Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

550 30 1de Silviu Ghering

Mare e grădina Domnului și mulți nebuni au sărit gardul, spune un vechi proverb mioritic. Haideți să punem ghilimele la nebuni, deci „nebuni”, și să-i „tratăm” cu un zâmbet. Nu vă mirați, sunt destui nebuni cu ghilimele pe lumea asta, cărora le „bubuie” mintea, la figurat, bine-nțeles, de idei care de care mai năstrușnice. Unele dintre ele chiar și... folositoare! Par doar niște trăsnăi la prima vedere, dar, dacă stăm strâmb și le judecăm drept, ne pot ușura viața de zi cu zi, așa trăsnite cum sunt. Mai ales dacă ne amintim că multe dintre marile invenții au fost privite la apariția lor ca niște ciudățenii, cu indiferență dacă nu cu spaimă de contemporani, care nu le prevedeau niciun viitor. Un singur exemplu, păstrând totuși proporțiile: când a apărut mașina cu aburi, cei mai mulți, inclusiv o mare parte dintre specialiști, apreciau că, dacă va funcționa „balaurul”, nu va folosi decât cel mult pentru distrat copiii la bâlci! „Invențiile” prezentate în continuare nici nu constituie, de fapt, adevărate invenții. Sunt niște inovații tehnice care s-ar putea să fie și utile. Dar chiar și cine nu le vede utilitatea ar trebui să le privească măcar din curiozitate. Din mai multe exemple, oferite de portalul Big Picture, am extras numai câteva. Pentru că, așa cum spuneam la început, mare e grădina Domnului...

Curea-centimetru

550 30 2Tot pentru mame. Sau nu, pentru femei. Sau nu, pentru toți! Toți cei obsedați de greutate. De kilogramele în plus. Sau, mai bine spus, de sănătate, nu?! Ai măsura voinței tale cu tine ori de câte ori îţi face poftă o shaorma...

Tacâmuri-pix

550 30 3Nu reușim să ieșim din sfera „mâncare”! Iată un set de tacâmuri care se pot „monta”, dacă nu este prea pretențios termenul, la orice pix. Hai să zicem că ar fi foarte folositoare în orice voiaj. Dar în rest, de ce nu?!

Foarfeca-suport de pizza

550 30 4Ce ziceam de mâncare? Majoritatea suntem cu gândul la mâncare... Dovada este aici! O foarfecă pentru tăiat o felie de pizza din care nu se pierde nicio firimitură, pentru că este preluată automat de „farfurioara” atașată foarfecii.

Blat de tăiat pâinea-hrănitoare pentru păsărele

550 30 5Dacă tot e vorba, iarăși!, de mâncare, măcar să fie și pentru „alții/altele”, nu numai pentru noi. Așa că tăiem pâinea liniștiți pe un blat care ne ferește de mizerie, respectiv de firimituri pe jos, pentru că le „colectează” pentru zburătoare într-un recipient care poate fi dus, cu un furtun adecvat, în afara casei. Întrebarea este: ce ne facem, că bucătăriile sunt de obicei la parter?!

Cravata-bidon

550 30 6Gata cu mâncarea, trecem la băutură! Utilă la serviciu, să nu vadă șeful când o dai pe pileală. Urât, nu-i așa? Atunci hai să zicem utilă la serviciu, să vă aprecieze șeful că nu vă ridicați de la masa de lucru nici ca să beți o cană cu apă. Beți direct o... cravată cu apă!

Papucii-lanternă

550 30 7Decât să treziți toată casa noaptea când vă întoarceți târziu de la un șpriț cu prietenii... pardon, de la o ședință prelungită la serviciu, nu mai bine aveți grijă doar să vă puneți papucii la îndemână? Nu uitați să schimbați bateriile la timp...

Soneria-pian

550 30 8Dacă totuși ați ajuns mai devreme de la ședința prelungită de care aminteam la papucii-lanternă, ce poate fi mai nimerit decât să vă încântați soția/soțul/mama/ tata/frații/surorile/bunicii/canarul/cățelul/pi-sica, adică, într-un cuvânt, pe cei dragi din casă, cu acordurile marșului triumfal din „Aida” lui Verdi, de exemplu, la trei clape?!

Umbrela cu parbriz

550 30 9Pe lângă faptul că oferă vizibilitatea necesară evitării oricărei „coliziuni” accidentale, așa curbată cum este vă ferește mai bine de ploaie decât una obișnuită.

Tablouri de colț

550 30 10S-a terminat cu măsurători și paramăsurători ale tablourilor ca să încapă pe peretele cu ușa dinspre hol sau cine știe ce ficus sau televizor. Gata, de acum orice tablou se potrivește pe orice perete. Dacă nu încape, dă colțul! La propriu, nu la figurat...

Uşa-masă de ping-pong

550 30 11Nu știm unde este mai utilă, acasă sau la serviciu, dar un lucru e cert: n-au inventat-o japonezii, mari maeștri ai  sportului cu mingea de celuloid. La cât de conștiincioși sunt la muncă, ușa asta ar fi o blasfemie prea tentantă...

Trotineta-cărucior

550 30 12Pruncul doarme sau nu, mama (tata mai rar...) împinge cu nădejde. Cu nădejdea de a mai da jos ceva kilograme puse pe șolduri în timpul sarcinii. Dublu scop, dublu beneficiu!

Add comment


Security code
Refresh