Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

594 4 1de Gabriela Militaru

Pielea întunecată sau pătată poate avea cauze multiple. Moștenirea genetică, expunerea prelungită la soare, poluarea, unele afecțiuni medicale sau utilizarea unor produse care conțin substanțe chimice pot duce la scăderea calității pielii, care capătă un aspect tern și lipsit de luminozitate. Albirea pielii cu ajutorul intervențiilor artificiale are rezultate satisfăcătoare, dar prezintă și o mulțime de riscuri. De aceea, cea mai recomandată este albirea naturală a dermei.

Mască din iaurt și miere

O metodă de albire naturală a pielii este cu ajutorul iaurtului. Acidul lactic din acesta este deosebit de eficient în a-i conferi tenului un aspect luminos. Combinat cu miere, iaurtul poate fi utilizat zilnic nu doar pentru a lumina tenul, dar și pentru proprietățile hidratante pe care cele două ingrediente le dețin. Atât mierea, cât și iaurtul combat senzația de piele uscată, care este cauza cea mai comună a pielii terne. Pentru a obține cantitatea suficientă unei aplicări, amestecați o lingură cu iaurt cu o jumătate de lingură cu miere. Lăsați masca să acționeze timp de 10-15 minute, după care îndepărtați-o cu apă călduță. Procedeul, fiind foarte ușor de realizat și solicitând un timp redus pentru preparare și acțiune, poate fi folosit în fiecare zi atât ca modalitate de albire a tenului, dar și pentru hidratarea acestuia.

Tamponări cu zeamă de lămâie

594 4 2Sucul de lămâie este perfect pentru ten atunci când se dorește albirea acestuia cu câteva nuanțe. Grație conținutului crescut de vitamina C, sucul de lămâie stimulează întinerirea celulelor și este un puternic antioxidant. Tot ce aveți nevoie este suc de lămâie și câteva dischete demachiante din bumbac. Turnați zeama de la o lămâie într-un bol mic, înmuiați o dischetă demachiantă în suc și tamponați-vă ușor fața. Dacă preferați, puteți folosi jumătăți de lămâie, pe care să le frecați direct pe piele. Lăsați să acționeze o oră, apoi clătiți bine cu apă călduță. Repetați procedeul cât de des puteți, mai ales în sezonul fierbinte. Nu uitați însă să folosiți o cremă cu protecție solară ridicată, pentru că sucul de lămâie face ca pielea să fie mai sensibilă și mai expusă acțiunii razelor soarelui.

Mască pe bază de ovăz

594 4 3Un înlocuitor natural extraordinar pentru orice alt produs care ajută la îndepărtarea aspectului întunecat al pielii este ovăzul. Masca din pulbere de ovăz ajută la exfolierea pielii, ceea ce înlesnește îndepărtarea celulelor moarte. În acest fel este încurajată întinerirea celulară și, odată cu aceasta, luminarea tenului. Pentru a prepara masca aveți nevoie de o linguriță cu ovăz pudră, un praf de turmeric și câteva picături de suc de lămâie. Dacă intenționați să aplicați masca și pe decolteu sau chiar pe întregul corp, dublaţi cantitățile. Amestecați ingredintele până ce devin o pastă omogenă pe care o aplicați apoi pe zonele dorite. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, până ce se usucă. Îndepărtați masca spălându-vă fața cu apă călduță. Frecați ușor pielea cu masca pe măsură ce o îndepărtați, pentru a crea efectul de exfoliere. Continuați să folosiți masca în fiecare zi sau la două zile, până ce observați că pielea se deschide la culoare.

Măștile pentru albirea tenului au și efect antibacterian și antiîmbătrânire

Add comment


Security code
Refresh