Home Taifasuri Pagina de slăbit Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

Cornelia Marin: „Reguli de nutriţie valabile toată viaţa. Citite, gândite, înţelese, probate şi acceptate de mine”

34-10-1de Gabriela Niculescu

Dacă în capitolele de nutriţie prezentate în săptămânile trecute am abordat noţiuni generale ale produselor BIO, reguli, detalii şi corectarea miturilor despre povara slăbirii, în ultimul episod al nutriţiei sănătoase, Cornelia Marin ne spune regulile ce trebuie respectate toată viaţa pentru a avea o sănătate de invidiat, o rezistenţă crescută în faţa bolilor şi a oboselii şi un stil de a trăi frumos. După cum chiar ea ne-a învăţat, o dată ce am înţeles cum trebuie să mâncăm şi să ne întreţinem o formă fizică excelentă, alimentaţia sănătoasă şi sportul vor deveni o obişnuinţă pentru fiecare dintre cei care au voinţa şi răbdarea să încerce. Alături de Cornelia şi noi vă urăm succes în aplicarea noţiunilor prezentate până acum!

O viaţă sănătoasă cu 22 de canoane
- Nu săriţi peste mese. Făcând acest lucru, provocăm organismul, din cauza frustrării la care este supus, să îşi facă rezerve excesive la mesele următoare;
- Nu mâncaţi niciodată fructe după masă. Fructele se consumă doar pe stomacul gol, în principal dimineaţa sau înainte de masă cu 20-30 de minute;
- Nu mâncaţi repede, nu vă uitaţi la tv şi nu citiţi în timp ce mâncaţi. Mestecaţi bine, de cel puţin cinci-şase ori fiecare înghiţitură. Chiar dacă vă amuză acum acest lucru, mai târziu s-ar putea să plângeţi din pricina faptului că veţi accentua problemele cu stomacul;
- Nu vă săturaţi cu gustările dintre mese. Ele au rolul de a vă linişti foamea pentru masa ce urmează şi nicidecum pentru a vă sătura şi a renunţa la masa următoare;
- Nu consumaţi alimente sau băuturi foarte reci (cu gheaţă) sau fierbinţi. Dacă vă obişnuiţi să consumaţi la „temperatura camerei” este mult mai sănătos decât să bruscaţi organismul cu temperaturi extreme;
- Nu consumaţi apă imediat după masă. Lăsaţi să treacă măcar 30 de minute, altfel veţi dilua sucurile gastrice;
- Nu folosiţi îndulcitori şi nici produse ce conţin îndulcitori. În realitate, acestea îngraşă, deoarece: 1) chiar dacă aportul lor caloric este mai mic decât al zahărului, îndulcitorii nu numai că nu combat pofta de dulce, dar o şi sporesc. Ei induc o secreţie de insulină ce stimulează apetenţa pentru zahăr adevărat; 2) atunci când se suprimă zahărul dintr-un produs alimentar, cantitatea pe care o reprezintă trebuie înlocuită cu un alt element. Acesta, de obicei, nu are efect de masă şi este înlocuit cu o altă glucidă, de obicei amidon;
- Nu combinaţi la o masă prea multe feluri de mâncare. Mai bine un singur fel şi săţios decât mai puţin din mai multe feluri;
- Întotdeauna să consumaţi o salată de crudităţi, chiar dacă aparent aveţi senzaţia că nu se potriveşte cu felul de mâncare (paste, humus, fasole bătută etc.);
- Limitaţi consumul de grăsimi saturate (carne, mezeluri grase, unt, lactate integrale) în favoarea grăsimii de peşte (peştele este singurul aliment care poate să fie gras) şi a uleiului de măsline, sâmburi de struguri, rapiţă etc.;
- Evitaţi băuturile îndulcite sau pe cele carbogazoase;
- Feriţi-vă de lactatele de vacă în favoarea celor de capră şi de oaie. În perioada de slăbire nu consumaţi mai mult de două iaurturi de capră, bio, pe săptămână.
- Evitaţi cafeaua foarte tare. Cea mai bună este cea arabică 100%;
- Evitaţi orice formă de amidon pe care o regăsiţi pe eticheta majorităţii produselor (amidon de porumb, amidon de cartofi, amidon modificat);
- Între mese puteţi consuma dacă vă este foame: 10-12 bucăţi de seminţe crude (migdale, alune de pădure, fistic), trei, patru produse de patiserie Fibrio (biscuiţi, beţişoare, crakerşi, sărăţele), un fruct (dar nu banane, struguri sau kiwi);
- După masa de seară lăsaţi să treacă măcar trei ore până mergeţi la culcare;
- Nu consumaţi niciun fel de conservă de pe piaţă, pentru că sunt pline de conservanţi şi de aditivi;
- Decât să beţi un fresh de portocale, de exemplu, mai bine mâncaţi fructul, pentru că, datorită fibrei conţinută în pieliţe, indicele glicemic este mai mic. Dacă totuşi preferaţi un fresh, diluaţi-l cu apă şi nu adăugaţi zahăr;
- Evitaţi abaterile în primele două luni, dacă vreţi să aveţi rezultate. Fiecare abatere vă ţine pe loc sau chiar vă trage înapoi o săptămână;
- Consumaţi desertul la trei ore după masa de prânz şi nu mâncaţi nimic după acesta cel puţin o oră şi jumătate;
- Nu săriţi peste mese şi nu lăsaţi mai mult de patru-cinci ore fără să mâncaţi o gustare sănătoasă (două-trei beţişoare Fibrio, doi-trei crakerşi Fibrio, două-trei sărăţele Fibrio, 10-12 migdale crude, un măr sau o portocală);
- Încercaţi să consumaţi produse BIO (nu mă refer la biscuiţi, prăjituri, dulciuri, în general, ci la paste integrale, lactate, ceaiuri, cereale, legume şi fructe).

