Main menu

header

Aplicaţiile pentru telefoane vă ajută să vă menţineţi în formă

579 3 3de Gabriela Niculescu

Aplicaţiile pentru Android şi pentru iOS au devenit tot mai diverse şi fac parte din ce în ce mai intens din viaţa utilizatorilor de telefoane deştepte. Astfel, au fost lansate câteva aplicaţii menite să vă susţină atunci când faceţi sport, prin numărarea kilometrilor parcurşi la alergat sau la pedalat pe bicicletă, a caloriilor consumate, vă calculează timpul şi o medie a vitezei, ba chiar vă pun în competiţie cu alţi utilizatori ai tehnologiei, pentru a vă motiva să vă depăşiţi limitele. Anumite aplicaţii vă monitorizează şi progresul făcut în timpul dietelor, vă calculează kilogramele pierdute şi vă spun în cât timp aţi reuşit să slăbiţi sau vă atenţionează când stagnaţi. Iată câteva dintre cele mai utile.

Dieta macrobiotică slăbeşte şi vindecă afecţiunile

579 3 1de Cătălina Tăgârță

Numită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă. De-a lungul anilor, mulți medici și pacienți au apelat la aceasta pentru a vindeca multe boli, printre care și cancerul. Creată de George Oshawa, dieta macrobiotică a fost botezată de mulți după numele autorului său. Aceasta se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang - două forţe opuse, care trebuie aduse în echilibru pentru a menține armonia întregului corp.

David Hasselhoff: „Dacă nu merg la sală, mă simt anxios“

578 3 1de Gabriela Militaru

David Hasselhoff este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de seriale tv. Faimos grație rolului din „Baywatch”, actorul a rămas în memoria telespectatorilor drept Mitch Buchannon, salvamarul musculos cu șort roșu și barcă de salvare. Viața sa personală n-a fost mereu demnă de un basm, dar, în cele din urmă, actorul a reușit să treacă peste cele două divorțuri sau peste dependența de alcool. Acum, la 63 de ani, el se poate mândri că joacă într-un serial care-i poartă numele, „Hoff the Recor”, și că se afișează peste tot la brațul unei frumoase blonde, Hayley Roberts, cu 30 de ani mai tânără.

Dieta Rina vă schimbă metabolismul în 90 de zile

577 3 1de Raluca Grințescu

Dacă aţi depăşit cu mult greutatea corporală recomandată sau dacă nu vă simţiţi bine în corpul dumneavoastră, atunci puteţi încerca dieta Rina, regimul alimentar care vă promite o slăbire sănătoasă şi eficientă, dar şi o reglare a metabolismului.

Doctor Horaţiu Albu: „Singurul mod dovedit ştiinţific pentru slăbire şi control al greutăţii este creşterea gradului de sănătate“

576 3 1de Gabriela Niculescu

În România, obezitatea afectează peste 20% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii. Ce se petrece la nivel celular atunci când ne îngrăşăm? Răspunsul îl oferă nutriția ortomoleculară prin doctor Horaţiu Albu (medalion), preşedintele Societăţii de Medicină Orto- moleculară din România, care explică şi preceptele acestei ramuri ale ştiinţelor medicale, precum şi cum o puteţi aplica în strategia de eliminare a excesului ponderal.

Barack Obama: „E absolut necesar să facem mişcare! Altfel o să clacăm!“

575 3 1de Alexandra Rotărescu

Cel mai în formă președinte din istoria Statelor Unite se antrenează aproape ca un atlet și încearcă din răsputeri să nu iasă din cuvântul nutriționiștilor. Rezultatul? Este unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă, și asta nu numai datorită funcției pe care o are, cât și fizicului său bine proporționat. O avea el cea mai stresantă slujbă din lume și niște responsabilități care apasă greu pe umerii săi, însă primul președinte de culoare al SUA reușește să facă față cu brio presiunii la care e supus zilnic. Mai tot timpul cu zâmbetul pe buze și cu o energie debordantă, Obama vrea să ofere un exemplu americanului de rând, care pare să fi uitat de beneficiile sportului și preferă tot mai mult preparatele de tip fast-food. De-a lungul mandatului său, a inițiat și s-a implicat în campanii care promovează stilul de viață sănătos și, mai mult de-atât, încearcă să respecte chiar el cât mai multe reguli care să-l mențină cât se poate de sănătos.

Dieta vegana vă scapă de 3 kilograme

574 3 3de Gabriela Militaru

Dacă sunteți vegetarieni convinși sau pur și simplu doriți să faceți o pauză de la a consuma carne și vreți să scăpați și de câteva kilograme, puteți încerca oricând o dietă vegană. Legumele, fructele și soia în combinații delicioase, dar mai ales hrănitoare și sănătoase vă vor ajuta să slăbiți fără să vă înfometați. În plus, regimul este o cale simplă și eficientă de detoxifiere a organismului în doar câteva zile.

Invenţie: „Farfuria deşteaptă“ care calculează caloriile

574 3 1de Gabriela Militaru

În cele mai multe situații ne îngrășăm pentru că nu suntem suficient de bine informați în legătură cu alimentele pe care le cosumăm și care majoritatea au un aport exagerat de calorii de care nu suntem conștienți. Ne îngrășăm și pentru că mâncăm foarte repede, iar organismul nostru nu are timp să țină pasul cu ritmul în care felurile de mâncare se succed în timpul unei mese. Din fericire, a apărut o soluție și pentru această problemă. SmartPlate sau „Farfuria deșteaptă” ne ajută să fim conștienți de ce, cum și cât de repede mâncăm.

Dulcele care slăbeşte

573 3 3de Raluca Grințescu

Capsaicina conţinută de ardeiul iute este o substanţă recunoscută pentru proprietatea denumită generic „arderea grăsimilor”, sintagmă ce se referă la un întreg proces metabolic ce stă la baza pierderii în greutate. Principiul este simplu: consumul de energie, adică numărul de calorii arse, trebuie să fie mai mare decât aportul de energie, adică numărul de calorii pe care le preluăm din alimente. În cazul în care metabolismul nu reuşeşte să ardă toate caloriile pe care i le dăm, acestea sunt acumulate în corp sub formă de grăsime.

Dieta ce vă obligă să nu mâncaţi absolut nimic:KEN

573 3 1de Raluca Grințescu

Una dintre cele mai controversate cure de slăbire face furori printre britanice. Dieta KEN (Ketogenic Enteral Nutrition) presupune ca persoana care o urmează să nu mănânce absolut nimic.

Cel mai nou trend în materie de vacanţe (II) Resorturi de lux cu servicii de detoxifiere specializate şi diete personalizate

572 3 1de Gabriela Militaru

Relaxare și detoxifiere caută tot mai mult cei care pleacă în vacanță. Dacă până de curând vacanța era despre distracție și aventură, acum se pune tot mai mult accentul pe sănătate și deconectare. De aceea, resorturile de lux, ce le oferă clienților nu doar o ședere de vis la mii de kilometri de casă, ci și servicii de fitness, spa și tratamente de detoxifiere, devin din ce în ce mai căutate. După ce v-am prezentat resorturile luxoase din Turcia și din Israel, vă ademenim în alte câteva complexuri hoteliere de gen din Spania, Portugalia, Italia și Thailanda.