Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Claudia Schiffer, „sosia“ lui Brigitte Bardot

591 2 2de Silviu Ghering

Cunoscutul model s-a născut la 25 august 1970, în Rheinberg, Renania de Nord-Westfalia, un mic oraș aflat la 15 kilometri de Duisburg, Germania, în familia unui jurist foarte cunoscut în zonă. Are o soră, Ann Carolin, și doi fraţi, Ştefan şi Andreas. A vrut să devină avocat şi să lucreze la biroul de avocatură al tatălui, dar aceste aspiraţii s-au încheiat brusc când, în octombrie 1987, la vârsta de 17 ani, a fost văzută într-un club de noapte din Dusseldorf de către Michael Levaton, şeful „Metropolitan Model Agency”, care, impresionat de asemănarea sa cu celebra Brigitte Bardot, i-a propus un contract de model. Cu un corp de vis, părul blond, ochii albastru-deschis, a ajuns în vârful topurilor de popularitate la începutul anilor '90, devenind unul dintre modelele de mare succes. A apărut în revista „Elle” la Paris, ulterior a fost aleasă de Karl Lagerfeld să devină noua imagine Chanel. A făcut reclamă jeansilor „Guess” în America de Nord, a „acaparat” coperțile a cinci reviste în Statele Unite și şapte în Europa, practic toate cele care contează în high-life-ul mondial. A prezentat creații vestimentare pentru Versace, Jil Sander, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Valentino. În 1998 a făcut reclamă pentru Citroën, iar Karl Lagerfeld a filmat-o într-o o campanie pentru Dom Perignon, la 10 ani după prima sa apariție în reclamele de la Chanel. A jucat într-o serie de filme, primul fiind „Richie Rich” (1994). A fost gazda multor gale de premiere, a fost invitata multor talk-show-uri și sitcom-uri, a prezentat trofeul suprem al fotbalului împreună cu Pelé la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Germania, în 2006. A fost aleasă de revista „People” drept una dintre cele mai frumoase 50 de femei din lume în anii 1990 și 1991. Deține recordul de apariții în diverse reviste, peste 900. A avut o relație timp de cinci ani cu iluzionistul David Copperfield, iar în 2002 s-a căsătorit cu Matthew Vaughn, cu care are trei copii - Caspar, Clementine și Cosima. Locuiește împreună cu familia la Londra. Pasiunile sale sunt tenisul, schiul și echitația.

Romania frumoasa

591 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Specialiştii avertizează: goana după pokémoni provoacă dureri de spate

591 18 1de Cătălina Tăgârță

Obișnuiți să răspundeți la e-mailuri pentru serviciu direct de pe mobil în timp ce mergeți pe stradă sau în stația de autobuz? Mai nou, „alergați” după pokémoni sau navigați pe internet tot timpul? Atunci e bine să știți că orele petrecute zilnic în poziția aplecat suprasolicită coloana vertebrală și provoacă dureri la nivel cervical. În aceste condiții, e important ca la maximum jumătate de oră de lucru/joc pe tabletă sau telefon să schimbați poziția și activitatea. De asemenea, dacă obișnuiți ca în pauza luată de la calculator să vă uitați pe telefon, ar fi bine să renunțați la acest obicei.

Rămas bun, Marinuş!

591 19 1de Carmen Ciripoiu

Unul dintre cele mai grele lucruri cu care s-a confruntat Marin Moraru de-a lungul vieții a fost să-și amintească de prietenii dispăruți, tot mai mulți de la o vreme. La fel de greu ne este nouă astăzi, tuturor celor care l-am cunoscut, care l-am savurat în orice rol jucat. Diamantul Marin Moraru, extrem de strălucitor șlefuit, a pălit şi-a obosit... După ce a uimit lumea teatrului, de la specialiști la spectatori și colegi, pe 21 august 2016 a ales să ne părăsească și să meargă să se odihnească puțin…

Exerciţii care vă cresc rezistenţa fizică

591 20 1de Raluca Grințescu

Obosiți chiar și când urcați două etaje? Nu puteți să alergați mai mult de 500 de metri fără să vă ia inima razna? Dacă vreți să vă îmbunătățiți rezistența fizică și nu aveți timp să ieșiți la alergat sau să mergeți la sală, atunci trebuie să faceți exerciții acasă măcar o dată la două zile.

„Podurile“ Bucureştiului, „călcate“ de istorie

591 24 1de Silviu Ghering

Porneau toate de la Curtea Veche, nucleul Bucureștiului în secole de mult apuse, și se continuau cu importante căi de comunicație ce legau Capitala de alte orașe. Se numeau „poduri” deoarece erau „podite” cu trunchiuri de arbori. Adică pavate cu trunchiuri de arbori. Prin poduri se înțelegea altădată atât trecerea peste o apă, cât și drumurile principale cu pavaj din lemn. Drumurile mari, domnești, aveau lățimea obligatorie de patru stânjeni, adică aproximativ opt metri. Bârnele groase de stejar cu care erau podite erau lungi cât lățimea drumului. Istoria le-a schimbat numele, dar nu le-a modificat „albia” inițială. Săpată în aceeași istorie de „bucureșteni” în primul rând după nevoia de negoț, de aprovizionare, de relaționare până la urmă. Războiul de Independență din 1877 le-a „eliberat” pe multe de numele din trecut și noile denumiri primite la 29 august 1878 au rezistat până în zilele noastre.

Beatleşii după Beatles

591 30 1de Silviu Ghering

29 august 1966. Candlestick Park, San Francisco, SUA. 25.000 de oameni se îngrămădesc, se calcă în picioare să vadă cea mai iubită formație rock a timpului - și nu numai -, legendarii The Beatles. John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie) formau unul dintre cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii, cu peste 1,4 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Berzelius, „tatăl“ chimiei moderne

590 2 2de Silviu Ghering

Jöns Jakob Berzelius s-a născut la Väversunda, Suedia, la 20 august 1779. Și-a pierdut ambii părinți încă de la frageda vârstă de 8 ani. A fost îngrijit în continuare de rudele sale din Linköpig, unde a învățat pe băncile școlii cunoscute astăzi sub denumirea de Katedralskolan. În 1796 s-a înscris la Universitatea Uppsala, unde a studiat medicina. A „ieșit” medic în 1802 și apoi a fost numit profesor în medicină și farmacie, în 1807, la Școala de Chirurgie din Stockholm. Parte din 1810 a Institutului Medico-Kirurgiska, predecesor al celebrului Institut Karolinska. În 1808 a devenit membru al Academiei Regale Suedeze de Ştiinţe, iar din 1818 a fost persoana oficială cea mai importantă a instituţiei, fiind numit secretar pe viaţă, funcție pe care a păstrat-o până la moartea sa, la 7 august 1848. Ca o recunoaştere a reputaţiei sale internaţionale din ce în ce mai mare, a fost înnobilat în 1818, odată cu încoronarea Regelui Carol al XIV-lea loan al Suediei. Între anii 1808 și 1836, Berzelius lucrează cu Anna Sundström, care a fost marea dragoste a vieții sale. Relația lor a durat până când Berzelius a trebuit să se căsătorească, în 1835, cu o dominișoară de viță nobilă, Elizabeth Poppius, pentru a primi titlul de baron. Nu au avut copii. Jöns Jakob Berzelius a fost unul dintre primii susţinători suedezi ai noului tip de chimie propus de generaţia anterioară prin renumitul chimist francez Antoine Lavoisier şi a rămas un exponent important al ştiinţelor Iluminismului şi al politicii progresiste, chiar şi atunci când romantismul invadase Suedia şi Europa, iar lumea nu prea mai era interesată de știință. După ce fusese atras iniţial de chimia organică, mai ales cea animală, s-a reorientat către chimia anorganică, domeniul în care şi-a lăsat amprenta, însă a dedicat mai târziu destul timp şi chimiei organice. Inventator al notației chimice moderne, membru fondator al chimiei moderne, Jöns Jakob Berzelius a descoperit elementele siliciu, seleniu, toriu și ceriu.

Romania frumoasa

590 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Exerciţii pentru începătoare (II)

590 20 1de Raluca Grințescu

Sunteți în căutarea unui set de exerciţii simple Pilates pentru a începe un program de remodelare corporală? Descoperiți câteva mişcări care vă vor ajuta să vă tonifiați corpul şi vă vor scăpa de kilogramele în plus.

„Întregitorul“ Ferdinand

590 23 1de Andrei Dicu

La 24 august 1865 se năştea Ferdinand Viktor Albert Meinrad, al doilea fiu al prinţului Leopold de Hohenzollern - Sigmaringen şi al Infantei Antonia a Portugaliei. Viitorul făuritor al României Mari a avut o traiectorie plină de biruinţe, dar şi de cancanuri. Deşi, în această perioadă, Casa Regală este îndoliată după moartea Reginei Ana, să călătorim, totuşi, prin viaţa celui mai important monarh al României.