Home Taifasuri Pagina de slăbit Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

34-10-1de Gabriela Niculescu

Dacă în capitolele de nutriţie prezentate în săptămânile trecute am abordat noţiuni generale ale produselor BIO, reguli, detalii şi corectarea miturilor despre povara slăbirii, în ultimul episod al nutriţiei sănătoase, Cornelia Marin ne spune regulile ce trebuie respectate toată viaţa pentru a avea o sănătate de invidiat, o rezistenţă crescută în faţa bolilor şi a oboselii şi un stil de a trăi frumos. După cum chiar ea ne-a învăţat, o dată ce am înţeles cum trebuie să mâncăm şi să ne întreţinem o formă fizică excelentă, alimentaţia sănătoasă şi sportul vor deveni o obişnuinţă pentru fiecare dintre cei care au voinţa şi răbdarea să încerce. Alături de Cornelia şi noi vă urăm succes în aplicarea noţiunilor prezentate până acum!

O viaţă sănătoasă cu 22 de canoane
- Nu săriţi peste mese. Făcând acest lucru, provocăm organismul, din cauza frustrării la care este supus, să îşi facă rezerve excesive la mesele următoare;
- Nu mâncaţi niciodată fructe după masă. Fructele se consumă doar pe stomacul gol, în principal dimineaţa sau înainte de masă cu 20-30 de minute;
- Nu mâncaţi repede, nu vă uitaţi la tv şi nu citiţi în timp ce mâncaţi. Mestecaţi bine, de cel puţin cinci-şase ori fiecare înghiţitură. Chiar dacă vă amuză acum acest lucru, mai târziu s-ar putea să plângeţi din pricina faptului că veţi accentua problemele cu stomacul;
- Nu vă săturaţi cu gustările dintre mese. Ele au rolul de a vă linişti foamea pentru masa ce urmează şi nicidecum pentru a vă sătura şi a renunţa la masa următoare;
- Nu consumaţi alimente sau băuturi foarte reci (cu gheaţă) sau fierbinţi. Dacă vă obişnuiţi să consumaţi la „temperatura camerei” este mult mai sănătos decât să bruscaţi organismul cu temperaturi extreme;
- Nu consumaţi apă imediat după masă. Lăsaţi să treacă măcar 30 de minute, altfel veţi dilua sucurile gastrice;
- Nu folosiţi îndulcitori şi nici produse ce conţin îndulcitori. În realitate, acestea îngraşă, deoarece: 1) chiar dacă aportul lor caloric este mai mic decât al zahărului, îndulcitorii nu numai că nu combat pofta de dulce, dar o şi sporesc. Ei induc o secreţie de insulină ce stimulează apetenţa pentru zahăr adevărat; 2) atunci când se suprimă zahărul dintr-un produs alimentar, cantitatea pe care o reprezintă trebuie înlocuită cu un alt element. Acesta, de obicei, nu are efect de masă şi este înlocuit cu o altă glucidă, de obicei amidon;
- Nu combinaţi la o masă prea multe feluri de mâncare. Mai bine un singur fel şi săţios decât mai puţin din mai multe feluri;
- Întotdeauna să consumaţi o salată de crudităţi, chiar dacă aparent aveţi senzaţia că nu se potriveşte cu felul de mâncare (paste, humus, fasole bătută etc.);
- Limitaţi consumul de grăsimi saturate (carne, mezeluri grase, unt, lactate integrale) în favoarea grăsimii de peşte (peştele este singurul aliment care poate să fie gras) şi a uleiului de măsline, sâmburi de struguri, rapiţă etc.;
- Evitaţi băuturile îndulcite sau pe cele carbogazoase;
- Feriţi-vă de lactatele de vacă în favoarea celor de capră şi de oaie. În perioada de slăbire nu consumaţi mai mult de două iaurturi de capră, bio, pe săptămână.
- Evitaţi cafeaua foarte tare. Cea mai bună este cea arabică 100%;
- Evitaţi orice formă de amidon pe care o regăsiţi pe eticheta majorităţii produselor (amidon de porumb, amidon de cartofi, amidon modificat);
- Între mese puteţi consuma dacă vă este foame: 10-12 bucăţi de seminţe crude (migdale, alune de pădure, fistic), trei, patru produse de patiserie Fibrio (biscuiţi, beţişoare, crakerşi, sărăţele), un fruct (dar nu banane, struguri sau kiwi);
- După masa de seară lăsaţi să treacă măcar trei ore până mergeţi la culcare;
- Nu consumaţi niciun fel de conservă de pe piaţă, pentru că sunt pline de conservanţi şi de aditivi;
- Decât să beţi un fresh de portocale, de exemplu, mai bine mâncaţi fructul, pentru că, datorită fibrei conţinută în pieliţe, indicele glicemic este mai mic. Dacă totuşi preferaţi un fresh, diluaţi-l cu apă şi nu adăugaţi zahăr;
- Evitaţi abaterile în primele două luni, dacă vreţi să aveţi rezultate. Fiecare abatere vă ţine pe loc sau chiar vă trage înapoi o săptămână;
- Consumaţi desertul la trei ore după masa de prânz şi nu mâncaţi nimic după acesta cel puţin o oră şi jumătate;
- Nu săriţi peste mese şi nu lăsaţi mai mult de patru-cinci ore fără să mâncaţi o gustare sănătoasă (două-trei beţişoare Fibrio, doi-trei crakerşi Fibrio, două-trei sărăţele Fibrio, 10-12 migdale crude, un măr sau o portocală);
- Încercaţi să consumaţi produse BIO (nu mă refer la biscuiţi, prăjituri, dulciuri, în general, ci la paste integrale, lactate, ceaiuri, cereale, legume şi fructe).

