să producă insulină, care la rândul ei transportă glucoza la nivelul ţesuturilor musculare şi adipoase. Excesul de insulină are ca efect secundar stocarea surplusului de zahăr din sânge sub formă de depuneri de grăsime. O altă problemă a excedentului de insulină constă în scăderea nivelului de zahăr, ceea ce cauzează stări de oboseală şi poftă de mâncare. Astfel, ciclul se repetă, ajungându-se să se consume din ce în ce mai mult dulce şi mai multă mâncare. Este demonstrat faptul că un nivel ridicat de insulină are efecte negative asupra organismului, incluzând chiar îmbătrânirea prematură. În concluzie, în urma unei diete cu un aport glicemic scăzut, adică mai puţini carbohidraţi care provin din zahăr şi amidon, se poate pierde grăsimea depozitată, se reduce producerea de insulină şi organismul este mult mai sănătos.

Un mod de viaţă
Dieta Low-Carb implică reducerea carbohidraţilor din meniul zilnic şi creşterea aportului de proteine şi grăsimi. Prin reducerea carbohidraţilor înţelegându-se eliminarea zahărului, amidonului şi fructozei şi nicidecum a fibrelor, fructelor şi legumelor. Deci, dacă doriţi să limitaţi consumul zilnic de carbohidraţi trebuie să renunţaţi, fără regrete, la paste, pâine, cereale, alcool, dulciuri de tot felul, cartofi, fructe uscate, chipsuri şi orez. Atenţie însă! Regimurile fără carbohidraţi pot da rezultate destul de bune, dar, dacă doriţi să păstraţi pe termen lung aceste rezultate satisfăcătoare, trebuie să transformaţi dieta Low-Carb într-un mod de viaţă.

Trecerea se face treptat
Prima fază a regimului (două săptămâni) constă în scăderea consumului de carbohidraţi, astfel încât organismul să fie obligat să înceapă cetoza (în lipsa glucidelor, corpul trece la arderea grăsimilor). Aceasta cauzează o scădere a apetitului, pentru că este unul dintre mecanismele de protecţie ale organismului. În această perioadă este interzis consumul de cereale, cartofi, dulciuri, pâine, fructe şi legume.
În cea de-a doua fază se introduc în alimentaţie fructe şi legume, dar în cantităţi mici. Această etapă durează până în momentul în care aţi atins greutatea dorită. Ultima fază, dar şi cea mai importantă, ţine toată viaţa. De acum încolo aveţi voie să introduceţi zilnic câţiva carbohidraţi cu indice glicemic scăzut.

Plan pentru şapte zile
Luni

Mic dejun: două ouă omletă cu cârnaţi şi ardei roşu prăjit.
Prânz: un sandviş cu două felii de pâine de secară, carne conservată de vită, brânză, varză şi salată verde cu lămâie.
Cină: piept de pui la grătar, cu sparanghel fiert la aburi şi salată mixtă.
Marţi
Mic dejun: două ouă fierte cu somon afumat, sos de smântână cu mărar şi o roşie.
Prânz: muşchi de vită la grătar, cu garnitură de broccoli şi conopidă fierte şi salată verde cu ulei de măsline şi sos balsamic.
Cină: piept de pui cu ierburi, broccoli cu parmezan la cuptor şi salată de andive şi ridichi.
Miercuri
Mic dejun: o brioşă fără zahăr şi un ou fiert tare.
Prânz: salată Cobb (avocado, roşii, carne de pui fiartă, ou fiert tare, brânză cu mucegai, bacon şi lăptuci) cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: somon cu sos wassabi, fasole verde la aburi şi salată de varză.
Joi
Mic dejun: omletă cu două felii de şuncă şi o felie de pâine de secară.
Prânz: salată din creveţi fierţi, salată verde, roşii şi ulei de măsline.
Cină: cotlete de miel fript, salată verde cu ciuperci şi ulei de măsline şi oţet balsamic.
Vineri
Mic dejun: seminţe de floarea-soarelui, nuci şi alune crude.
Prânz: salată de alge, cu ton şi roşii.
Cină: muşchi de porc prăjit, cu sote de spanac şi ardei roşu.
Sâmbătă
Mic dejun: un cârnat şi două felii de brânză Cheddar.
Prânz: vită la cuptor, cu salată de broccoli crud, ulei de măsline şi suc de lămâie.
Cină: ton la grătar cu boia din ardei iute şi frigărui cu dovlecei şi ciuperci.
Duminică
Mic dejun: un ou fiert, o felie de pâine de secară, un castravete şi două felii de caşcaval.
Prânz: salată din friptură de curcan, brânză, ceapă roşie, salată verde şi roşii, cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: supă de legume şi piure de fasole verde, mazăre şi praz.

Alimente recomandate

Iată câteva idei de alimente Low-Carb: carne, ouă, lactate, brânzeturi de orice fel, uleiuri, fructe cu conţinut mic de zahăr (lămâie, rubarbă, mure, zmeură, coacăze negre şi roşii, merişoare, avocado), fructe cu un conţinut mediu de zahăr (căpşuni, papaya, mere, pepene roşu şi galben, piersici, nectarine, afine, caise, grepfrut), spanac, salată, leurdă, pătrunjel, ţelină, ridichi, alge de mare, varză, ciuperci, castraveţi, roşii, asparagus, broccoli, conopidă, ardei verde şi galben, ardei iuţi verzi, dovlecei, ceapă şi usturoi verde, praz, vinete, ceapă, dovleac, nuci, seminţe şi alune crude.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

Prev Next

Tincturile din plant

de Daniela Anton Tincturile sunt extracte din plante, frunze, flori sau rădăcini, în combinaţie cu alcool alimentar de diferite grade. Le puteţi prepara şi acasă, pentru tratarea diverselor afecţiuni.

Hreanul, ideal în ca

de Carmen Ciripoiu - leacuri ţărăneşti pentru toate bolile De multe ori, când nici un tratament al medicinei tradiţionale nu dă roade, leacurile ţărăneşti sau din popor sunt cele mai eficiente. De...

Lithothame previne i

de Cristina Cristache Lithothame nu este altceva decât o mică algă marină, de culoare roşie, care se găseşte pe fundul nisipos al unor golfuri, la adâncimi mai mari de 30 de...

5 remedii cu efect r

de Cătălina Tăgârţă Infecţiile urinare sunt foarte frecvente, mai ales în rândul femeilor. Fie că sunt cauzate de prezenţa bacteriei Escherichia Coli, fie că apar din cauza constipaţiei, a consumului insuficient...

Sursă importantă de

de Iulian D. Moleianu Poate v-aţi întrebat vreodată de ce este bun fisticul? Noi vă oferim o serie întreagă de argumente pentru a vă convinge că puteţi consuma în cantităţi mai...

Algele marine au put

de Iulian D. Moleianu Algele marine nu sunt nici fructe, nici cereale, dar multe dintre ele înlocuiesc legumele în alimentaţia zilnică a milioane de oameni. Algele au avut şi au o...

Leacurile ţărăneşti

de Carmen Ciripoiu - remedii de ieri pentru bolile de azi Aproape de natură, oamenii au învăţat să profite din plin de binefacerile sale, tămăduindu-şi bolile cu reţete străvechi. Remediile ţărăneşti sunt...

Arborele analgezic:

de Cristina Cristache Boswelia este de provenienţă nord-africană, dar poate fi găsit şi în India sau în Orientul Mijlociu. Face parte din familia Bruseraceae, având patru subspecii, toate folosite în scopuri...

Alunele vindecă tube

de Iulian D. Moleianu Pentru cine nu s-a desprins încă pe de-a întregul de anumite daruri ale naturii, miezul alunei reprezintă una dintre cele mai sănătoase şi dintre cele mai gingaşe...

Conopida previne can

de Diana Georgescu Alături de suratele sale din familia cruciferelor (varza albă sau roşie şi broccoli), consumată constant, de cel puţin patru ori pe săptămână, şi pe termen lung are efecte...

Siropul de ceapă, bu

de Daniela Anton Respiraţi greu, tuşiţi şi vă doare în piept? În acest caz este posibil să suferiţi de o bronşită de sezon, care trebuie tratată cât mai repede, pentru a...

Hamamelis, leac pent

de Daniela Anton Cu siguranţă, la un moment dat v-aţi confruntat cu aspectul inestetic dat de vânătăi, ca urmare a unei răni sau a unui accident. Iată câteva soluţii la îndemână...

Seminţele de negrili

de Cătălina Tăgârţă Negrilica a fost folosită ca plantă de leac încă din Antichitate, când egiptenii, perşii, iar ulterior evreii şi arabii o utilizau în tratarea unor afecţiuni precum lepra, malaria,...

Remedii pentru durer

Remedii pentru dureri à la Doctor Oz

de Cătălina Tăgârţă Chiar şi atunci când, aparent, sunt sănătoşi, oamenii mai au totuşi de-a face cu unele dureri. Indiferent că e vorba despre o simplă nevralgie, că îşi simt umerii...

Migdalele fac minuni

de Iulian D. Moleianu Migdalele dulci fac parte dintre cele mai igienice deserturi, alături de smochine, alune şi stafide, formând împreună un grup numit „cei patru cerşetori”, în amintirea celor patru...


Acum la chioscuri

Numarul 505

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul a 8 milioane de copii“

Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul a 8 milioane de copii“

de Gabriela Niculescu - românul care ocupă locul 9 în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume realizat de prestigioasa...

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrimi familia“

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrimi familia“

de Gabriela Niculescu Grig Chiroiu interpretează rolul lui Pupăză din serialul „Trăsniţii”, difuzat de luni până joi, de la ora 22:15,...

Denis Ştefan: „Ne-am dorit acest copil, e lumină şi fericire pentru noi“

Denis Ştefan: „Ne-am dorit acest copil, e lumină şi fericire pentru noi“

de Gabriela Niculescu Denis Ştefan a intrat într-un nou şi mult aşteptat capitol al vieţii sale, devenind tătic la începutul lunii...

Iuliana Tudor: „Am învăţat să nu mă situez deasupra a ceea ce sunt“

Iuliana Tudor: „Am învăţat să nu mă situez deasupra a ceea ce sunt“

de Cătălina Tăgârţă Iuliana Tudor este întotdeauna o prezenţă plăcută, dar în acelaşi timp discretă, şi nu doar în privinţa vieţii...

„Atunci când un actor tace privează publicul de nişte momente minunate“

„Atunci când un actor tace privează publicul de nişte momente minunate“

de Cătălina Tăgârţă - Radu Pietreanu şi Mugur Mihăescu readuc Vacanţa mare pe scenă, la fel ca acum 25 de ani S-au...

Aurel Moldoveanu: „Viaţa este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de parcurs“

Aurel Moldoveanu: „Viaţa este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de parcurs“

de Gabriela Niculescu Aurel Moldoveanu este artistul pentru care planul profesional duce o veşnică luptă cu cel personal, dar pe care...

„Îmi doresc şi mai mult un copil“

„Îmi doresc şi mai mult un copil“

de Gabriela Niculescu - După divorţ, Diana Dumitrescu a început o nouă viaţă Diana Dumitrescu nu a purtat niciodată o mască, este...

Ileana Matus, interpretă de muzică populară: „Trebuie făcută diferenţa între costumul popular autentic şi kitsch“

Ileana Matus, interpretă de muzică populară: „Trebuie făcută diferenţa între costumul popular autent

de Cătălina Tăgârţă Îndrăgostită de costumul şi muzica populară, interpreta Ileana Matus reprezintă cu drag zona Maramureşului. Cu ocazia împlinirii a...

