Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

590 4 1de Dana Georgescu

Potrivit unui studiu britanic, citat de „The Guardian”, reducerea consumului de carbohidraţi procesaţi, cum ar fi zahărul, făina albă sau pastele, poate avea ca rezultat ameliorarea acneei, în timp ce o dietă bogată în alimente degresate, cum ar fi, de exemplu, laptele degresat, poate conduce la agravarea acestei afecţiuni dermatologice.

Alimentația joacă un rol mai important decât igiena

Acneea este cauzată de glandele producătoare de sebum ce se blochează şi acumulează murdărie şi bacterii care infectează zona afectată. Producţia de sebum este generată de volumul crescut de hormoni sexuali. Deci, nu pielea murdară este de vină, ci mai degrabă alimentaţia, spun oamenii de știință. Studiile publicate de-a lungul timpului arată că, deşi se crede că preparatele bogate în grăsimi sau în zahăr sunt cele care cauzează apariţia coşurilor, se pare că, din contră, acneea apare în urma consumului unui aliment total neaşteptat, laptele.

Mâncarea vacilor conţine o varietate de hormoni

Laptele poate juca un rol în acest sens, din cauza faptului că mâncarea vacilor conţine o varietate de hormoni. Acest lucru este valabil şi în cazul laptelui degresat, al cărui consum provoacă, potrivit cercetătorilor, senzaţia de foame şi conduce la consumul de produse cu un conţinut glicemic ridicat. Acestea din urmă cresc rapid nivelul de glucoză din sânge şi provoacă eliberarea de hormoni. Nu trebuie uitat și faptul că, alături de alimentaţie, stresul este un alt factor important de risc atunci când vorbim despre apariţia acneei.

Acneea afectează mai mult sau mai puţin de 80% dintre persoane

Add comment


Security code
Refresh