Iubitorii fast-food-ului au acum BIO

Pentru cei care s-au obişnuit o perioadă îndelungată cu produsele de tip fast-food şi care iubesc foarte mult hamburgerii avem o veste bună. Cornelia Marin prepară la restaurantul său unii delicioşi şi sănătoşi.
„De câteva luni am tot făcut hamburgeri vegetarieni (fără soia) pe care i-am oferit clienţilor mei fideli. Chiar dacă nu o să vă vină să credeţi, ingredientele, ce par a nu avea nicio treabă cu un hamburger, duc la obţinerea unui produs delicios”, ne-a spus Cornelia.

Reţetă de hamburgeri
Ingrediente: fulgi de ovăz, fulgi de drojdie, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui, sare roz de pe Muntele Himalaya, ceapă, măcriş, mărar, pătrunjel, ulei din sâmburi de struguri.
„Dacă iniţial respectam un anumit gramaj, acum fac reţeta după cum simt, adică o fac din ochi şi niciodată nu dau greş. Peste ingredientele de mai sus pun apă caldă, amestec bine şi le dau formă de hamburger. Fulgii de drojdie (drojdie inactivă) au aromă de brânză şi sunt nelipsiţi din reţetele mele în ultimul timp”, încheie Cornelia Marin.

Pentru a urmări noutăţile despre nutriţia sănătoasă şi reţetele unor produse BIO, care vă pot ajuta în lupta cu kilogramele nedorite, puteţi accesa www.fibrio.ro şi www.cornelia marin.ro

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

REGULAMENT CONCURS

„Taifasuri te pune pe roate!”

1.2. Participanţii la Concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile Regulamentului Oficial al acestuia, potrivit celor menţionate mai jos (denumit în continuare „Regulamentul Oficial”). Regulamentul Oficial este disponibil in mod gratuit oricarui solicitant şi va fi făcut public pe pagina „Taifasuri te pune pe roate!” (vezi regulamentul).

Retete naturiste

Prev Next

Sfecla roşie de ajut

de Dana Purgaru Sfecla este originară din bazinul Mediteranei şi din vestul Asiei, iar astăzi este răspândită pe toate continentele. Apreciată, în special în Europa, pentru calităţile sale nutritive şi terapeutice...

Remedii naturiste co

de Daniela Anton Acum, în perioada de iarnă, fie că mergeţi pe stradă, fie că sunteţi la patinoar sau pe pârtia de schi, vă puteţi pricopsi cu o entorsă sau cu...

Scăpaţi de durerile

de Daniela Anton Menta are proprietăţi sedative, dezinfectante şi poate fi folosită în problemele digestive, respiratorii, vezicii biliare sau circulaţiei periferice.

Ceaiul de tei tratea

de Daniela Anton Relaxant şi purificant, ceaiul de tei e recunoscut pentru proprietăţile sale contra febrei şi a stărilor gripale. Mai mult, datorită substanţelor active pe care le conţine, ceaiul de...

Hreanul cu lămâie îm

de Dana Purgaru Sinuzita este o neplăcere des întâlnită la foarte multe persoane. Iată câteva tratamente naturiste pe care le puteţi încerca dacă aveţi această problemă.

Lipsă de calciu? Sus

de Dana Purgaru Hipocalcemia - nivelul scăzut de calciu din organism - este una dintre cele mai frecvente probleme constatate după citirea buletinului de analize medicale. Dacă nu doriţi să luaţi...

Comprese cu ţelină c

de Dana Purgaru Degerăturile sunt, din păcate, o realitate des întâlnită în sezonul rece. De aceea, este bine să ştiţi ce trebuie să faceţi şi care sunt soluţiile naturiste pe care...

Inamicul de temut al

de Iulian D. Moleianu Pepenii şi bostanii pe care îi găsim pe piaţa autohtonă nu sunt singurele fructe şi legume de acest tip. Ca la toate vegetalele, există o mulţime de...

