Home Taifasuri Pagina de slăbit Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

34-10-1de Gabriela Niculescu

Dacă în capitolele de nutriţie prezentate în săptămânile trecute am abordat noţiuni generale ale produselor BIO, reguli, detalii şi corectarea miturilor despre povara slăbirii, în ultimul episod al nutriţiei sănătoase, Cornelia Marin ne spune regulile ce trebuie respectate toată viaţa pentru a avea o sănătate de invidiat, o rezistenţă crescută în faţa bolilor şi a oboselii şi un stil de a trăi frumos. După cum chiar ea ne-a învăţat, o dată ce am înţeles cum trebuie să mâncăm şi să ne întreţinem o formă fizică excelentă, alimentaţia sănătoasă şi sportul vor deveni o obişnuinţă pentru fiecare dintre cei care au voinţa şi răbdarea să încerce. Alături de Cornelia şi noi vă urăm succes în aplicarea noţiunilor prezentate până acum!

O viaţă sănătoasă cu 22 de canoane
- Nu săriţi peste mese. Făcând acest lucru, provocăm organismul, din cauza frustrării la care este supus, să îşi facă rezerve excesive la mesele următoare;
- Nu mâncaţi niciodată fructe după masă. Fructele se consumă doar pe stomacul gol, în principal dimineaţa sau înainte de masă cu 20-30 de minute;
- Nu mâncaţi repede, nu vă uitaţi la tv şi nu citiţi în timp ce mâncaţi. Mestecaţi bine, de cel puţin cinci-şase ori fiecare înghiţitură. Chiar dacă vă amuză acum acest lucru, mai târziu s-ar putea să plângeţi din pricina faptului că veţi accentua problemele cu stomacul;
- Nu vă săturaţi cu gustările dintre mese. Ele au rolul de a vă linişti foamea pentru masa ce urmează şi nicidecum pentru a vă sătura şi a renunţa la masa următoare;
- Nu consumaţi alimente sau băuturi foarte reci (cu gheaţă) sau fierbinţi. Dacă vă obişnuiţi să consumaţi la „temperatura camerei” este mult mai sănătos decât să bruscaţi organismul cu temperaturi extreme;
- Nu consumaţi apă imediat după masă. Lăsaţi să treacă măcar 30 de minute, altfel veţi dilua sucurile gastrice;
- Nu folosiţi îndulcitori şi nici produse ce conţin îndulcitori. În realitate, acestea îngraşă, deoarece: 1) chiar dacă aportul lor caloric este mai mic decât al zahărului, îndulcitorii nu numai că nu combat pofta de dulce, dar o şi sporesc. Ei induc o secreţie de insulină ce stimulează apetenţa pentru zahăr adevărat; 2) atunci când se suprimă zahărul dintr-un produs alimentar, cantitatea pe care o reprezintă trebuie înlocuită cu un alt element. Acesta, de obicei, nu are efect de masă şi este înlocuit cu o altă glucidă, de obicei amidon;
- Nu combinaţi la o masă prea multe feluri de mâncare. Mai bine un singur fel şi săţios decât mai puţin din mai multe feluri;
- Întotdeauna să consumaţi o salată de crudităţi, chiar dacă aparent aveţi senzaţia că nu se potriveşte cu felul de mâncare (paste, humus, fasole bătută etc.);
- Limitaţi consumul de grăsimi saturate (carne, mezeluri grase, unt, lactate integrale) în favoarea grăsimii de peşte (peştele este singurul aliment care poate să fie gras) şi a uleiului de măsline, sâmburi de struguri, rapiţă etc.;
- Evitaţi băuturile îndulcite sau pe cele carbogazoase;
- Feriţi-vă de lactatele de vacă în favoarea celor de capră şi de oaie. În perioada de slăbire nu consumaţi mai mult de două iaurturi de capră, bio, pe săptămână.
- Evitaţi cafeaua foarte tare. Cea mai bună este cea arabică 100%;
- Evitaţi orice formă de amidon pe care o regăsiţi pe eticheta majorităţii produselor (amidon de porumb, amidon de cartofi, amidon modificat);
- Între mese puteţi consuma dacă vă este foame: 10-12 bucăţi de seminţe crude (migdale, alune de pădure, fistic), trei, patru produse de patiserie Fibrio (biscuiţi, beţişoare, crakerşi, sărăţele), un fruct (dar nu banane, struguri sau kiwi);
- După masa de seară lăsaţi să treacă măcar trei ore până mergeţi la culcare;
- Nu consumaţi niciun fel de conservă de pe piaţă, pentru că sunt pline de conservanţi şi de aditivi;
- Decât să beţi un fresh de portocale, de exemplu, mai bine mâncaţi fructul, pentru că, datorită fibrei conţinută în pieliţe, indicele glicemic este mai mic. Dacă totuşi preferaţi un fresh, diluaţi-l cu apă şi nu adăugaţi zahăr;
- Evitaţi abaterile în primele două luni, dacă vreţi să aveţi rezultate. Fiecare abatere vă ţine pe loc sau chiar vă trage înapoi o săptămână;
- Consumaţi desertul la trei ore după masa de prânz şi nu mâncaţi nimic după acesta cel puţin o oră şi jumătate;
- Nu săriţi peste mese şi nu lăsaţi mai mult de patru-cinci ore fără să mâncaţi o gustare sănătoasă (două-trei beţişoare Fibrio, doi-trei crakerşi Fibrio, două-trei sărăţele Fibrio, 10-12 migdale crude, un măr sau o portocală);
- Încercaţi să consumaţi produse BIO (nu mă refer la biscuiţi, prăjituri, dulciuri, în general, ci la paste integrale, lactate, ceaiuri, cereale, legume şi fructe).