Iubitorii fast-food-ului au acum BIO

Pentru cei care s-au obişnuit o perioadă îndelungată cu produsele de tip fast-food şi care iubesc foarte mult hamburgerii avem o veste bună. Cornelia Marin prepară la restaurantul său unii delicioşi şi sănătoşi.
„De câteva luni am tot făcut hamburgeri vegetarieni (fără soia) pe care i-am oferit clienţilor mei fideli. Chiar dacă nu o să vă vină să credeţi, ingredientele, ce par a nu avea nicio treabă cu un hamburger, duc la obţinerea unui produs delicios”, ne-a spus Cornelia.

Reţetă de hamburgeri
Ingrediente: fulgi de ovăz, fulgi de drojdie, seminţe de susan, seminţe de floarea-soarelui, sare roz de pe Muntele Himalaya, ceapă, măcriş, mărar, pătrunjel, ulei din sâmburi de struguri.
„Dacă iniţial respectam un anumit gramaj, acum fac reţeta după cum simt, adică o fac din ochi şi niciodată nu dau greş. Peste ingredientele de mai sus pun apă caldă, amestec bine şi le dau formă de hamburger. Fulgii de drojdie (drojdie inactivă) au aromă de brânză şi sunt nelipsiţi din reţetele mele în ultimul timp”, încheie Cornelia Marin.

Pentru a urmări noutăţile despre nutriţia sănătoasă şi reţetele unor produse BIO, care vă pot ajuta în lupta cu kilogramele nedorite, puteţi accesa www.fibrio.ro şi www.cornelia marin.ro

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Pentru a primi ultimele noutati pe mail despre articolele Taifasuri, va rugam sa va inscrieti cu numele si adresa de mail !

Retete naturiste

Prev Next

Superfructul gâc, id

de Cristina Cristache Seamănă cu o lămâie portocalie, alungită uşor ca o tărtăcuţă, cu coajă ţepoasă, dar moale, şi este studiat în ultima vreme de cercetători din toată lumea. Din primele...

Lavanda rezolvă afec

de Gabriela Niculescu Pe vremea romanilor, lavanda se folosea pentru parfumarea apei de baie şi a lenjeriei proaspăt spălate, de aici şi numele lavare, care semnifică a spăla. În Evul Mediu,...

Înlocuiţi zahărul cu

de Cătălina Tăgârţă Numit de mulţi cercetători „moartea albă” dacă este consumat frecvent, zahărul poate da dependenţă şi deteriorează calitatea şi durata vieţii. Experţii avertizează că până şi dulciurile şi mâncărurile...

Bun în dureri abdomi

de Diana Georgescu Este supranumit „ceapa blândă”. Acum cinci milenii, popoarele celtice îi atribuiau proprietăţi magice. De asemenea, asirienii, chinezii şi egiptenii antici îl apreciau pentru calităţile lui culinare şi terapeutice....

Busuiocul, util în t

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Aromat şi cu efecte calmante, busuiocul a fost adus în Europa de Carol cel Mare şi cultivat ca iarbă medicinală în grădinile de pe lângă mănăstiri....

Sucul de mere elimin

Sucul de mere elimină pietrele la ficat în şase zile

de Cătălina Tăgârţă Calculii la ficat şi la vezica biliară sunt rezultatul direct al unei alimentaţii nesănătoase. Din păcate, analizele de rutină nu dezvăluie dacă există sau nu pietre la ficat....

Caisele îmbunătăţesc

de Daniela Anton A venit vremea caiselor, aşa că veţi putea consuma în voie aceste fructe micuţe şi pufoase. Pe lângă gustul minunat şi hidratarea pe care le oferă, caisele sunt...

