Home Taifasuri Pagina de slăbit Topiţi grăsimile cu muştar

Topiţi grăsimile cu muştar

de Ana Trifan

Muştarul şi arderea grăsimilor sunt adesea pomenite împreună, deoarece se spune că acest condiment are calitatea de a da un impuls metabolismului.

Creşte metabolismul
Dacă mâncaţi alimente iuţi, metabolismul va fi stimulat, ceea ce înseamnă că veţi arde mai multe grăsimi într-un timp mai scurt. Muştarul picant este cea mai bună alegere. Acesta poate fi găsit în magazine, iar cele mai picante varietăţi sunt cele mexicane sau asiatice. Puteţi încerca muştarul cu hrean - este mai iute decât cel clasic şi furnizează mai multe substanţe care vă vor ajuta să ardeţi grăsimile.
Potrivit cercetătorului Jaya Henry de la Institutul Politehnic Oxford, din Anglia, dacă veţi consuma o linguriţă cu muştar iute în timpul mesei, rata metabolismului va creşte cu până la 25% şi se va menţine astfel timp de mai multe ore, ducând la o ardere suplimentară de aproximativ 45 de calorii, raportat la o masă care a însumat 700 de calorii.

Seminţele conţin seleniu, fosfor şi zinc
Deşi sunt nişte boabe cu dimensiuni foarte mici, seminţele de muştar sunt surprinzător de pline de nutrienţi. Ele conţin o cantitate mare de seleniu, aminoacizi (triptofan) şi acizi graşi Omega 3, precum şi fosfor, mangan, magneziu, fier, calciu, niacină şi zinc. Sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine şi fibre. În plus, valoarea nutriţională a două linguriţe cu seminţe de muştar se ridică la doar 35 de calorii.
Beneficiile pe care le aduc sănătăţii au fost bine documentate de-a lungul anilor. Fitonutrienţii conţinuţi acţionează ca o protecţie împotriva cancerului gastrointestinal, iar seleniul şi magneziul din seminţe le fac să fie un bun antiinflamator.

Eficient împreună cu o dietă hipocalorică
În ciuda „puterilor” sale, muştarul este eficient pentru slăbit numai dacă este consumat împreună cu alimente care ard grăsimile, în cadrul unui regim hipocaloric. Miraculoasele seminţe acţionează deci ca un stimulent suplimentar pentru sistem, pe lângă dietă, aşa că nu vă sfiiţi să puneţi muştar în sandvişuri, în sosurile pentru salate sau pe mâncărurile din pui ori din peşte.
Gustul său deosebit este recunoscut în bucătăriile din întreaga lume. Adăugarea a una-două linguriţe cu seminţe potenţează gustul preparatelor pe bază de curry, al celor din fasole ori din mazăre, dar şi al celor ce conţin carne.
Înainte de a fi utilizate, seminţele trebuie coapte într-o tigaie, la foc mediu, timp de câteva minute, până când încep să miroasă şi să pocnească. Puteţi, de asemenea, să le pisaţi pentru a le folosi ca şi condiment sau puteţi încerca să vă preparaţi propriul muştar, adăugându-le în sosuri vegetale.
Dacă aţi cumpărat un soi de muştar clasic îl puteţi combina cu piper Cayenne (roşu), ardei iute ori hrean, pentru a-l face mai pişcător şi a vă asigura că atunci când îl consumaţi veţi arde mai multe grăsimi.
Pont! Consumul de muştar este de ajutor în cazul persoanelor care suferă de astm, dar şi pentru restabilirea somnului normal în cazul femeilor aflate la menopauză. De asemenea, ajută la digestie, creşte cantitatea de salivă produsă şi are rol important în prevenirea migrenelor.

Piperul Cayenne accelerează „arderile“

Pentru a slăbi mai repede puteţi condimenta mâncărurile, pe lângă muştar, cu piper Cayenne sau ardei iute. Substanţele conţinute de acesta din urmă îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează metabolismul, permiţându-vă să ardeţi mai multe calorii. Piperul roşu este deseori folosit în curele de slăbire - cei care vor să se detoxifice sau să scape de kilogramele în plus pot lua zilnic o linguriţă cu acesta pentru a da un impuls dietei.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

Prev Next

Leac pentru inimă: d

de Daniela Anton Dincolo de gustul minunat şi de aroma miresmată pe care le are, dovleacul poate oferi organismului nostru numeroase beneficii nutriţionale. Iată câteva dintre calităţile sale.

