Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

561 25 1de Gabriela Niculescu

Anul 2015 a fost bogat în invenţii care au uimit lumea. Şi cum investiţiile în tehnologie medicală cresc de la un an la altul, iată că am ajuns să vedem şi primul scaun cu rotile robotice care urcă singur treptele. Acesta a fost dezvoltat de Chiba Institute of Technology din Japonia şi este mult mai complex decât pare la prima vedere. Scaunul din imagine este printre puţinele din lume care, datorită unui sistem inovativ de roţi şi senzori, poate urca fără probleme scările.

Roţile funcţionează precum picioarele umane

În principiu, totul pleacă de la senzori foarte sensibili care se descurcă de minune în a citi mediul înconjurător, obstacolele şi schimbările de teren din zonă, pentru ca ulterior să acţioneze în consecinţă. Shuro Nakajima, unul dintre inginerii din spatele proiectului, a explicat faptul că puterea întregului ansamblu stă într-un sistem robotic care aproape că foloseşte roţile cum ne folosim noi picioarele. În cazul treptelor, de exemplu, respectivul aparat chiar le urcă una câte una. Tot un senzor este responsabil de menţinerea unui anumit echilibru al persoanei care foloseşte scaunul. Cum era de aşteptat, acest sistem a primit multe laude atât din partea utilizatorilor obişnuiţi, cât şi din partea experţilor hardware.

Cu o perioadă intensă de teste programată pentru viitorul apropiat, acest scaun este doar dovada unui concept. În practică, este nevoie de un investitor care să materializeze acest proiect în producţie în masă

Add comment


Security code
Refresh