Menta relaxează psih

de Diana Georgescu o plantă preţuită din cele mai vechi timpuri, pentru gustul său foarte plăcut şi răcoros, dar şi pentru calităţile terapeutice. Grecii antici credeau că ea îi ajuta pe...

Loţiunea pe bază de

de Cătălina Tăgârţă Afecţiune a pielii, eczema poate fi de două tipuri: alergică, după contactul cu un alergen, cum ar fi soda, unele metale ori produse de curăţenie agresive, şi constitutivă,...

Sânzienele ajută bol

de Cătălina Tăgârţă Sânzienele sunt întâlnite peste tot în România. Deşi mirosul florilor este asemănător cu cel al mierii, planta, cunoscută şi sub numele de drăgaică, are gust amar, ceea ce...

Gulia luptă cu diabe

de Cătălina Tăgârţă Din aceeaşi familie cu varza, gulia are un gust plăcut, dulceag-răcoritor. Este un aliment-minune: are conţinut scăzut de calorii şi, cu toate acestea, este plină de vitamine şi...

Scoarţa de salcie ca

de Mariana Borloveanu - leacuri mănăstireşti Fiecare dintre noi s-a bucurat măcar o dată de binefacerile mirosului de salcie şi de starea de bine pe care aceasta o dă. Pe lângă înlăturarea...

Nu e o glumă: cofein

de Cristina Cristache Cei mai aprigi consumatori de cafea şi ceai sunt englezii, despre care se ştie că au un cult pentru aceste băuturi, fiind deja împământenit obiceiul ceaiului de la...

„Sarea“ hipertensivi

de Cătălina Tăgârţă Plantă aromatică originară din Asia, tarhonul (Artemisia dracunculus) se găseşte şi în unele zone din România. Acesta creşte sub forma unei tufe de 60-100 de centimetri înălţime, cu...

Preparaţi-vă singuri

de Cătălina Tăgârţă Vreţi să aveţi tot timpul respiraţie rece ca gheaţa, dar pasta de dinţi pe care o folosiţi nu are efect timp îndelungat? În acest caz puteţi apela la...


Acum la chioscuri

Numarul 489

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

Nicolae Datcu: „E lucru mare să fii apreciat de Maria Ciobanu, de Irina Loghin, de Benone Sinulescu“

de Cătălina Tăgârţă Veşnic cu zâmbetul pe buze şi cu o glumă pregătită, Nicolae Datcu e sufletul petrecerilor şi al emisiunilor...

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

Alina Puşcaş: „Nu-mi place să fiu subiect de tabloid“

de Gabriela Niculescu Alina Puşcaş a fost model, a lucrat în turism şi în vânzări de publicitate, iar rolul principal din...

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

Cristina Cioran şi Paula Chirilă sunt una pentru alta, de 10 ani, „Draga mea prietenă“

de Gabriela Niculescu Cristina Cioran şi Paula Chirilă prezintă cu mare priză la public emisiunea „Draga mea prietenă” de la Kanal...

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

O poveste demnă de Cartea Sufletelor: Cenaclul Flacăra

de Andrei Dicu - 6 milioane de persoane au urmărit spectacolele de muzică şi poezie La 15 iunie 1985, autorităţile puneau cătuşe...

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

Mirela Boureanu Vaida: „Mi-ar plăcea să am doi copii“

de Cătălina Tăgârţă Mirela Boureanu Vaida este prezentatoarea emisiunii „Mireasă pentru fiul meu”, de la Antena 1, solistă a Teatrului de...

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

Nuami Dinescu: „Îmi bag nasul şi acolo unde alţii întorc capul“

de Gabriela Niculescu Nuami Dinescu este actriţă de profesie şi sufletistă de meserie. Asta o poate spune oricine o cunoaşte. Are...

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

Bruno Icobeţ: „Blue, Ozzie şi J sunt copiii mei“

de Gabriela Niculescu Bruno Icobeţ are 50 de ani şi este câştigătorul show-ului „Românii au talent” de la Pro TV. Este...

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

„Când Văru’ Săndel mi-a rostit numele la postul Etno TV am rămas blocată“

de Cătălina Tăgârţă - Eugenia Şerbănoiu, din Căpăţâneni, judeţul Argeş, a luat maşina Dacia Logan, marele premiu la concursul „Taifasuri de...

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

Gheorghe Turda: „Fotografia cu autograf este laitmotivul iubirii noastre“

de Gabriela Niculescu Gheorghe Turda nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaşte şi îl iubeşte o ţară întreagă. Dragostea...

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

Puiu Codreanu: „Faptul că eşti discret te face mai interesant“

de Gabriela Niculescu Puiu Codreanu este o persoană foarte discretă când vine vorba despre viaţa personală şi pare să se ferească...

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se ridică“

Monica Bunaciu, femeia care a învins leucemia: „Oamenii tari nu sunt cei care nu cad, ci cei care se

de Cătălina Tăgârţă Monica Bunaciu a fost diagnosticată în 1994 cu leucemie acută limfoblastică. Însă nu s-a dat bătută. A pariat...

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

Oana Cuzino: „Ne pregătim de Paşte ca pe vremea bunicii“

de Gabriela Niculescu Oana Cuzino este prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, difuzată în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, în...

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

Violeta şi Marcel Pavel: „Când Dumnezeu ne-a dăruit acest copil ne-a ridicat spiritul“

de Gabriela Niculescu Violeta (41 de ani) şi Marcel Pavel (53 de ani) merg umăr lângă umăr de 21 de ani,...

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

„Am fost sfătuită să mă apuc de cântat, pentru că am «un gât de fier»“

de Dana Purgaru - Roxana Andronescu a revenit în forţă pe scena muzicală Roxana Andronescu, cea care a făcut senzaţie cu timbrul...

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

Suleyman Magnificul, între istorie, personaj tv şi izvor de scandaluri

de Iulian D. Moleianu Soliman I, cunoscut drept Soliman Magnificul, este unul dintre cei mai importanţi sultani din istoria Imperiului Otoman,...

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

Sexy Pavel Bartoş: „Anca este principala mea calitate“

de Gabriela Niculescu Pavel Bartoş este unul dintre cei mai în vogă actori români ai momentului. Prezintă show-urile „Românii au talent”...

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

Elisabeta Turcu Juverdeanu: „Am căutat întotdeauna să merg pe drumul drept al vieţii“

de Cătălina Tâgârţă Interpreta de muzică populară Elisabeta Turcu Juverdeanu este solista Ansamblului Doina al Armatei din 1979. De-a lungul anilor...

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

Claudia Ionaş: „Nu ne gândeam că piesa «Am drăguţ, mama nu ştie» va deveni şlagăr“

de Cătălina Tăgârţă Are doar 18 ani, însă vocea sa caldă şi tinerească, ce interpretează perfect melodiile compuse de tatăl său,...

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

Cornelia şi Lupu Rednic: „Căsnicia este o şcoală a vieţii“

de Gabriela Niculescu Cornelia şi Lupu Rednic debordează de energie şi voie bună în faţa micilor ecrane şi la spectacole, însă...

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

Criss şi Vlad: „Am împlinit un an împreună şi ne aşteaptă mulţi alţii fericiţi“

de Gabriela Niculescu Cristina Ciobănaşu (Criss, 16 ani) şi Vlad Gherman (20 de ani) formează un cuplu simpatic atât în serialul...

Steliana Sima: „O altă profesie ţi-o faci, însă darul acesta ţi-l dă Dumnezeu“

Steliana Sima: „O altă profesie ţi-o faci, însă darul acesta ţi-l dă Dumnezeu“

de Cătălina Tăgârţă - Conducătoarea Ansamblului Artistic Ciocârlia al MAI se destăinuie La vârsta de 20 de ani, când a păşit timidă...

Dan Bordeianu: „Sunt genul care are relaţii stabile, lungi, care investeşte şi-şi doreşte“

Dan Bordeianu: „Sunt genul care are relaţii stabile, lungi, care investeşte şi-şi doreşte“

de Gabriela Niculescu Dan Bordeianu a devenit cunoscut publicului larg o dată cu apariţia sa în primele telenovele autohtone şi a...

Andreea Marin: „Nu accept să fac orice numai de dragul ideii de a fi pe micul ecran“

Andreea Marin: „Nu accept să fac orice numai de dragul ideii de a fi pe micul ecran“

de Cătălina Tăgârţă Andreea Marin se numără printre puţinele vedete autohtone care dau dovadă de profesionalism şi nu fac compromisuri. Criticată...

Roxana Vaşniuc: „Îmi place să iubesc şi să fiu iubită“

Roxana Vaşniuc: „Îmi place să iubesc şi să fiu iubită“

de Gabriela Niculescu Roxana Vaşniuc este gazda emisiunii „Seara bună, dragi români!”, difuzată de luni până vineri, de la ora 20:00,...

Ion Paladi: „E foarte greu să ajungi să cânţi sau să fii invitat la emisiuni în România“

Ion Paladi: „E foarte greu să ajungi să cânţi sau să fii invitat la emisiuni în România“

de Cătălina Tăgârţă Dacă cineva ne-ar pune să enumerăm câţiva cântăreţi din străinătate care s-au făcut cunoscuţi în România, lista ar...

Specialistii Taifasuri

Liliana Simidon - Fitoterapie

Anca Simionescu - Ginecologie

Răzvan Doseanu - Juridic
www.doseanu.ro

Constantin Daniel Lescai - Medicină veterinară

www.doctor-vet.ro

Gheorghe Ianoş - Astrologie