Home Taifasuri Pagina de slăbit Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

Scăpaţi de stratul adipos cu dieta Low-Carb

de Elena Nedelcu

Carbohidraţii, cunoscuţi şi sub denumirea de glucide, au un rol important în metabolism şi reprezintă principala sursă de energie a organismului. Aceştia sunt de trei feluri: simpli, care datorită structurii lor pot fi metabolizaţi rapid şi convertiţi în grăsime, complecşi, care sunt procesaţi mai lent, dar sunt transformaţi în energie, şi fibre, care au un rol important în procesul de digestie. Dacă reduceţi numărul glucidelor, puteţi să mâncaţi orice fără să vă îngrăşaţi sau chiar să slăbiţi. Aceasta este una dintre cele mai în vogă diete, şi anume dieta Low-Carb (săracă în carbohidraţi).

Duce la scăderea producţiei de insulină
Caloriile consumate zilnic sunt, pe de o parte, calorii care se ard în urma activităţilor fizice, iar, de cealaltă parte, sunt calorii necesare menţinerii sănătoase a organismului. Tot ceea ce rămâne în plus, după ce aceste calorii sunt consumate, se transformă în grăsime corporală. Regimurile în care se recomandă consumul redus de carbohidraţi se bazează pe principiul că orice dietă Low-Carb duce la scăderea producţiei de insulină, rezultând transformarea grăsimilor depozitate în sursă de energie. Aşadar, dacă organismul nu îşi primeşte porţia de glucide, atunci foloseşte din rezerve, adică din stratul adipos. Prin urmare, aşa veţi pierde kilogramele în plus.
După fiecare masă bogată în carbohidraţi, nivelul de zahăr din sânge creşte şi stimulează pancreasul să producă insulină, care la rândul ei transportă glucoza la nivelul ţesuturilor musculare şi adipoase. Excesul de insulină are ca efect secundar stocarea surplusului de zahăr din sânge sub formă de depuneri de grăsime. O altă problemă a excedentului de insulină constă în scăderea nivelului de zahăr, ceea ce cauzează stări de oboseală şi poftă de mâncare. Astfel, ciclul se repetă, ajungându-se să se consume din ce în ce mai mult dulce şi mai multă mâncare. Este demonstrat faptul că un nivel ridicat de insulină are efecte negative asupra organismului, incluzând chiar îmbătrânirea prematură. În concluzie, în urma unei diete cu un aport glicemic scăzut, adică mai puţini carbohidraţi care provin din zahăr şi amidon, se poate pierde grăsimea depozitată, se reduce producerea de insulină şi organismul este mult mai sănătos.

Un mod de viaţă
Dieta Low-Carb implică reducerea carbohidraţilor din meniul zilnic şi creşterea aportului de proteine şi grăsimi. Prin reducerea carbohidraţilor înţelegându-se eliminarea zahărului, amidonului şi fructozei şi nicidecum a fibrelor, fructelor şi legumelor. Deci, dacă doriţi să limitaţi consumul zilnic de carbohidraţi trebuie să renunţaţi, fără regrete, la paste, pâine, cereale, alcool, dulciuri de tot felul, cartofi, fructe uscate, chipsuri şi orez. Atenţie însă! Regimurile fără carbohidraţi pot da rezultate destul de bune, dar, dacă doriţi să păstraţi pe termen lung aceste rezultate satisfăcătoare, trebuie să transformaţi dieta Low-Carb într-un mod de viaţă.

Trecerea se face treptat
Prima fază a regimului (două săptămâni) constă în scăderea consumului de carbohidraţi, astfel încât organismul să fie obligat să înceapă cetoza (în lipsa glucidelor, corpul trece la arderea grăsimilor). Aceasta cauzează o scădere a apetitului, pentru că este unul dintre mecanismele de protecţie ale organismului. În această perioadă este interzis consumul de cereale, cartofi, dulciuri, pâine, fructe şi legume.
În cea de-a doua fază se introduc în alimentaţie fructe şi legume, dar în cantităţi mici. Această etapă durează până în momentul în care aţi atins greutatea dorită. Ultima fază, dar şi cea mai importantă, ţine toată viaţa. De acum încolo aveţi voie să introduceţi zilnic câţiva carbohidraţi cu indice glicemic scăzut.

Plan pentru şapte zile
Luni

Mic dejun: două ouă omletă cu cârnaţi şi ardei roşu prăjit.
Prânz: un sandviş cu două felii de pâine de secară, carne conservată de vită, brânză, varză şi salată verde cu lămâie.
Cină: piept de pui la grătar, cu sparanghel fiert la aburi şi salată mixtă.
Marţi
Mic dejun: două ouă fierte cu somon afumat, sos de smântână cu mărar şi o roşie.
Prânz: muşchi de vită la grătar, cu garnitură de broccoli şi conopidă fierte şi salată verde cu ulei de măsline şi sos balsamic.
Cină: piept de pui cu ierburi, broccoli cu parmezan la cuptor şi salată de andive şi ridichi.
Miercuri
Mic dejun: o brioşă fără zahăr şi un ou fiert tare.
Prânz: salată Cobb (avocado, roşii, carne de pui fiartă, ou fiert tare, brânză cu mucegai, bacon şi lăptuci) cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: somon cu sos wassabi, fasole verde la aburi şi salată de varză.
Joi
Mic dejun: omletă cu două felii de şuncă şi o felie de pâine de secară.
Prânz: salată din creveţi fierţi, salată verde, roşii şi ulei de măsline.
Cină: cotlete de miel fript, salată verde cu ciuperci şi ulei de măsline şi oţet balsamic.
Vineri
Mic dejun: seminţe de floarea-soarelui, nuci şi alune crude.
Prânz: salată de alge, cu ton şi roşii.
Cină: muşchi de porc prăjit, cu sote de spanac şi ardei roşu.
Sâmbătă
Mic dejun: un cârnat şi două felii de brânză Cheddar.
Prânz: vită la cuptor, cu salată de broccoli crud, ulei de măsline şi suc de lămâie.
Cină: ton la grătar cu boia din ardei iute şi frigărui cu dovlecei şi ciuperci.
Duminică
Mic dejun: un ou fiert, o felie de pâine de secară, un castravete şi două felii de caşcaval.
Prânz: salată din friptură de curcan, brânză, ceapă roşie, salată verde şi roşii, cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
Cină: supă de legume şi piure de fasole verde, mazăre şi praz.

Alimente recomandate

Iată câteva idei de alimente Low-Carb: carne, ouă, lactate, brânzeturi de orice fel, uleiuri, fructe cu conţinut mic de zahăr (lămâie, rubarbă, mure, zmeură, coacăze negre şi roşii, merişoare, avocado), fructe cu un conţinut mediu de zahăr (căpşuni, papaya, mere, pepene roşu şi galben, piersici, nectarine, afine, caise, grepfrut), spanac, salată, leurdă, pătrunjel, ţelină, ridichi, alge de mare, varză, ciuperci, castraveţi, roşii, asparagus, broccoli, conopidă, ardei verde şi galben, ardei iuţi verzi, dovlecei, ceapă şi usturoi verde, praz, vinete, ceapă, dovleac, nuci, seminţe şi alune crude.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

Prev Next

5 plante care vă sca

de Cătălina Tăgârţă Fie că e vorba de o simplă nevralgie, despre dureri menstruale sau dureri despre spate, dacă aveţi astfel de probleme nu e recomandat să recurgeţi de fiecare dată...

Levănţica linişteşte

  de Dana Purgaru Problemele de sănătate la inimă sunt, din păcate, din ce în ce mai întâlnite în ziua de azi. Acestea pot fi ameliorate sau prevenite cu ajutorul unor remedii...

Durerile de genunchi

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Chiar dacă vremea rece şi umedă provoacă dureri de articulaţii, e bine să nu uităm de leacurile naturiste: de ţelina din grădină, de tătăneasa din fâneţe,...

Inhalaţiile vă scapă

de Daniela Anton Sunteţi răcită, aveţi nasul înfundat şi nu mai puteţi respira sau tuşiţi? Inhalaţiile cu cimbru, muşeţel sau rozmarin vin de hac virozelor, în timp ce pentru dureri în...

Leac pentru degerătu

de Mihaela Zamfirache Comestibile sau sălbatice, castanele sunt folosite de cei mai mulţi dintre noi în scop decorativ, deşi cu toţii am auzit despre miraculoasele lor proprietăţi terapeutice. Acestea se datorează...

Panaceu în vindecare

de Carmen Ciripoiu Cu flori albe sau mov, frumoasa zebrină nu ne aduce în casă doar frumuseţe, ci şi sănătate. Plantă cu puteri vindecătoare deosebite, zebrina este un remediu foarte bun...

Uleiul de cimbru, ef

de Dana Purgaru Cimbrul este o plantă medicinală ce şi-a câştigat renumele încă din Antichitate. De-a lungul timpului a fost folosit intens în bucătărie, dar şi în scop medicinal, în special...

Remediu-minune în co

de Carmen Ciripoiu Oricine ar vrea să scape cât mai repede de pistrui, negi sau aluniţe. Doar că în lupta cu aceştia e nevoie de multă tenacitate şi mai ales de...

Mustul, excelent pen

de Carmen Ciripoiu Nu ameţeşte, dar aduce arome unice şi sănătate din belşug. Ameliorează circulaţia sangvină, ţine cancerul deoparte, menţine sănătatea celulelor şi blochează parţial evoluţia maladiei Alzheimer. Mustul, vedeta toamnei,...

Prunele previn cance

de Gabriela Bunea Pentru că suntem în plin sezon al prunelor, trebuie să ştiţi că specialiştii recomandă o cură de opt-zece prune proaspete dimineaţa, înainte de micul dejun, mai ales persoanelor...

Trei ciuperci miracu

de Diana Georgescu Sistemul imunitar este o reţea de celule, ţesuturi şi organe, care lucrează împreună pentru a apăra organismul împotriva „invadatorilor” externi - microbi, bacterii, microorganisme, fungi etc. Pentru o...

Inflamaţiile gingiei

de Cătălina Tăgârţă Inflamaţiile gingiei pot fi de natură iritativă, toxică sau infecţioasă şi se manifestă de obicei prin sângerări şi ulceraţii. Senzaţia nu este deloc una plăcută, mai ales dacă...

Tratamente naturiste

de Carmen Ciripoiu Istoria fumatului datează din anii 5000 î.Hr., fiind prezentă în diferite culturi din lume. La început, acest obicei a fost considerat unul vulgar, apoi a ajuns să fie...

Citricele combat inf

de Diana Georgescu Consumul constant de citrice reprezintă o sursă inepuizabilă de vitamina C, care protejează organismul de răceală, ajutând în acelaşi timp la regenerarea ţesuturilor. Combinaţia de vitamine, minerale şi...

Inamicul astmului: t

de Daniela Anton Un bol cu terci de ovăz constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru a începe ziua. Datorită conţinutului ridicat în substanţe nutritive, ovăzul aduce multiple beneficii organismului, fiind introdus...


Acum la chioscuri

Numarul 497

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

de Gabriela Niculescu Lorenna şi Alexandru Pop, alias Văru’ Săndel, lansează pe piaţă, împreună cu revista noastră, primul lor album, intitulat...

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

de Cătălina Tăgârţă Simplitatea oamenilor de la ţară i-a marcat copilăria lui Gelu Voicu şi, în consecinţă, viaţa de adult. După...

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

de Dana Purgaru - Un centenar de la naşterea doamnei cântului popular românesc „Ciuleandra”, „Trenule maşină mică”, „Bun îi vinu’ ghiurghiuliu”, „Aseară...

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

de Gabriela Niculescu Rona Hartner este o artistă completă: cântă, dansează, joacă în filme, pictează, visează şi trăieşte armonios, amintindu-şi în...

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

de Gabriela Niculescu Roxana Ionescu a intrat în televiziune în urmă cu zece ani, când a primit rolul „Mama Natură” în...

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

de Gabriela Niculescu Interpreta de muzică populară Rodica Mitran are o poveste impresionantă. Dacă startul în viaţă a fost anevoios, violent...

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie de tine în planul Lui de mântuire a lumii“

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie

de Cătălina Tăgârţă Familist convins şi propovăduitor al credinţei şi al moralei creştine, Marius Ciprian Pop a renunţat la veşmintele preoţeşti...

La mulţi ani, Fuego!

La mulţi ani, Fuego!

de Asociaţia Culturală REGAL D’ART Artiştii trăiesc din formularea operei lor şi din ecourile pe care aceasta le trezeşte în rândul...

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

de Cătălina Tăgârţă Frumoasa Carmen Brumă este un exemplu pentru mulţi. A slăbit singură peste 30 de kilograme şi se menţine...

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

de Cătălina Tăgârţă Maria Loga iubeşte la nebunie florile, drept pentru care casa sa este veşnic plină cu muşcate de toate...

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de Paşti“

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de P

de Gabriela Niculescu Interpreta Alina Sorescu şi creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt căsătoriţi de aproape trei ani şi aşteaptă să...

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la genul etno am depăşit graniţele ţării şi am concertat în toată Europa“

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la g

de Cătălina Tăgârţă Oameni simpli, modeşti, dar cu o dragoste profundă pentru cântec. Aşa cum spune şi una dintre melodiile lor,...

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

de Gabriela Niculescu Gabriela Cristea a trecut printr-o perioadă agitată, însă divorţul de Marcel Toader nu i-a schimbat viaţa în mod...

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

de Cătălina Tăgârţă Veşnic cu zâmbetul pe buze şi cu o glumă pregătită, Nicolae Datcu e sufletul petrecerilor şi al emisiunilor...

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

de Gabriela Niculescu Alina Puşcaş a fost model, a lucrat în turism şi în vânzări de publicitate, iar rolul principal din...

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

de Gabriela Niculescu Cristina Cioran şi Paula Chirilă prezintă cu mare priză la public emisiunea „Draga mea prietenă” de la Kanal...

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

de Andrei Dicu - 6 milioane de persoane au urmărit spectacolele de muzică şi poezie La 15 iunie 1985, autorităţile puneau cătuşe...

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

de Cătălina Tăgârţă Mirela Boureanu Vaida este prezentatoarea emisiunii „Mireasă pentru fiul meu”, de la Antena 1, solistă a Teatrului de...

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

de Gabriela Niculescu Nuami Dinescu este actriţă de profesie şi sufletistă de meserie. Asta o poate spune oricine o cunoaşte. Are...

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

de Gabriela Niculescu Bruno Icobeţ are 50 de ani şi este câştigătorul show-ului „Românii au talent” de la Pro TV. Este...

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

de Cătălina Tăgârţă - Eugenia Şerbănoiu, din Căpăţâneni, judeţul Argeş, a luat maşina Dacia Logan, marele premiu la concursul „Taifasuri de...

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

de Gabriela Niculescu Gheorghe Turda nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaşte şi îl iubeşte o ţară întreagă. Dragostea...

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

de Gabriela Niculescu Puiu Codreanu este o persoană foarte discretă când vine vorba despre viaţa personală şi pare să se ferească...

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se ridică“

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se

de Cătălina Tăgârţă Monica Bunaciu a fost diagnosticată în 1994 cu leucemie acută limfoblastică. Însă nu s-a dat bătută. A pariat...

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

de Gabriela Niculescu Oana Cuzino este prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, difuzată în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, în...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie