Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

598 4 1de Gabriela Militaru

Cele mai multe femei tind să facă o confuzie între modalitățile de vopsire a părului, ceea ce justifică de ce, uneori, la saloanele de coafură, culoarea dorită nu coincide cu cea obținută. Și cum una dintre neclarități vine tocmai de la un stil de vopsire a părului care se află la modă, este potrivit să deslușim ce este și ce nu este tehnica balayage.

Trebuie să i se confere efecte cromatice pe toată lungimea sa

Pentru a clarifica lucrurile de la început, trebuie spus că balayage este o tehnică de vopsire a părului, iar ombre este un trend. Tehnica se referă la modul în care este aplicată culoarea pe păr, în timp ce trendul ombre este acela în care vârfurile părului au o culoare mult mai deschisă decât rădăcinile. Vechea tehnică franceză balayage presupune ca părul să fie vopsit, astfel încât să i se confere mai multe efecte cromatice pe toată lungimea sa. Rezultatul este un look care arată foarte natural. În schimb, la ombre, un trend apărut abia acum câțiva ani, părul este pur și simplu vopsit printr-o deschidere gradată a culorii, pornindu-se de la o culoare închisă a rădăcinii la una foarte deschisă a vârfurilor. Dacă la balayage culorile sunt subtile, la ombre, efectele cromatice sunt variate și contrastante, folosindu-se deseori și nuanțe de roșu, mov sau chiar roz. De asemenea, în cazul balayage-ului, culoarea este aplicată vertical, și diferențele între nuanțele şuvițelor de păr nu este atât de ușor sesizabilă. La ombre, demarcarea între rădăcina mai întunecată și vârfurile mai deschise la culoare este foarte pronunțată.

Gisele Bündchen și Sarah Jessica Parker sunt vedetele care adoptă cel mai des tehnica balayage

Add comment


Security code
Refresh