Frunzele de corn vin

de Carmen Ciripoiu Odihna, igiena zilnică, alimentaţia adecvată organismului, dar şi tratamentele naturiste ajută la păstrarea vederii şi frumuseţii pe care ochii o reflectă.

Minunile uleiurilor

de Gabriela Niculescu Încă din Antichitate se ştie că miresmele ne influenţează comportamentul şi starea de spirit, ne relaxează sau ne energizează. Cercetările moderne au dovedit că aromele ne pot ajuta...

Aloe vera ajută la r

de Diana Georgescu Pentru chinezi este „remediul armoniei”, iar pentru ruşi, „elixirul longevităţii”. Are numeroase virtuţi terapeutice, o adevărată farmacie verde, şi este un puternic aliat al medicinei în tratamentul a...

Gălbenelele protejea

de Diana Georgescu Îndrăgite şi apreciate ca plante de cultură decorative, gălbenelele, care mai sunt numite şi filimică, crăiţe sau căldăruşe, au numeroase proprietăţi terapeutice, dar şi culinare. Frunzele, adăugate în...

Cojile fructelor de

de Carmen Ciripoiu - Terapia cu coji de fructe trebuie urmată cu precauţie de persoanele care suferă de gastrită! Cojile fructelor sunt de câteva ori mai valoroase pentru sănătate decât pulpa acestora....

Remedii din natură î

de Daniela Anton Varicele sunt dilataţii ale venelor şi au la origine o circulaţie deficitară a sângelui în zona picioarelor. Din cauza faptului că sângele venos nu poate fi drenat corespunzător...

Coacăzele negre lupt

de Iulian D. Moleianu După culoarea pieliţei fructelor, se deosebesc soiuri de coacăze albe, roşii şi negre. Coacăzele se recoltează în luna iulie, primele care ajung la maturitate fiind cele negre,...

Cel mai bun „medicam

de Iulian D. Moleianu Anghinarea este originară din Cartagina, fiind cultivată în Italia şi Franţa încă din timpul Renaşterii, unde se consuma sub formă de salată, fiind considerată o delicatesă, cu...

Vinul de ceapă, trat

de Cătălina Tăgârţă Indiferent că apare pentru perioade mai lungi sau mai scurte, tusea este unul dintre cele mai neplăcute simptome ale răcelii. Pentru că aceasta este destul de supărătoare şi...

Antiseptic pentru or

de Iulian D. Moleianu Mierea de iarbă-neagră este produsă de albine din nectarul de iarbă-neagră. Aceasta este o plantă comună, care se găseşte pe vaste terenuri silicioase, unde formează, în anumite...

Gutuile încetinesc p

de Diana Georgescu Gutuia, fructul cu un gust dulce-astringent şi un parfum amărui inconfundabil, provine din Caucaz, primele mărturii despre cultivarea ei datând de acum 4.000 de ani. În Grecia Antică...

Scăpaţi de otită cu

de Daniela Anton Otita este o infecţie bacteriană sau virală la nivelul urechii, care duce la inflamaţii, acumularea de secreţii, durere şi, uneori, febră. La primele semne ale otitei este bine...

Ceaiul de kombucha r

de Cristina Cristache Kombucha este o ciupercă originară din China, folosită de peste 2.000 de ani în tratamentul celor mai grave afecţiuni, de la cancer la boli infecţioase fatale. Ceaiul de...

Cuişoarele „bat“ oxi

de Cătălina Tăgârţă Paraziţii intestinali sunt o problemă frecventă mai ales în rândul copiilor aflaţi în colectivitate. Părinţii îşi pot da seama că cel mic are oxiuri dacă acesta este constipat...


Acum la chioscuri

Numarul 501

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

de Gabriela Niculescu Pe simpaticul şi apreciatul maestru în arta culinară Horia Vîrlan îl puteţi vedea într-un nou sezon „Cireaşa de...

„Ne avem ca fraţii“

„Ne avem ca fraţii“

de Cătălina Tăgârţă - Profesorul Constantin Ungureanu, liderul trupei Nemuritorii, face dezvăluiri despre colegii săi Un profesor de muzică şi compozitor -...

