Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

605 5 3de Carmen Ciripoiu

Despre proprietățile de înfrumusețare ale crețișoarei s-a vorbit din cele mai vechi timpuri. Chiar dacă o perioadă planta a fost uitată, a reînviat ca pasărea Phoenix din propria-i cenușă și beneficiile sale sunt de-a dreptul uimitoare.

Înlătură excesul de sebum

Chiar dacă se spune că tenul gras îmbătrânește mai greu, nicio femeie nu trebuie să se lase pe tânjală. Mai ales când crețișoara este un aliat de nădejde... Se spală fața cu un demachiant îmbibat foarte bine în infuzie combinată de crețișoară, apoi se curăță obrajii, pomeții și fruntea. Ulterior se aplică o pastă obținută dintr-o lingură cu pulbere de crețișoară și zer sau borș. Se păstrează în jur de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță. În cazul tenului cu pori dilatați, se curăță fața cu infuzie combinată de crețișoară, apoi se aplică o pastă obținută prin combinarea a trei lingurițe cu pulbere măcinată fin de plantă cu apă călduță și o linguriță cu miere. Preparatul se păstrează timp de un sfert de oră și se îndepărtează cu apă călduță.

Calmează pielea bărbaţilor după ras

Când oboseala își spune cuvântul, intervine puterea fantastică a crețișoarei. Se pune un pumn cu crețișoară proaspătă într-o sticlă, se toarnă oțet deasupra și se lasă la macerat o săptămână. Ulterior se strecoară și se pune într-un recipient curat. Pentru o baie, se pun în apa caldă 250 ml din acest preparat. Crețișoara este, totodată, unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru tonifierea și fermitatea sânilor. În acest sens se pun zilnic comprese cu infuzie combinată de plantă (șase lingurițe cu pulbere la o cană cu apă) pe sâni. Compresa se învelește cu un fular și se păstrează 40 de minute. Pentru un efect maximum, se face și un tratament intern cu amestec în părți egale de pulberi de crețișoară, semințe de mărar și rădăcină de lemn-dulce. Se consumă o linguriță de trei ori pe zi, timp de o lună. În cazul domnilor, apa de față după ras obținută din crețișoară este de-a dreptul uimitoare. Se amestecă 150 ml tinctură de crețișoară cu 100 ml apă distilată, 50 picături de ulei esențial de lavandă. Se folosește după ras.

Add comment


Security code
Refresh