Iubitorii fast-food-ului au acum BIO

Pentru cei care s-au obişnuit o perioadă îndelungată cu produsele de tip fast-food şi care iubesc foarte mult hamburgerii avem o veste bună. Cornelia Marin prepară la restaurantul său unii delicioşi şi sănătoşi.
„De câteva luni am tot făcut hamburgeri vegetarieni (fără soia) pe care i-am oferit clienţilor mei fideli. Chiar dacă nu o să vă vină să credeţi, ingredientele, ce par a nu avea nicio treabă cu un hamburger, duc la obţinerea unui produs delicios”, ne-a spus Cornelia.

Reţetă de hamburgeri
Ingrediente: fulgi de ovăz, fulgi de drojdie, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui, sare roz de pe Muntele Himalaya, ceapă, măcriş, mărar, pătrunjel, ulei din sâmburi de struguri.
„Dacă iniţial respectam un anumit gramaj, acum fac reţeta după cum simt, adică o fac din ochi şi niciodată nu dau greş. Peste ingredientele de mai sus pun apă caldă, amestec bine şi le dau formă de hamburger. Fulgii de drojdie (drojdie inactivă) au aromă de brânză şi sunt nelipsiţi din reţetele mele în ultimul timp”, încheie Cornelia Marin.

Pentru a urmări noutăţile despre nutriţia sănătoasă şi reţetele unor produse BIO, care vă pot ajuta în lupta cu kilogramele nedorite, puteţi accesa www.fibrio.ro şi www.cornelia marin.ro

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Retete naturiste

Prev Next

Cicoarea, energizant

de Diana Georgescu Cunoscută în popor şi sub denumirea de doruleţ, spoiş, scai voinicesc sau floarea-secetei, cicoarea este înaltă de până la un metru, cu flori albastre, inconfundabile. Creşte în locuri...

Tensiune normală cu

de Cătălina Tăgârţă Datorită compoziţiei lor, dovleceii sunt foarte importanţi în terapia naturistă. Aceştia sunt bogaţi în apă, în proporţie de circa 95%, iar pulpa, şi mai ales coaja lor, conţine...

Porumbul salvează in

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Cunoscut şi sub denumirea de cucuruz, păpuşoi sau grinişor, porumbul este un remediu naturist bogat în numeroase substanţe hrănitoare, săruri şi vitamine (A, B, C, E...

Condimentele înlocui

de Daniela Anton Aveţi probleme cu inima, iar medicul v-a sfătuit să reduceţi consumul de sare, ca să ţineţi boala în frâu? Nu vă întristaţi, puteţi da gust mâncărurilor cu alte...

Sucul de ananas, un

de Cristina Cristache Ananasul este originar din America şi nu este nimic altceva decât un conglomerat de fructe produs din mai multe flori alăturate. Conţine bromelină, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina...

Andivele ajută în at

de Cristina Cristache Andivele sunt consumate îndeosebi iarna, însă, pentru o siluetă de invidiat în timpul verii, este bine să nu le evitaţi dacă le întâlniţi în supermarketuri. Sunt bogate în...

Cele mai bogate surs

de Gabriela Niculescu Magneziul este un mineral necesar bunei funcţionări a organismului uman, lipsa lui ducând la dereglări grave. Afecţiunile în care sursele bogate în magneziu pot ajuta sunt dintre cele...

Pelinul sfidează bol

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Considerat cel mai puternic tonic amar, pelinul este o adevărată plantă miraculoasă, ce curăţă întregul organism de impurităţi, redând vigoarea şi vioiciunea oricui îl foloseşte. Ceaiul...

Ţelina face minuni î

de Daniela Anton Ţelina este o legumă folosită în general la gătit, dar şi foarte apreciată datorită virtuţilor sale terapeutice. Este un medicament deosebit de preţios, bogat în vitamine şi în...

Scăpaţi de răguşeală

de Daniela Anton În timpul verii preferăm să consumăm băuturi reci şi îngheţată sau să folosim aparatele de aer condiţionat, sperând că astfel vom suporta mai uşor temperaturile ridicate. Dar acestea...

Oţetul de mărgăritar

de Carmen Ciripoiu Dincolo de frumuseţea lui, mărgăritarul este adevărat izvor de energie şi de sănătate, fiind considerat medicament natural autentic.

Uleiul de muşeţel tr

de Carmen Ciripoiu Pierderea auzului afectează mai mult de 10% din populaţia lumii. Provocată de deteriorarea funcţionării nervilor, hipoacuzia se poate ameliora, uneori până la vindecare, cu remediile bunicii.

Maracuya ajută la re

de Gabriela Niculescu Fructul pasiunii sau maracuya este o sursă bogată în vitamina C, vitamina A şi fier. Seminţele au un conţinut mare de fibre, care îmbunătăţesc digestia. Vitamina A este...

Bolile coronariene p

de Gabriela Niculescu Tomata purpurie este o tomată modificată genetic, mai gustoasă decât celelalte soiuri, iar culoarea întunecată se datorează antocianinei, un pigment natural. Avantajul pe care-l are această roşie este...

Legume neobişnuite m

de Cristina Cristache Suntem obişnuiţi cu legumele noastre, pe care le savurăm în fiecare sezon, cu al căror gust suntem familiarizaţi şi ale căror proprietăţi le cunoaştem. Totuşi, dacă ne ferim...


Acum la chioscuri

Numarul 492

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

Carmen Brumă: „Voiam ca atunci când mă fac mare să fiu SLABĂ şi atât“

de Cătălina Tăgârţă Frumoasa Carmen Brumă este un exemplu pentru mulţi. A slăbit singură peste 30 de kilograme şi se menţine...

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

Maria Loga: „Florile sunt pasiunea vieţii mele, am peste 100 de ghivece“

de Cătălina Tăgârţă Maria Loga iubeşte la nebunie florile, drept pentru care casa sa este veşnic plină cu muşcate de toate...

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de Paşti“

Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu: „Credem că minunea s-a produs în Duminica Sfintelor Sărbători de P

de Gabriela Niculescu Interpreta Alina Sorescu şi creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt căsătoriţi de aproape trei ani şi aşteaptă să...

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la genul etno am depăşit graniţele ţării şi am concertat în toată Europa“

Cei trei interpreţi ai formaţiei Triton, fraţii Sorin, Gigi şi Remus Făină: „O dată cu trecerea la g

de Cătălina Tăgârţă Oameni simpli, modeşti, dar cu o dragoste profundă pentru cântec. Aşa cum spune şi una dintre melodiile lor,...

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

Gabriela Cristea: „Dacă aş rămâne gravidă mâine, aş fi cea mai fericită“

de Gabriela Niculescu Gabriela Cristea a trecut printr-o perioadă agitată, însă divorţul de Marcel Toader nu i-a schimbat viaţa în mod...

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

de Cătălina Tăgârţă Veşnic cu zâmbetul pe buze şi cu o glumă pregătită, Nicolae Datcu e sufletul petrecerilor şi al emisiunilor...

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

de Gabriela Niculescu Alina Puşcaş a fost model, a lucrat în turism şi în vânzări de publicitate, iar rolul principal din...

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

de Gabriela Niculescu Cristina Cioran şi Paula Chirilă prezintă cu mare priză la public emisiunea „Draga mea prietenă” de la Kanal...

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

de Andrei Dicu - 6 milioane de persoane au urmărit spectacolele de muzică şi poezie La 15 iunie 1985, autorităţile puneau cătuşe...

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

de Cătălina Tăgârţă Mirela Boureanu Vaida este prezentatoarea emisiunii „Mireasă pentru fiul meu”, de la Antena 1, solistă a Teatrului de...

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

de Gabriela Niculescu Nuami Dinescu este actriţă de profesie şi sufletistă de meserie. Asta o poate spune oricine o cunoaşte. Are...

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

de Gabriela Niculescu Bruno Icobeţ are 50 de ani şi este câştigătorul show-ului „Românii au talent” de la Pro TV. Este...

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

de Cătălina Tăgârţă - Eugenia Şerbănoiu, din Căpăţâneni, judeţul Argeş, a luat maşina Dacia Logan, marele premiu la concursul „Taifasuri de...

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

de Gabriela Niculescu Gheorghe Turda nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaşte şi îl iubeşte o ţară întreagă. Dragostea...

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

de Gabriela Niculescu Puiu Codreanu este o persoană foarte discretă când vine vorba despre viaţa personală şi pare să se ferească...

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se ridică“

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se

de Cătălina Tăgârţă Monica Bunaciu a fost diagnosticată în 1994 cu leucemie acută limfoblastică. Însă nu s-a dat bătută. A pariat...

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

de Gabriela Niculescu Oana Cuzino este prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, difuzată în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, în...

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

de Gabriela Niculescu Violeta (41 de ani) şi Marcel Pavel (53 de ani) merg umăr lângă umăr de 21 de ani,...

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

de Dana Purgaru - Roxana Andronescu a revenit în forţă pe scena muzicală Roxana Andronescu, cea care a făcut senzaţie cu timbrul...

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

de Iulian D. Moleianu Soliman I, cunoscut drept Soliman Magnificul, este unul dintre cei mai importanţi sultani din istoria Imperiului Otoman,...

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

de Gabriela Niculescu Pavel Bartoş este unul dintre cei mai în vogă actori români ai momentului. Prezintă show-urile „Românii au talent”...

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

de Cătălina Tâgârţă Interpreta de muzică populară Elisabeta Turcu Juverdeanu este solista Ansamblului Doina al Armatei din 1979. De-a lungul anilor...

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

de Cătălina Tăgârţă Are doar 18 ani, însă vocea sa caldă şi tinerească, ce interpretează perfect melodiile compuse de tatăl său,...

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

de Gabriela Niculescu Cornelia şi Lupu Rednic debordează de energie şi voie bună în faţa micilor ecrane şi la spectacole, însă...

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

de Gabriela Niculescu Cristina Ciobănaşu (Criss, 16 ani) şi Vlad Gherman (20 de ani) formează un cuplu simpatic atât în serialul...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie