Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Dana Georgescu

Luna iulie 2016 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată, conform măsurătorilor NASA, care combină temperaturile solului, apei şi aerului.

+0,84oC faţă de media din 1951-1980

Temperatura lunii iulie 2016 a fost cu 0,84oC mai mare decât media din intervalul 1951-1980 şi cu 0,11oC mai mare decât cea din iulie 2015, care stabilise recordul precedent, potrivit „The Guardian”. Cum trendul se va menţine, aproape cu siguranţă 2016 va fi cel mai cald an din istorie. Cauzele acestor creşteri de temperatură sunt multiple: în primul rând, încălzirea globală, dar şi fenomenul El Nino, care determină încălzirea la suprafaţă a apelor Oceanului Pacific, deci şi creşterea temperaturii globale.

Add comment


Security code
Refresh