Măceşe sub toate for

de Dana Purgaru De multe ori, oamenii trec pe lângă tufele de măceşe şi ignoră comoara ascunsă în micile fructe roşii, preferând în schimb să cumpere vitamine şi minerale de la...

Clismele cu cafea aj

de Dana Purgaru Mulţi experţi sunt de părere că unele dintre tratamentele cel mai eficiente contra cancerului sunt clismele cu cafea. Acestea reprezintă o metodă puternică de detoxificare, ce curăţă organismul...

Pudra de rodie, cel

de Cătălina Tăgârţă Halena sau respiraţia urât mirositoare este un fenomen neplăcut atât pentru cel care suferă de acest inconvenient, cât şi pentru cei din jur. Puţini ştiu însă că respiraţia...

Cicoarea protejează

de Daniela Anton Deşi este foarte cunoscută în primul rând ca un excelent înlocuitor al cafelei, cicoarea este renumită şi datorită proprietăţilor sale medicinale. Printre afecţiunile în care cicoarea s-a dovedit...

Afecţiuni învinse de

de Gabriela Niculescu Mierea şi scorţişoara sunt folosite de mii de ani ca remedii pentru o mulţime de boli, dar acţiunea lor comună a fost studiată şi edificată abia în ultimul...

Urzica vindecă bolil

de Gabriela Niculescu O plantă curativă, începând de la rădăcină şi terminând cu florile, urzica a fost folosită în scopuri terapeutice încă din Antichitate. Datorită conţinutului bogat în vitamine, aminoacizi, săruri...

Remediu pentru amigd

de Daniela Anton Salvia este o plantă aromatică ce are numeroase beneficii asupra organismului. Tratează febra, răcelile, durerile de cap şi previne formarea de tumori canceroase. Se poate administra intern (infuzie,...


Acum la chioscuri

Numarul 518

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jean Paler: „Mai mult am plâns decât am fost fericit“

Jean Paler: „Mai mult am plâns decât am fost fericit“

de Gabriela Niculescu Am avut onoarea să intervievăm un om deosebit, „specie” pe cale de dispariţie în zilele noastre. Jean Paler...

„Genialul Conducător” se dădea în vânt după Kojak şi după Galbena de Odobeşti

„Genialul Conducător” se dădea în vânt după Kojak şi după Galbena de Odobeşti

de Gabriela Niculescu şi Andrei Dicu - La 26 ianuarie se împlinesc 96 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu Nicolae...

Ionuţ Dolănescu: „Tata a trăit şi a creat în cei 65 de ani cât alţii în două vieţi“

Ionuţ Dolănescu: „Tata a trăit şi a creat în cei 65 de ani cât alţii în două vieţi“

de Gabriela Niculescu - Festivalul Naţional Ion Dolănescu, la cinci ani de când artistul a părăsit scena vieţii La 25 ianuarie se...

Pepe: „Cred că sunt un tată bun şi îmi mai doresc un copil“

Pepe: „Cred că sunt un tată bun şi îmi mai doresc un copil“

de Gabriela Niculescu Ionuţ Nicolae Pascu, alias celebrul Pepe, este un artist care ştie să facă show-uri efervescente. Şi nu doar...

Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul a 8 milioane de copii“

Ionuţ Budişteanu: „Mi s-a împlinit visul a 8 milioane de copii“

de Gabriela Niculescu - românul care ocupă locul 9 în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume realizat de prestigioasa...

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrimi familia“

Grig Chiroiu: „Îmi uimesc până la lacrimi familia“

de Gabriela Niculescu Grig Chiroiu interpretează rolul lui Pupăză din serialul „Trăsniţii”, difuzat de luni până joi, de la ora 22:15,...

Denis Ştefan: „Ne-am dorit acest copil, e lumină şi fericire pentru noi“

Denis Ştefan: „Ne-am dorit acest copil, e lumină şi fericire pentru noi“

de Gabriela Niculescu Denis Ştefan a intrat într-un nou şi mult aşteptat capitol al vieţii sale, devenind tătic la începutul lunii...

Iuliana Tudor: „Am învăţat să nu mă situez deasupra a ceea ce sunt“

Iuliana Tudor: „Am învăţat să nu mă situez deasupra a ceea ce sunt“

de Cătălina Tăgârţă Iuliana Tudor este întotdeauna o prezenţă plăcută, dar în acelaşi timp discretă, şi nu doar în privinţa vieţii...

„Atunci când un actor tace privează publicul de nişte momente minunate“

„Atunci când un actor tace privează publicul de nişte momente minunate“

de Cătălina Tăgârţă - Radu Pietreanu şi Mugur Mihăescu readuc Vacanţa mare pe scenă, la fel ca acum 25 de ani S-au...

Aurel Moldoveanu: „Viaţa este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de parcurs“

Aurel Moldoveanu: „Viaţa este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de parcurs“

de Gabriela Niculescu Aurel Moldoveanu este artistul pentru care planul profesional duce o veşnică luptă cu cel personal, dar pe care...

„Îmi doresc şi mai mult un copil“

„Îmi doresc şi mai mult un copil“

de Gabriela Niculescu - După divorţ, Diana Dumitrescu a început o nouă viaţă Diana Dumitrescu nu a purtat niciodată o mască, este...

Ileana Matus, interpretă de muzică populară: „Trebuie făcută diferenţa între costumul popular autentic şi kitsch“

Ileana Matus, interpretă de muzică populară: „Trebuie făcută diferenţa între costumul popular autent

de Cătălina Tăgârţă Îndrăgostită de costumul şi muzica populară, interpreta Ileana Matus reprezintă cu drag zona Maramureşului. Cu ocazia împlinirii a...

Melania Medeleanu: „Soarta mi-a dat cu mult mai mult decât am cerut de la ea“

Melania Medeleanu: „Soarta mi-a dat cu mult mai mult decât am cerut de la ea“

de Gabriela Niculescu Melania Medeleanu are sufletul precum chipul: cald, luminos şi blând. S-a ataşat foarte tare de copiii pe care...

Cătălin Bota şi Denis Mihai, pe scurt, Autentic: „Am pornit de jos şi-am dus împreună şi binele, şi greul“

Cătălin Bota şi Denis Mihai, pe scurt, Autentic: „Am pornit de jos şi-am dus împreună şi binele, şi

de Gabriela Niculescu Autentic înseamnă Cătălin Bota şi Denis Mihai, doi artişti sensibili, muncitori şi modeşti. Povestea prieteniei lor are 13...

Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

Horia Vîrlan: „Dacă n-aş fi fost bucătar, aş fi fost inginer constructor“

de Gabriela Niculescu Pe simpaticul şi apreciatul maestru în arta culinară Horia Vîrlan îl puteţi vedea într-un nou sezon „Cireaşa de...

„Ne avem ca fraţii“

„Ne avem ca fraţii“

de Cătălina Tăgârţă - Profesorul Constantin Ungureanu, liderul trupei Nemuritorii, face dezvăluiri despre colegii săi Un profesor de muzică şi compozitor -...

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

Petre Geambaşu: „Am avut şansa să am o familie formidabilă“

de Gabriela Niculescu - destăinuiri la sărbătorirea a 50 de ani de activitate Petre Geambaşu este unul dintre cei mai ambiţioşi şi...

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

Lorenna şi Văru’ Săndel vă invită să petreceţi împreună

de Gabriela Niculescu Lorenna şi Alexandru Pop, alias Văru’ Săndel, lansează pe piaţă, împreună cu revista noastră, primul lor album, intitulat...

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

Gelu Voicu: „Îmi doresc să ne mărim familia cu încă un copil“

de Cătălina Tăgârţă Simplitatea oamenilor de la ţară i-a marcat copilăria lui Gelu Voicu şi, în consecinţă, viaţa de adult. După...

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

Privighetoarea din Carpaţi: Maria Tănase

de Dana Purgaru - Un centenar de la naşterea doamnei cântului popular românesc „Ciuleandra”, „Trenule maşină mică”, „Bun îi vinu’ ghiurghiuliu”, „Aseară...

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

Rona Hartner: „Vreau să înfiez un copil“

de Gabriela Niculescu Rona Hartner este o artistă completă: cântă, dansează, joacă în filme, pictează, visează şi trăieşte armonios, amintindu-şi în...

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

Roxana Ionescu: „Aş vrea să fac hocus pocus şi să fiu perfectă“

de Gabriela Niculescu Roxana Ionescu a intrat în televiziune în urmă cu zece ani, când a primit rolul „Mama Natură” în...

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

Rodica Mitran: „Viaţa mi-a luat, dar mi-a şi dat“

de Gabriela Niculescu Interpreta de muzică populară Rodica Mitran are o poveste impresionantă. Dacă startul în viaţă a fost anevoios, violent...

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie de tine în planul Lui de mântuire a lumii“

Marius Ciprian Pop, preot şi interpret de muzică folclorică: „Dumnezeu te pune acolo unde are nevoie

de Cătălina Tăgârţă Familist convins şi propovăduitor al credinţei şi al moralei creştine, Marius Ciprian Pop a renunţat la veşmintele preoţeşti...

La mulţi ani, Fuego!

La mulţi ani, Fuego!

de Asociaţia Culturală REGAL D’ART Artiştii trăiesc din formularea operei lor şi din ecourile pe care aceasta le trezeşte în rândul...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie


havlu kenarı modelleri