Melania Medeleanu: „Soarta mi-a dat cu mult mai mult decât am cerut de la ea“

Melania Medeleanu: „Soarta mi-a dat cu mult mai mult decât am cerut de la ea“

de Gabriela Niculescu Melania Medeleanu are sufletul precum chipul: cald, luminos şi blând. S-a ataşat foarte tare de copiii pe care...

Cătălin Bota şi Denis Mihai, pe scurt, Autentic: „Am pornit de jos şi-am dus împreună şi binele, şi greul“

Cătălin Bota şi Denis Mihai, pe scurt, Autentic: „Am pornit de jos şi-am dus împreună şi binele, şi

de Gabriela Niculescu Autentic înseamnă Cătălin Bota şi Denis Mihai, doi artişti sensibili, muncitori şi modeşti. Povestea prieteniei lor are 13...

Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

de Gabriela Niculescu Pe simpaticul şi apreciatul maestru în arta culinară Horia Vîrlan îl puteţi vedea într-un nou sezon „Cireaşa de...

„Ne avem ca fraţii“

„Ne avem ca fraţii“

de Cătălina Tăgârţă - Profesorul Constantin Ungureanu, liderul trupei Nemuritorii, face dezvăluiri despre colegii săi Un profesor de muzică şi compozitor -...

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

de Gabriela Niculescu - destăinuiri la sărbătorirea a 50 de ani de activitate Petre Geambaşu este unul dintre cei mai ambiţioşi şi...

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

de Gabriela Niculescu Lorenna şi Alexandru Pop, alias Văru’ Săndel, lansează pe piaţă, împreună cu revista noastră, primul lor album, intitulat...

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

de Cătălina Tăgârţă Simplitatea oamenilor de la ţară i-a marcat copilăria lui Gelu Voicu şi, în consecinţă, viaţa de adult. După...

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

de Dana Purgaru - Un centenar de la naşterea doamnei cântului popular românesc „Ciuleandra”, „Trenule maşină mică”, „Bun îi vinu’ ghiurghiuliu”, „Aseară...

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

de Gabriela Niculescu Rona Hartner este o artistă completă: cântă, dansează, joacă în filme, pictează, visează şi trăieşte armonios, amintindu-şi în...

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

de Gabriela Niculescu Roxana Ionescu a intrat în televiziune în urmă cu zece ani, când a primit rolul „Mama Natură” în...

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

de Gabriela Niculescu Interpreta de muzică populară Rodica Mitran are o poveste impresionantă. Dacă startul în viaţă a fost anevoios, violent...

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie de tine în planul Lui de mântuire a lumii“

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie

de Cătălina Tăgârţă Familist convins şi propovăduitor al credinţei şi al moralei creştine, Marius Ciprian Pop a renunţat la veşmintele preoţeşti...

La mulţi ani, Fuego!

La mulţi ani, Fuego!

de Asociaţia Culturală REGAL D’ART Artiştii trăiesc din formularea operei lor şi din ecourile pe care aceasta le trezeşte în rândul...

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

de Cătălina Tăgârţă Frumoasa Carmen Brumă este un exemplu pentru mulţi. A slăbit singură peste 30 de kilograme şi se menţine...

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

de Cătălina Tăgârţă Maria Loga iubeşte la nebunie florile, drept pentru care casa sa este veşnic plină cu muşcate de toate...

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de Paşti“

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de P

de Gabriela Niculescu Interpreta Alina Sorescu şi creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt căsătoriţi de aproape trei ani şi aşteaptă să...

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la genul etno am depăşit graniţele ţării şi am concertat în toată Europa“

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la g

de Cătălina Tăgârţă Oameni simpli, modeşti, dar cu o dragoste profundă pentru cântec. Aşa cum spune şi una dintre melodiile lor,...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie