Home Taifasuri Pagina de slăbit Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

de Elena Nedelcu

Carbohidraţii, cunoscuţi şi sub denumirea de glucide, au un rol important în metabolism şi reprezintă principala sursă de energie a organismului. Aceştia sunt de trei feluri: simpli, care datorită structurii lor pot fi metabolizaţi rapid şi convertiţi în grăsime, complecşi, care sunt procesaţi mai lent, dar sunt transformaţi în energie, şi fibre, care au un rol important în procesul de digestie. Dacă reduceţi numărul glucidelor, puteţi să mâncaţi orice fără să vă îngrăşaţi sau chiar să slăbiţi. Aceasta este una dintre cele mai în vogă diete, şi anume dieta Low-Carb (săracă în carbohidraţi).

Duce la scăderea producţiei de insulină
Caloriile consumate zilnic sunt, pe de o parte, calorii care se ard în urma activităţilor fizice, iar, de cealaltă parte, sunt calorii necesare menţinerii sănătoase a organismului. Tot ceea ce rămâne în plus, după ce aceste calorii sunt consumate, se transformă în grăsime corporală. Regimurile în care se recomandă consumul redus de carbohidraţi se bazează pe principiul că orice dietă Low-Carb duce la scăderea producţiei de insulină, rezultând transformarea grăsimilor depozitate în sursă de energie. Aşadar, dacă organismul nu îşi primeşte porţia de glucide, atunci foloseşte din rezerve, adică din stratul adipos. Prin urmare, aşa veţi pierde kilogramele în plus.
După fiecare masă bogată în carbohidraţi, nivelul de zahăr din sânge creşte şi stimulează pancreasul să producă insulină, care la rândul ei transportă glucoza la nivelul ţesuturilor musculare şi adipoase. Excesul de insulină are ca efect secundar stocarea surplusului de zahăr din sânge sub formă de depuneri de grăsime. O altă problemă a excedentului de insulină constă în scăderea nivelului de zahăr, ceea ce cauzează stări de oboseală şi poftă de mâncare. Astfel, ciclul se repetă, ajungându-se să se consume din ce în ce mai mult dulce şi mai multă mâncare. Este demonstrat faptul că un nivel ridicat de insulină are efecte negative asupra organismului, incluzând chiar îmbătrânirea prematură. În concluzie, în urma unei diete cu un aport glicemic scăzut, adică mai puţini carbohidraţi care provin din zahăr şi amidon, se poate pierde grăsimea depozitată, se reduce producerea de insulină şi organismul este mult mai sănătos.

Un mod de viaţă
Dieta Low-Carb implică reducerea carbohidraţilor din meniul zilnic şi creşterea aportului de proteine şi grăsimi. Prin reducerea carbohidraţilor înţelegându-se eliminarea zahărului, amidonului şi fructozei şi nicidecum a fibrelor, fructelor şi legumelor. Deci, dacă doriţi să limitaţi consumul zilnic de carbohidraţi trebuie să renunţaţi, fără regrete, la paste, pâine, cereale, alcool, dulciuri de tot felul, cartofi, fructe uscate, chipsuri şi orez. Atenţie însă! Regimurile fără carbohidraţi pot da rezultate destul de bune, dar, dacă doriţi să păstraţi pe termen lung aceste rezultate satisfăcătoare, trebuie să transformaţi dieta Low-Carb într-un mod de viaţă.

Trecerea se face treptat
Prima fază a regimului (două săptămâni) constă în scăderea consumului de carbohidraţi, astfel încât organismul să fie obligat să înceapă cetoza (în lipsa glucidelor, corpul trece la arderea grăsimilor). Aceasta cauzează o scădere a apetitului, pentru că este unul dintre mecanismele de protecţie ale organismului. În această perioadă este interzis consumul de cereale, cartofi, dulciuri, pâine, fructe şi legume.
În cea de-a doua fază se introduc în alimentaţie fructe şi legume, dar în cantităţi mici. Această etapă durează până în momentul în care aţi atins greutatea dorită. Ultima fază, dar şi cea mai importantă, ţine toată viaţa. De acum încolo aveţi voie să introduceţi zilnic câţiva carbohidraţi cu indice glicemic scăzut.

Plan pentru şapte zile
Luni

Mic dejun: două ouă omletă cu cârnaţi şi ardei roşu prăjit.
Prânz: un sandviş cu două felii de pâine de secară, carne conservată de vită, brânză, varză şi salată verde cu lămâie.
Cină: piept de pui la grătar, cu sparanghel fiert la aburi şi salată mixtă.
Marţi
Mic dejun: două ouă fierte cu somon afumat, sos de smântână cu mărar şi o roşie.
Prânz: muşchi de vită la grătar, cu garnitură de broccoli şi conopidă fierte şi salată verde cu ulei de măsline şi sos balsamic.
Cină: piept de pui cu ierburi, broccoli cu parmezan la cuptor şi salată de andive şi ridichi.
Miercuri
Mic dejun: o brioşă fără zahăr şi un ou fiert tare.
Prânz: salată Cobb (avocado, roşii, carne de pui fiartă, ou fiert tare, brânză cu mucegai, bacon şi lăptuci) cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: somon cu sos wassabi, fasole verde la aburi şi salată de varză.
Joi
Mic dejun: omletă cu două felii de şuncă şi o felie de pâine de secară.
Prânz: salată din creveţi fierţi, salată verde, roşii şi ulei de măsline.
Cină: cotlete de miel fript, salată verde cu ciuperci şi ulei de măsline şi oţet balsamic.
Vineri
Mic dejun: seminţe de floarea-soarelui, nuci şi alune crude.
Prânz: salată de alge, cu ton şi roşii.
Cină: muşchi de porc prăjit, cu sote de spanac şi ardei roşu.
Sâmbătă
Mic dejun: un cârnat şi două felii de brânză Cheddar.
Prânz: vită la cuptor, cu salată de broccoli crud, ulei de măsline şi suc de lămâie.
Cină: ton la grătar cu boia din ardei iute şi frigărui cu dovlecei şi ciuperci.
Duminică
Mic dejun: un ou fiert, o felie de pâine de secară, un castravete şi două felii de caşcaval.
Prânz: salată din friptură de curcan, brânză, ceapă roşie, salată verde şi roşii, cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: supă de legume şi piure de fasole verde, mazăre şi praz.

Alimente recomandate

Iată câteva idei de alimente Low-Carb: carne, ouă, lactate, brânzeturi de orice fel, uleiuri, fructe cu conţinut mic de zahăr (lămâie, rubarbă, mure, zmeură, coacăze negre şi roşii, merişoare, avocado), fructe cu un conţinut mediu de zahăr (căpşuni, papaya, mere, pepene roşu şi galben, piersici, nectarine, afine, caise, grepfrut), spanac, salată, leurdă, pătrunjel, ţelină, ridichi, alge de mare, varză, ciuperci, castraveţi, roşii, asparagus, broccoli, conopidă, ardei verde şi galben, ardei iuţi verzi, dovlecei, ceapă şi usturoi verde, praz, vinete, ceapă, dovleac, nuci, seminţe şi alune crude.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

REGULAMENT CONCURS

„Taifasuri te pune pe roate!”

1.2. Participanţii la Concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile Regulamentului Oficial al acestuia, potrivit celor menţionate mai jos (denumit în continuare „Regulamentul Oficial”). Regulamentul Oficial este disponibil in mod gratuit oricarui solicitant şi va fi făcut public pe pagina „Taifasuri te pune pe roate!” (vezi regulamentul).

Retete naturiste

Prev Next

Varza, mult mai de f

de Carmen Ciripoiu Datorită conţinutului mare de B12, vitamină care înlătură oboseala şi anemia, previne îmbătrânirea şi depresia, activează enzimele care neutralizează substanţele cancerigene, varza murată este mult mai folositoare decât...

Hreanul parizienilor

de Carmen Ciripoiu „Cariera” de medicament a modestei ridichi începe încă din Egiptul Antic, când era administrată sclavilor pentru a le menţine sănătatea. Folosită de medicii greci pentru curăţarea organismului şi...

Ackee, bogat în aciz

de Daniela Anton Fructul ackee provine din Africa de Vest, însă a fost importat şi cultivat în Jamaica, motiv pentru care este considerat fructul specific al acestei ţări. Pe lângă gustul...

Castravetele african

de Daniela Anton Cunoscut şi sub numele de pepenele cu coarne, pepenele jeleu, melano, pikano sau kiwano, este un fruct anual din specia castravetelui şi a pepenelui. Kiwano are certe calităţi...

Un aliat aromat în c

de Dana Purgaru Apreciat de omul antic şi de cel modern deopotrivă, cimbrul este mai mult decât un condiment. El nu este bun numai la aromarea salatelor şi a mâncărurilor gătite,...

Lăptuca tratează cu

de Iulian D. Moleianu Numită „iarba înţelepţilor” sau „iarba filosofilor”, lăptuca întruneşte o suită de proprietăţi care îi oferă virtuţi terapeutice. În lume sunt cunoscute peste 100 de varietăţi de lăptuci,...

Mugurii de plop „ast

de Cătălina Tăgârţă Fisurile anale sunt ulceraţii liniare sau crăpături în piele. Principala cauză a rupturii la nivelul mucoasei şi a pielii rezidă din unele traumatisme provocate în timpul scaunului, mai...

10 cele mai bune som

de Dana Purgaru Suferiţi de insomnii sau aveţi somnul agitat, dar nu vreţi să apelaţi la medicamente? Natura vă oferă soluţiile cele mai bune prin câteva plante care au efect liniştitor.

Ceaiuri care previn

de Gabriela Niculescu Ceaiurile anticolici au fost folosite pentru calmarea colicilor bebeluşilor înainte de apariţia medicinei moderne. Sigur, o mămică a zilelor noastre are la dispoziţie o mulţime de soluţii menite...

Refluxul gastroesofa

de Cătălina Tăgârţă Boala de reflux gastroesofagian se manifestă prin răguşeală, arsuri, iritaţii la nivelul gâtului, greaţă, tuse, respiraţie şuierătoare. Netratată corect, aceasta creşte riscul de a dezvolta cancer de esofag,...

Îngrijiţi-vă inima c

de Gabriela Niculescu Circulaţie sangvină deficitară, ritm cardiac alert, pereţii capilarelor îngroşaţi - toate aceste probleme de sănătate pot fi remediate cu ajutorul medicamentelor naturale. Fluidizează sângeleUn adjuvant foarte eficient, dar şi...

Uleiul de tamanu con

de Iulian D. Moleianu Uleiul de tamanu este un extract obţinut din sâmburii fructului de tamanu, un arbore tropical care este mereu verde, care iubeşte terenurile nisipoase, sărate şi care are...

Rostopasca proaspătă

de Carmen Ciripoiu Reacţie naturală a organismului împotriva unor infecţii cu bacterii, urciorul cedează în faţa tratamentelor naturiste.

Hibiscusul ţine tens

de Daniela Anton Din florile de hibiscus, denumit popular şi trandafir chinezesc, se pot prepara infuzii, decocturi şi băuturi cu proprietăţi antioxidante, calmante, hipotensive, antiinflamatoare, tonice renale şi digestive, antibacteriene şi...

Gălbenelele ajută la

de Gabriela Niculescu Gastrita este afecţiunea mucoasei gastrice reprezentată de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice sau alergice. Cel mai frecvent, aceasta se manifestă printr-o senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului...


Acum la chioscuri

Numarul 523

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucian Drăgan: „Anul acesta sărbătoresc Nunta de Argint“

Lucian Drăgan: „Anul acesta sărbătoresc Nunta de Argint“

de Gabriela Niculescu Lucian Drăgan a urcat prima oară pe scenă în copilărie, alături de tatăl său, care i-a fost şi...

Nicu Paleru: „Soţia e mulţumită că admiratoarele mele au de la 40 de ani în sus“

Nicu Paleru: „Soţia e mulţumită că admiratoarele mele au de la 40 de ani în sus“

de Cătălina Tăgârţă Vocea lui Nicu Paleru răsună de pretutindeni: de la televizor, din trafic, de la spectacole şi party-uri private....

Elena Lasconi - „Dincolo de poveştiri“: „Sunt mult prea legată de ţara mea şi sunt mândră că sunt româncă“

Elena Lasconi - „Dincolo de poveştiri“: „Sunt mult prea legată de ţara mea şi sunt mândră că sunt ro

de Gabriela Niculescu Elena Lasconi a prezentat jurnalele de ştiri la Pro TV, a fost corespondent de război, a câştigat, din...

Jean Paler: „Mai mult am plâns decât am fost fericit“

Jean Paler: „Mai mult am plâns decât am fost fericit“

de Gabriela Niculescu Am avut onoarea să intervievăm un om deosebit, „specie” pe cale de dispariţie în zilele noastre. Jean Paler...

„Genialul Conducător” se dădea în vânt după Kojak şi după Galbena de Odobeşti

„Genialul Conducător” se dădea în vânt după Kojak şi după Galbena de Odobeşti

de Gabriela Niculescu şi Andrei Dicu - La 26 ianuarie se împlinesc 96 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu Nicolae...

Ionuţ Dolănescu: „Tata a trăit şi a creat în cei 65 de ani cât alţii în două vieţi“

Ionuţ Dolănescu: „Tata a trăit şi a creat în cei 65 de ani cât alţii în două vieţi“

de Gabriela Niculescu - Festivalul Naţional Ion Dolănescu, la cinci ani de când artistul a părăsit scena vieţii La 25 ianuarie se...

Pepe: „Cred că sunt un tată bun şi îmi mai doresc un copil“

Pepe: „Cred că sunt un tată bun şi îmi mai doresc un copil“

de Gabriela Niculescu Ionuţ Nicolae Pascu, alias celebrul Pepe, este un artist care ştie să facă show-uri efervescente. Şi nu doar...

Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul a 8 milioane de copii“

Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul a 8 milioane de copii“

de Gabriela Niculescu - românul care ocupă locul 9 în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume realizat de prestigioasa...

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrimi familia“

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrimi familia“

de Gabriela Niculescu Grig Chiroiu interpretează rolul lui Pupăză din serialul „Trăsniţii”, difuzat de luni până joi, de la ora 22:15,...

Denis Ştefan: „Ne-am dorit acest copil, e lumină şi fericire pentru noi“

Denis Ştefan: „Ne-am dorit acest copil, e lumină şi fericire pentru noi“

de Gabriela Niculescu Denis Ştefan a intrat într-un nou şi mult aşteptat capitol al vieţii sale, devenind tătic la începutul lunii...

Iuliana Tudor: „Am învăţat să nu mă situez deasupra a ceea ce sunt“

Iuliana Tudor: „Am învăţat să nu mă situez deasupra a ceea ce sunt“

de Cătălina Tăgârţă Iuliana Tudor este întotdeauna o prezenţă plăcută, dar în acelaşi timp discretă, şi nu doar în privinţa vieţii...

„Atunci când un actor tace privează publicul de nişte momente minunate“

„Atunci când un actor tace privează publicul de nişte momente minunate“

de Cătălina Tăgârţă - Radu Pietreanu şi Mugur Mihăescu readuc Vacanţa mare pe scenă, la fel ca acum 25 de ani S-au...

Aurel Moldoveanu: „Viaţa este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de parcurs“

Aurel Moldoveanu: „Viaţa este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de parcurs“

de Gabriela Niculescu Aurel Moldoveanu este artistul pentru care planul profesional duce o veşnică luptă cu cel personal, dar pe care...

„Îmi doresc şi mai mult un copil“

„Îmi doresc şi mai mult un copil“

de Gabriela Niculescu - După divorţ, Diana Dumitrescu a început o nouă viaţă Diana Dumitrescu nu a purtat niciodată o mască, este...

Ileana Matus, interpretă de muzică populară: „Trebuie făcută diferenţa între costumul popular autentic şi kitsch“

Ileana Matus, interpretă de muzică populară: „Trebuie făcută diferenţa între costumul popular autent

de Cătălina Tăgârţă Îndrăgostită de costumul şi muzica populară, interpreta Ileana Matus reprezintă cu drag zona Maramureşului. Cu ocazia împlinirii a...

Melania Medeleanu: „Soarta mi-a dat cu mult mai mult decât am cerut de la ea“

Melania Medeleanu: „Soarta mi-a dat cu mult mai mult decât am cerut de la ea“

de Gabriela Niculescu Melania Medeleanu are sufletul precum chipul: cald, luminos şi blând. S-a ataşat foarte tare de copiii pe care...

Cătălin Bota şi Denis Mihai, pe scurt, Autentic: „Am pornit de jos şi-am dus împreună şi binele, şi greul“

Cătălin Bota şi Denis Mihai, pe scurt, Autentic: „Am pornit de jos şi-am dus împreună şi binele, şi

de Gabriela Niculescu Autentic înseamnă Cătălin Bota şi Denis Mihai, doi artişti sensibili, muncitori şi modeşti. Povestea prieteniei lor are 13...

Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

de Gabriela Niculescu Pe simpaticul şi apreciatul maestru în arta culinară Horia Vîrlan îl puteţi vedea într-un nou sezon „Cireaşa de...

„Ne avem ca fraţii“

„Ne avem ca fraţii“

de Cătălina Tăgârţă - Profesorul Constantin Ungureanu, liderul trupei Nemuritorii, face dezvăluiri despre colegii săi Un profesor de muzică şi compozitor -...

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

de Gabriela Niculescu - destăinuiri la sărbătorirea a 50 de ani de activitate Petre Geambaşu este unul dintre cei mai ambiţioşi şi...

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

de Gabriela Niculescu Lorenna şi Alexandru Pop, alias Văru’ Săndel, lansează pe piaţă, împreună cu revista noastră, primul lor album, intitulat...

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

de Cătălina Tăgârţă Simplitatea oamenilor de la ţară i-a marcat copilăria lui Gelu Voicu şi, în consecinţă, viaţa de adult. După...

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

de Dana Purgaru - Un centenar de la naşterea doamnei cântului popular românesc „Ciuleandra”, „Trenule maşină mică”, „Bun îi vinu’ ghiurghiuliu”, „Aseară...

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

de Gabriela Niculescu Rona Hartner este o artistă completă: cântă, dansează, joacă în filme, pictează, visează şi trăieşte armonios, amintindu-şi în...

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

de Gabriela Niculescu Roxana Ionescu a intrat în televiziune în urmă cu zece ani, când a primit rolul „Mama Natură” în...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie


havlu kenarı modelleri