Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

545 03 3de Gabriela Militaru

Una dintre regulile de aur ale dietelor de slăbit spune că un regim are mai multe șanse de reușită dacă sunt consumate fructe și legume de sezon. Și cum este toamnă, cel mai la îndemână fruct este pruna. Se pare că prunele sunt nu doar gustoase, dar și foarte eficiente în curele de slăbire. Vestea și mai bună este că nutriționiștii spun că ele pot fi consumate cu succes și în anotimpul rece, sub formă uscată.

Ideale pentru o talie de viespe

Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au ajuns la concluzia că prunele uscate pot fi extrem de utile ca aliment complementar în regimurile de slăbire. Ei au analizat un grup de o sută de adulți supraponderali, care consumau alimente bogate în fibre (element pe care prunele uscate îl conțin din abundență). În cursul unei diete de slăbire de aproximativ trei luni, un grup de subiecți a inclus în meniul zilnic o porție de prune uscate (140 g femeile și 170 g bărbații). Un alt grup a urmat aceleași recomandări cu privire la alimentație și la activitatea fizică, dar nu a consumat deloc prune uscate. După 12 săptămâni, persoanele care consumaseră prune uscate pierduseră în medie 2 kg, în timp ce acelea care nu incluseseră acest aliment în regimul lor alimentar zilnic slăbiseră doar 1,5 kg. Circumferința taliei a scăzut, în medie, cu 2,5 cm la persoanele care au mâncat prune și cu 1,7 cm la celelalte. Efectul consumului de prune uscate asupra greutății s-a manifestat mai pregnant în ultima lună de regim, fructul fiind foarte bine tolerat.

Au un conținut ridicat de fibre

Motivul pentru care consumul de prune uscate dă rezultate în curele de slăbire (și nu numai) este legat de conținutul lor ridicat de fibre, care ajută la o mai bună funcționare a metabolismului. De asemenea, ele depășesc conținutul de antioxidanți al fructelor de pădure. O prună uscată conține aceeași cantitate de vitamine și minerale cât un pumn cu afine. Prunele uscate sunt, de asemenea, bogate în fier, calciu, potasiu, seleniu, vitaminele A, B și C, iar antioxidanții protejează celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative şi a cancerului. Unul dintre marile beneficii ale prunelor uscate este acela că întăresc imunitatea organismului, sporind capacitatea acestuia de a face față agresiunii virusurilor în perioada iernii.

PONT. Prunele uscate sunt gustarea ideală între mese sau seara înainte de culcare.

Prunele uscate sunt perfecte la micul dejun, combinate cu lactate degresate şi cu cereale integrale

Add comment


Security code
Refresh