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

de Gabriela Niculescu - destăinuiri la sărbătorirea a 50 de ani de activitate Petre Geambaşu este unul dintre cei mai ambiţioşi şi...

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

de Gabriela Niculescu Lorenna şi Alexandru Pop, alias Văru’ Săndel, lansează pe piaţă, împreună cu revista noastră, primul lor album, intitulat...

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

de Cătălina Tăgârţă Simplitatea oamenilor de la ţară i-a marcat copilăria lui Gelu Voicu şi, în consecinţă, viaţa de adult. După...

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

de Dana Purgaru - Un centenar de la naşterea doamnei cântului popular românesc „Ciuleandra”, „Trenule maşină mică”, „Bun îi vinu’ ghiurghiuliu”, „Aseară...

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

de Gabriela Niculescu Rona Hartner este o artistă completă: cântă, dansează, joacă în filme, pictează, visează şi trăieşte armonios, amintindu-şi în...

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

de Gabriela Niculescu Roxana Ionescu a intrat în televiziune în urmă cu zece ani, când a primit rolul „Mama Natură” în...

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

de Gabriela Niculescu Interpreta de muzică populară Rodica Mitran are o poveste impresionantă. Dacă startul în viaţă a fost anevoios, violent...

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie de tine în planul Lui de mântuire a lumii“

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie

de Cătălina Tăgârţă Familist convins şi propovăduitor al credinţei şi al moralei creştine, Marius Ciprian Pop a renunţat la veşmintele preoţeşti...

La mulţi ani, Fuego!

La mulţi ani, Fuego!

de Asociaţia Culturală REGAL D’ART Artiştii trăiesc din formularea operei lor şi din ecourile pe care aceasta le trezeşte în rândul...

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

de Cătălina Tăgârţă Frumoasa Carmen Brumă este un exemplu pentru mulţi. A slăbit singură peste 30 de kilograme şi se menţine...

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

de Cătălina Tăgârţă Maria Loga iubeşte la nebunie florile, drept pentru care casa sa este veşnic plină cu muşcate de toate...

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de Paşti“

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de P

de Gabriela Niculescu Interpreta Alina Sorescu şi creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt căsătoriţi de aproape trei ani şi aşteaptă să...

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la genul etno am depăşit graniţele ţării şi am concertat în toată Europa“

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la g

de Cătălina Tăgârţă Oameni simpli, modeşti, dar cu o dragoste profundă pentru cântec. Aşa cum spune şi una dintre melodiile lor,...

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

de Gabriela Niculescu Gabriela Cristea a trecut printr-o perioadă agitată, însă divorţul de Marcel Toader nu i-a schimbat viaţa în mod...

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

de Cătălina Tăgârţă Veşnic cu zâmbetul pe buze şi cu o glumă pregătită, Nicolae Datcu e sufletul petrecerilor şi al emisiunilor...

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

de Gabriela Niculescu Alina Puşcaş a fost model, a lucrat în turism şi în vânzări de publicitate, iar rolul principal din...

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

de Gabriela Niculescu Cristina Cioran şi Paula Chirilă prezintă cu mare priză la public emisiunea „Draga mea prietenă” de la Kanal...

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

de Andrei Dicu - 6 milioane de persoane au urmărit spectacolele de muzică şi poezie La 15 iunie 1985, autorităţile puneau cătuşe...

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

de Cătălina Tăgârţă Mirela Boureanu Vaida este prezentatoarea emisiunii „Mireasă pentru fiul meu”, de la Antena 1, solistă a Teatrului de...

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

de Gabriela Niculescu Nuami Dinescu este actriţă de profesie şi sufletistă de meserie. Asta o poate spune oricine o cunoaşte. Are...

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

de Gabriela Niculescu Bruno Icobeţ are 50 de ani şi este câştigătorul show-ului „Românii au talent” de la Pro TV. Este...

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

de Cătălina Tăgârţă - Eugenia Şerbănoiu, din Căpăţâneni, judeţul Argeş, a luat maşina Dacia Logan, marele premiu la concursul „Taifasuri de...

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

de Gabriela Niculescu Gheorghe Turda nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaşte şi îl iubeşte o ţară întreagă. Dragostea...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie